Ana Sayfa Haberler Apple, yeni programlama dili Swift için bir blog açtı

Apple, yeni programlama dili Swift için bir blog açtı

0

Apple, bu sene WWDC’de tanıttığı yeni programlama dili Swift için bir blog açtı. Bu blog’da Swift ile ilgili son haberler, ipuçları ve Swift’i geliştiren ekibin deneyimlerini bulabileceğiz.

sihirli-elma-swift-blog-4

Swift Blog

Bu seneki WWDC’yi kolay kolay sindiremeyeceğimizi daha önce söylemiştik. 🙂 Apple sindirime yardımcı olması için çeşitli videolar, beta sürümlere ek olarak şimdi de bir blog hayata geçirdi. 

Elbette bu blog biz son kullanıcılardan daha çok geliştiricilerin ilgisini çekecek. Hatta muhtemelen burada yayınlanacak yazılar bizler için anlamlı bile olmayacak. 🙂

Sihirli elma swift blog xcode 6

Şu adresi ziyaret ederek Apple’ın Swift blog’una göz atabilirsiniz: https://developer.apple.com/swift/blog/

Swift nedir?

Apple’ın şu andaki tüm yazılımlarını üretmek için kullandığı Objective-C dilinin halefi olarak adlandırabileceğimiz Swift, önümüzdeki dönemde tüm Apple geliştiricilerin kullandığı dil haline gelecek.

Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, WWDC ardından paylaştığımız yazıya göz atabilirsiniz.

home-hero-swift-hero

 Apple “açılıyor”

Bu gelişmeyi değerlendirmek gerekirse, Apple’ın Tim Cook’un başa geçmesiyle birlikte “daha açık ve şeffaf, daha insancıl” bir firma olma yolunda attığı adımlardan biri olarak bu blog’u da sayabiliriz. Hatta Xcode 6’nın tüm kayıtlı kullanıcılara açılması (ücretli üyelik gerektirmiyor) bunu destekleyen bir gelişme daha denilebilir.

Daha önce Apple’ın medya ilişkileri kısmı hariç direkt olarak dış dünyaya bu şekilde açık bir şekilde iletişim kurduğu bir kanal olmamıştı. Dolayısıyla bu blog da Apple için bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Ve böylece hem son kullanıcılar, hem de geliştiriciler için Apple’ın daha açık bir firma haline dönüştüğünü söyleyebiliriz…

Geliştirici arkadaşlara şimdiden “kolay gelsin” diyerek, biz de “hayırlı olsun” demiş olalım. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz