Ana Sayfa Haberler Merhaba iOS 8!

Merhaba iOS 8!

31

iOS 8 bu akşam yayınlandı, gözümüz aydın! 🙂 Artık iOS 8’in final sürüm yayınlandı ve indirilip yüklenmeye hazır. Peki iPhone veya iPad’iniz iOS 8 yüklemeye hazır mı?

Sihirli elma merhaba ios 8 a

iOS 8 nasıl yüklenir?

iOS 8’i yüklemek oldukça kolay: iPhone’umuzun Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsün içerisinden iOS 8’i yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma merhaba ios 8 b2

Ancak yüklemeden önce iPhone veya iPad’imizde yükleme yapılabilmesi için biraz yer açmamız ve şarj adaptörümüzün yanına oturmamız gerekebilir. 🙂 Çünkü iOS 8 yüklenebilmesi için hiç de az olmayan 4.6 GB’lık bir boş alan gerekiyor!

iOS 8’i kimler yükleyebilir?

iOS 8’i aşağıdaki cihazlar destekliyor:

Sihirli elma merhaba ios 8 c

Ancak hepimizin, özellikle de iPhone 4s sahiplerinin yüklemeden önce biraz beklemelerini öneriyorum. Önce yükleyenlerden biraz değerlendirme almak ve sonrasında yüklemek her zaman için daha iyi bir seçim oluyor. 🙂

iOS 8 ile yeni neler geliyor?

iOS 8’deki yeniliklere göz atmak için kardeş blogumuz iPhone Türkiye’nin şu yazılarına göz atabilirsiniz:

Sihirli elma merhaba ios 8 d

Ayrıca yüklemeden önce “iOS 8 Güncellemesine Hazırlık” yazısına da göz atmanızı öneriyoruz.

Yüklemeden önce mutlaka yedek alın!

Ben hızlı bir değerlendirme yapmak için elbette ilk yükleyenlerden biri oldum, ve henüz bir sorun yaşamadım. Ancak size tavsiyem mutlaka birkaç gün beklemeniz. Bu sürede hem Apple’ın sunucuları biraz rahatlar ve daha hızlı indirebilirsiniz, hem de düşük ihtimal olsa da bazı iPhone sahiplerini etkileyen bir sorun ortaya çıkarsa bundan etkilenmemiş olursunuz.

iOS 8’i yüklediniz mi? İlk yorumlarınızı bekliyoruz! 🙂

Sihirli elma merhaba ios 8 f


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


31 Yorumlar

  1. ilk yorum benden olsun…Tüm Apple severlere hayırlı olsun..Bence çook güzel olmuş…Helede 26 eylülde iphone6’ım la daha da iyi olacak inşallah….

  2. iOS 7 ile gelen acilis ekraninda Ingilizce “OK” karsiliginda “TA” yaziyordu, duzeltip “Tamam” yapmislar ilk dikkatimi ceken o oldu 🙂 performans farki icin bi iki gun bakmak gerekiyor.

  3. Mac’te yosemite yüklemesi yaptıktan sonra mac ipad ve iphone arasında telefon ve mesaj halkası tamamlanmış olacak. Yosemite yüklemesi yapamayacak arkadaşlar mac üzerinden tel görüşmesi yapamaz..

  4. IOS 8 : Yine son derece stabil olmayan , henüz tamamlanmamış bir işletim sistemi !!! Aylarca neden hazırlayamıyorlar anlayabilmiş değilim.
    Yosemite Beta 3 yükledim o ayrı bir facia !!

  5. Telefonum ip4, desteklemediği için yükleyemiyorum ama önümüzdeki günlerde ipad air’a ve eşimin ip5’ine yükleyeceğim. Yosemite’yi de en kısa zamanda bekliyoruz.

  6. Göktuğ Bey Merhaba;

    Çok kısa bir sorum olacaktı. IOS 8 ile birlikte türkçe yazım denetim özelliği telefonlarımıza geldi. OSX ile birlikte de maclerimize bu özellik gelecek mi 🙂

    Teşekkürler:)

  7. Ben İpad Airime indirdim.Sonrasında indirdikten sonra şarjım bitti.Yaklaşık %3 şarjım varken indirmeye otamatikman başladı.Şarj aletinde duruyor.Itunesun işareti çıktı.Ne kadar sürer Ipadimin açılması.Okuduğunuz için teşekkürler..

  8. Ios 8 güzel ama 2 sıkıntısı var bence
    1) 3G seçeneği kalkmış yani az internet kullanacak uygulamalar için whatsapp gibi gene 3G drek Açılıyor Samsung gibi olmuş ama eskiden edge seçeneğinde ufak ihtiyaçlarımızı görebiliyor ve şarjımız çok gitmiyordu
    2)iCloud da olan fotoraflar photo stream adı altında hepsi görünüyordu ama şimdi öyle bir Seçenek kalkmış sadece “bir kısmını” photos seçeneği içinde görebiliyorum

  9. 3G kapatılamıyor. 3G sürekli açık tutulunca, internet kullanırken zaten nehir gibi akıp giden şarj bekleme zamanlarında bile hızla azalıyor. 3G ile kullanım sırasında telefon sıcaklığı hep yüksek. Edge seçeneğini kaldırmak acaba nasıl bir pazarlama stratejisinin sonucu? Çok tatlısın apple!

  10. İos 8 ile sıkıntılar yok değil.
    Yıllardır aynı kullanıcı kimliği ile iMac, mac pro, 3 ipad ve 2 iphone( biri eşimin) kullanıyorum ve ios8 çıkana kadar sorunum olmuyordu.
    Bana telefon geldiği zaman, bu cihazlardan aynı Wi-fi ağına bağlı olan hepsinde beni arayan gözüküyor. Özellikle eşimin telefonu ve benimki aynı anda çalıyor :))

    Hepsinde ” Handoff ve Önerilen Uygulamalar” ı kapattım.
    ” Uygulama değiştiricide göster” i kapattım ama nafile. Eşim ve benim telefonum aynı anda çalıyor. Diğer cihazlar o kadar önemli değil.

    Eşimin telefonundan apple kimliğinden çıkarsam düzeliyor maalesef.
    Halbuki biz yıllardır aynı kullanıcı kimliği ile uygulama indiriyorduk. Pahalı navigasyon ve bazı programlar tüm cihazımızda oluyordu dolayısı ile.
    Her ne kadar ios 8 de Aile paylaşımı şimdi olsa da bu konu ile alâkalı yapacak bir şeyimiz var mı bilemedim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz