Ana Sayfa Haberler OS X Mavericks 10.9.5. güncellemesi yayınlandı

OS X Mavericks 10.9.5. güncellemesi yayınlandı

0

Yosemite lansmanı öncesinde Mavericks’in belki de son güncellemesi de geçtiğimiz akşam yayınlandı. iOS 8 ve iPhone 6 lansmanları arasında bu konu biraz kaynamış olsa da Sihirli Elma’da 10.9.5 güncellemesine yer vermeden geçemezdik. 🙂

Bu güncelleme pek de önemli bir yenilik barındırmıyor olsa da, artık bizi Yosemite’ye geçiş öncesinde son düzlüğe çıkartıyor diyebiliriz.

OS X 10.9.5 Güncellemesi

Son birkaç OS X güncellemesi gibi bu güncelleme de birkaç küçük iyileştirme içeriyor. Önemli bir yenilik ya da fark yaratan bir değişiklik yok. Yine de Apple bu güncellemeyi tüm Mavericks kullanıcılarının yüklemesini öneriyor.

Sihirli elma guncelleme 3b

Güncelleme kapsamında neler var?

Güncelleme kapsamını Apple şöyle özetlemiş:

  • Kimlik doğrulama için akıllı USB kartlarını kullanan VPN bağlantılarının güvenilirliğini arttırır
  • SMB sunucuda bulunan dosyalara erişme güvenilirliğini arttırır
  • Safari 7.0.6’yı içerir

Sihirli elma os x 10 9 5 guncelleme 1

Güncelleme hakkında detaylı bilgi için http://support.apple.com/kb/HT6400?viewlocale=tr_TR sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

OS X Yosemite ne zaman çıkacak?

Hepimiz bu sorunun yanıtını merak ediyoruz. 🙂 Yosemite için artık gün sayar hale geldik. Eğer Apple geçtiğimiz sene gibi hareket ederse, yaklaşık 1 ay sonra Yosemite’yi kullanmaya başlayabileceğiz.

Apple’ın Ekim ayının ortasında bir özel etkinlik daha gerçekleştirerek yeni iPad ailesini tanıtmasını bekliyoruz. Ve muhtemelen bu etkinlikten sonra da Yosemite’nin çıkacağı kesin tarihi de öğreneceğiz.

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme 10 time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma os x guncelleme 11

Ve App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x guncelleme 12

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Sihirli elma os x guncelleme 13

Güncellemeyi indirip elle yüklemek için ise şu bağlantıya göz atabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz