Ana Sayfa Videolar Apple’dan iPad için 2 yeni “Your Verse” temalı reklam daha: Jason Hall...

Apple’dan iPad için 2 yeni “Your Verse” temalı reklam daha: Jason Hall ve Yaoband.

0

Apple dün gece 2 yeni “Your Verse” temalı reklam filmi daha yayınladı. İnsanların iPad’lerini nasıl kendilerine özgü bir biçimde kullandıklarını anlatan bu reklam filmlerinin yenilerinde bir aktivistin hayatını ve grubunu nasıl organize ettiğini görüyor, diğerinde ise Çin’deki bir müzik grubunun farklı sesleri karıştırarak kullanıp nasıl yeni parçalar yarattığını keşfediyoruz.

Your verse hero featured

Jason Hall

ABD’de Detroit’te yaşayan Jason Hall, ilk başta birkaç kişiden oluşan bisiklet grubunun zamanla nasıl yüzlerce kişiye ulaştığını anlatıyor. Jason, hızla büyüyen grup içerisindeki iletişimi iPad’i sayesinde kolayca yönetebiliyor, etkinlikleri, nerelerde buluşacaklarını, bastıracakları tişörtlerin tasarımı gibi pek çok şeyi iPad’i ile hallediyor.

Sihirli elma your verse jason hall 2

Bu reklamı aşağıdan izleyebilir, Jason Hall’un hikayesine buradan göz atabilirsiniz.

[youtube id=”ybIxBZlopUY”]

Reklamda kullanılan uygulamalar ise şöyle:

Sihirli elma your verse jason hall 1

Yaoband

Diğer reklam ise Çinli müzik grubu Yaoband ve bu grubun iPad’i kendi yarattıkları müziklerde nasıl kullandığı ile ilgili. Grup iPad’deki uygulamaları kullanarak bilardo topları, nehir akıntısı, çay demliği ve çeşitli farklı sesleri kaydediyor ve bunları daha sonra farklı şekillerde birleştirerek bir müzik yaratıyor. Bunu da geleneksel Çin müzikleri, Rock, Pop, elektronik müzik gibi farklı türlerle birleştirerek kendilerine özgü bir müzik oluşturuyorlar. 

Sihirli elma your verse yaoband 2

Yaoband’in nasıl müzik yaptığını anlattığı bu reklamı aşağıdan izleyebilir, Yaoband’in hikayesine ise buradan göz atabilirsiniz.

[youtube id=”My1DSNDbBfM”]

Reklamda kullanılan uygulamalar ise şöyle:

Sihirli elma your verse yaoband 1

Sizin mısranız ne olacak?

Apple’ın Türkçe sayfaları henüz güncellenmediği için hala bir önceki “Sizin mısranız” reklamları görünüyor. Tahminimce 1 hafta içerisinde bu sayfalar da güncel reklamları barındırır hale gelir, biz de bu hikayeleri Türkçe olarak okuyabiliriz. 🙂

Your verse hero

Herkesin paylaşacak bir şeyleri var. İnsanların, dünyanın öyküsüne katkıda bulunmak için, iPad’lerini nasıl kendilerine özgü bir biçimde kullandıklarını izleyin.

diyor Apple…

Siz iPad’inizi ne yapmak için kullanıyorsunuz? Siz Apple’a kendi hikayenizi göndermek isteseydiniz, neleri anlatırdınız?

Your verse hero2

Not: Bugün bu reklam serisinin ilk videosunda kullanılan, ve belki de tüm seriye ilham veren John Keating’in sözünü “Ölü Ozanlar Derneği” filminde oynayan Robin Williams’ın ölüm haberini de aldık ne yazık ki. 🙁 Söyleyecek fazla bir şey yok ne yazık ki, mekanı cennet olsun…

Güncelleme (13.08.2014): Apple da Robin Williams’ı unutmadı ve ona özel bir sayfa hazırladı. Ayrıca Tim Cook’un paylaştığı bir tweet de Apple’ın Robin Williams’a ne kadar değer verdiğini ve özleyeceğini anlatıyor.

Ayrıca iTunes içerisinde Robin Williams’ın filmlerine özel bir alan da ayrılmış. Bu kısımda Robin Williams’ın oynadığı onlarca film listeleniyor.

sihirli-elma-robin-williams-itunes-1

sihirli-elma-robin-williams-apple-com


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz