Ana Sayfa Karşılaştırmalar Hangi iPhone 6’yı tercih ettim? İşte ilk 1 aylık kullanım sonrası değerlendirmelerim

Hangi iPhone 6’yı tercih ettim? İşte ilk 1 aylık kullanım sonrası değerlendirmelerim

83

iPhone 6 mı yoksa iPhone 6 Plus mı? Yeni iPhone almayı düşünen herkesin en az 1 defa düşündüğü bu soruya ben tam 1 ay önce net bir yanıt verdim, ve büyük abi olan iPhone 6 Plus’ı seçtim. Bu yazıda 1 aylık kullanımım sonunda deneyimlerimi ve değerlendirmelerimi paylaşıyorum.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-feat

iPhone 6 Plus gerçekten büyük mü?

Evet. 🙂 iPhone 6 veya Plus’ı almadan önce mutlaka görmenizi ve incelemenizi öneriyorum. Çünkü iPhone 4/4s ve 5/5s’e göre iPhone 6 büyük, iPhone 6 Plus ise çook büyük! Benim de ilk gördüğümde “devasa bu!” tepkisi verdiğim bir cihaz iPhone 6 Plus. 🙂

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-1

Hem elde tutarken, hem de cepte taşırken her iki iPhone 6 da ilk başta insana biraz tuhaf geliyor. Tıpkı iPhone 5’e geçtiğimizde “biraz uzun” hissettirdiği gibi, ama çok daha fazlası, çok daha kocamanı olduğunu hissettiriyor iki cihaz da.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-2

iPhone 6’ya alışmak, iPhone 6 Plus’a alışmaya göre elbette daha kolay. Çünkü iPhone 6 Plus’a göre büyüklük farkı daha az. Bu sebeple de hem taşıması hem de elde tutması ilk başta farklı gelse de alışması kolay oluyor.

Ancak iPhone 6 Plus’ta artık boyut konusunda sınıf atlamış ve hatta telefon boyutlarını zorlayan bir cihaza geçildiği için elde tutmaya, cepte kullanmaya, ve görüşme yaparken kulakta tutmaya bile insanın alışması daha uzun sürüyor… 🙂

Neden iPhone 6 Plus’ı seçtim?

Aslında daha önce “iPhone 6 mı? iPhone 6 Plus mı?” videosunda bu konuya değinmiş ve iki cihazı günlük kullanım açısından karşılaştırmıştık. Önce dilerseniz aşağıdan bu videoya göz atabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=rdPphkhT3y0

iPhone 6 Plus’ı seçme sebeplerimi uzun uzun yeniden anlatmak yerine madde madde sıralamayı, ve daha çok iPhone 6 Plus’ı kullandığım son 1 aylık deneyimime odaklanmayı tercih ediyorum bu yazıda.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-3

Bu sebeple lafı daha fazla uzatmadan, işte iPhone 6 Plus’ı seçme sebeplerim:

  • Büyük ekranlı bir iPhone kullanmayı denemek istedim.
  • iPad mini’yi kullanmak, güncellemek, uygulamaları düzenlemek, vb benim için artık bir dert olmuştu. Tek cihazda işi bitirmek istedim.
  • iPad’den bir şeylere bakmak keyifli, ancak Whatsapp’tan gelen mesajları cevaplayamamak can sıkıcı. Sürekli bir o cihaz bir bu cihaza bakmaktan yoruldum.
  • Seyrek de olsa evde sürekli olarak birden fazla cihazı şarj etmek zorunda kalmak insanı yoruyor.
  • iPhone 5’imin pil ömrü yetersiz geliyordu. Gün içinde 2 defa şarj etmeden günü bitiremez olmuştum. iPhone 6 daha iyi, ancak hala tek bir şarj ile günü tamamlamak mümkün değil. iPhone 6 Plus ise pil ömrü konusunda tam isabet! 🙂
  • Fotoğraf çekerken, video izlerken, makale okurken telefonu burunumun dibine getirmeden de ekrandakileri görmek daha keyifli ve kolay.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-4

Anlayacağınız üzere, bu sebepler tamamen kişisel tercihlerle ilgili. Yani cihazların teknik özellikleri (pil ömrü hariç) benim için bir önem taşımıyor, zaten pek de önemli bir fark yok aralarında.

Hangisini seçersek seçelim, karar oldukça kişisel ve kendi ihtiyaçlarımıza göre alacağımız bir karar oluyor… 🙂 Bu yüzden tavsiyem, sizin de kendi ihtiyaçlarınıza göre düşünüp taşınıp bir karara varmanız.

Gelelim iPhone 6 Plus deneyimlerime… 🙂

Taşıması gerçekten zor mu?

Hem evet, hem de hayır. Kış aylarında olduğumuz için ceket, mont, kaban tarzındaki kıyafetleri daha çok giyiyorum. Bunların da iç cepleri olduğu için iPhone 6 Plus’ı buraya koyarak taşımak oldukça kolay oluyor. Pantolonumun ön cebine koyduğum zamanlar da oluyor ve bu benim için sorun yaratmıyor. Ancak ayakkabımı bağlayacaksam bu durumda iPhone 6 Plus’ın bana biraz engel olduğunu söyleyebilirim. 🙂

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-5

Ayrıca montların yeterince derin olmayan dış cepleri riskli olabiliyor. Telefon hem enine hem de boyuna büyüdüğü için daha önce cebin derinliklerine inebilen iPhone 4 ve 5 serileri, artık iPhone 6 serisi ile neredeyse bir ucu dışarıda kalacak şekilde cepte duruyor ve “biraz zıplarsan cepten düşebilirim” mesajı veriyor. Bu yüzden emin olmadığım montların yan ceplerine koymayı tercih etmiyorum. 🙂

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-6

Dolasıyla yaz aylarında şort cebinde asla bir iPhone 4/5 serileri kadar rahat taşınamayacak iPhone 6’lar. Ancak bu benim göze aldığım bir konu. Havalar ısınmaya başladığında bunun ne kadar büyük bir sorun olduğunu göreceğiz sanırım… 🙂

Kılıf kullanıyor muyum?

Evet, ilk günden beri iPhone 6 Plus’ı kılıfla kullanıyorum. Apple’ın kendi siyah deri kılıfını kullanıyorum ve gayet de memnunum. Apple’ın kılıfı hem telefonu koruyor, hem de fazla kalınlaştırmadan rahat taşımaya izin veriyor.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-7

Ancak kılıf kullanmayı sevmeyen biri olarak, ilk defa bir iPhone’u sürekli kılıflı kullandığım için de üzgünüm. Kılıfsız kullanmayı çok istememe rağmen, iPhone 6 Plus’ın boyutları, elden kayma riski ve yuvarlatılmış cam kenarları sebebiyle de bu riski almaktan çekiniyorum.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-8

Arada evdeyken gizli gizli kılıfı çıkartıp, kılıfsız kullanmanın keyfine vardığımı itiraf etmeden geçemeyeceğim…. 🙂 Özellikle yanları yuvarlatılmış camlarla iPhone 6’ları kılıfsız kullanmak bence gerçekten çok hoş bir deneyim.

Pil ömrü nasıl?

İşte asıl beni tavlayan konuya geldik: iPhone 6 Plus’ın pil ömrü. Yoğun kullandığım zamanlarda bile, evden 7’de çıkıp akşam 7’de eve döndüğümde pilin %50’nin altına indiğini nadiren görüyorum.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-9

Şimdiye kadar gün içerisinde yeniden şarj etmemi gerektirecek çok az durum oldu. Çoğunlukla sabah %100 şarj ile çıkıp, gün boyu hiç şarja takmayıp yatarken %20’ler civarında şarja takıyorum.

Arkadaşlarım gün ortasında şarj aleti ararken benim hala %60-70’lerde şarjımın olması oldukça hoş oluyor. 🙂

iPad kullanımım değişti mi?

iPad kullanımım neredeyse bitti diyebilirim. Hatta bu sebeple iPad mini’mi satmayı düşünüyorum. Var mı taliplisi? 🙂 iPad mini 2 (retina ekranlı), 32 GB, siyah, sadece WiFi, yanında siyah kılıf da hediyesi olacak…

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-10

iPad’i artık kullanmıyorum, çünkü yapmak istediğim her şeyi hem iPhone’dan yapabiliyorum, hem de iki cihazı birden yönetme, güncelleme, şarj etme gibi şeylere de gerek kalmıyor. Sonuçta her yeni cihaz başımıza yeni bir iş çıkartıyor, ve ben de cihaz sayısını azaltmaya çalışıyorum. 🙂

iPad Air 2 her ne kadar cezbedici olsa da, şimdilik bir süre iPad’siz bir dönem geçirmek istediğime karar verdim sanırım.

Tek elle kullanılabiliyor mu?

Evet kullanılabiliyor. Ama biraz zor, düşürmemek için çaba sarfetmek gerekiyor. 🙂 Ellerinizin büyüklüğüne güveniyorsanız mümkün, ama iPhone 5’teki kadar hızlı ve pratik olabilmek de pek mümkün değil.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-11 sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-11b

Apple’ın “reachability” özelliği sayesinde Home tuşuna 2 defa dokunarak ekranı aşağıya çekmek ve tek parmak ile daha kolay kullanmak mümkün olsa da, bu da kullanım hızını düşürüyor. Yine de hiç kullanamamaktan iyidir tabi. 🙂

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-12

iPhone 6 Plus’tan memnun muyum?

1 aylık kullanım süresince ben iPhone 6 Plus’tan çok memnun kaldım. Beklentilerimi buna göre belirlemiştim zaten. Evet, taşıması biraz zor olacak, ama evde tek cihaz, uzun pil ömrü, dev ekranda kolay ve keyifli kullanıma sahip olacağımı tahmin ediyordum. Şimdiye kadar beklentilerimin dışında bir ek fayda veya derdim olmadı.

sihirli-elma-hangi-iphone-6-plus-degerlendirme-13

Dolayısıyla iPhone 6 Plus kullandığım için pişman değilim. 🙂

iPad gibi yan çevrildiğinde ana ekran ikonlarının da dönmesi, Mail, Takvim gibi uygulamalarda ekranın bölünerek kulanılabilmesi gibi özellikler faydalı ancak henüz fark yaratan ve telefon seçiminde kriter olarak sayılabilecek özellikler değil. Bu sebeple bunlara değinmiyorum bile.

Yeniden seçim şansım olsa…

Şimdi 1 aylık kullanımım sonucunda yeniden bir seçim şansım olsa, yine aynı tercihi yapardım, iPhone 6 Plus’ı seçerdim.

Bu arada kullandığım cihazın özelliklerini de paylaşmış olayım:

  • iPhone 6 Plus
  • 64 GB
  • Siyah
  • Apple siyah deri kılıf

Siz hangi iPhone 6’yı seçtiniz veya seçmeyi düşünüyorsunuz? Seçim kriterleriniz, sizin için en önemli özellik hangisi? Bunlarla ilgili yorumlarınızı ve iPhone 6 kullanıyorsanız da değerlendirmelerinizi bekliyorum.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


83 Yorumlar

  1. Ben yine de iPhone 6 ve iPad mini retina diyorum. Müthiş ikili 🙂
    Tabiiki bu seçimde etken olan faktörler var. Zamanınızın çoğu dışarıda mı, ofiste mi? Buna göre değerlendirilmelidir diye aklıma gelmedi değil 🙂

    • Ayrıca orjinal ekipman kullanmayı seven biri olarak, iPhone kılıflarının tamamının çirkin olduğunu düşünüyorum. Tüm çerçevesini güvenlik altına almak istediğinden, telefonun alüminyum olan hiç bir tarafını görmüyorsunuz. Çok daha başarılı modelleri 3. partilerde var. 5. kılıftan sonra ancak yakaladım 🙂

      • Merhaba, iPhone 6 kullanıyorum. Apple’ın kılıfları ile ilgili düşüncelerim sizinkinde farksız. “5. kılıftan sonra ancak yakaladım” demişsiniz. 3. parti kılıf öneriniz nedir?

        Teşekkürler.

        • Beyza Cases’ten gerçek deri kredi kartlıklı kılıf ile, deri çekmeli kılıf aldım. Her ikisini de kullanamadım.

          Spigen tam korumalı arka kılıf aldım fena değildi 1 hafta kullandım. Yine aynı markanın 8 gr. ultra hafif şeffaf arka koruma kılıfını aldım ki bu en ince duranıydı.

          Ama şu an kullandığım ve sadece Vodofone bayilerinde olan redlife deri kapaklı, kapağı mıknatıslı ve incecik kılıfı kullanıyorum. Kılıftayken telefonun üstü ve altı açık, yani alüminyümu görüyorsunuz. kapaklı bir kılıf olarak çok ince katlanır olması bir çok kaba arka korumadan daha kibar gösteriyor.
          Telefon ile konuşurken kapağı kapalı olabilir. sinir bozucu ekran yağlanması da olmuyor böylece 🙂

  2. İphonu samsunga cevirdikleri icin iphon 6 plusun samsung karsisinda ilk yenilgisi bundn sonra ki modellerinde iphon a ozgu yeni teknolojilere goremicez sanirim

  3. Slm herkese macbook pro bilgisayarimi acip giris sifresini yazdikdan sonra acilirken dolan durum cubugu yariya gelince kendiliginden kapaniyor. Konuk kullanici adiyla giris yapinca sorunsuzca aciliyor yardim edebilirmisiniz sorun nedir acaba . Yardimlarinizi bekliyorum

  4. yıllarca biz büyük telefonlarla ve diğer markaların iPhonedan çaldıklarıyla dalga geçtik. talep bu yöndeydi ve Apple da mecbur geç kalarak iPhoneu büyüttü. 6’yı her gören “bu bildiğin samsung olmuş, ne oldu tek elle kullanım” diye dalga geçiyor şimdi haklılar da bence. tabi biraz da beni “fanboy” olarak gördükleri için kızdırmaya çalışıyolar:)

    çıktığı gün aldım iPhone 6yı birkaç gün büyük geldi insan her şeye hemen alışıyor, şimdi iPhone 5 küçük geliyor artık. Plus almayı hiç düşünmedim, bundan sonra da hep 4.7 ve 5.5 inç çıkarsa tercihim 4.7den yana olur, büyük konuşmamak lazım ama benim için maximum telefon boyutu budur.

    iPadin yeri ise ayrı benim için. iPadi fazla dışarı çıkaran biri değilim ev içinde kullanıyorum yani mini değil normal boy iPadi tercih ettim hep. Telefonla tableti tek cihaz yapayım gibi bir düşüncem yok şimdilik.

  5. Herkese merhaba açıkçası Steve Jobs sonrası iphone ne yazık ki inovatif ve kaliteli cihaz üretmekten çok uzak önceden Apple yeni cihaz tanıtımlarını heyecanla beklerdik çünkü ne çıkacağını bilmez ama güzel birşeyler çıkacağını bilirdik ama artık ne çıkacağını tüm ayrıntıları ile biliyoruz ve en önemlisi cihazları arasında eskiden olduğu gibi büyük farklar mevcut değil.

    Soruyorum yeni iPhone’da büyük ekran dışında 5 ve 5s’de olmayan ne var birinden tarayıcı 2 saniyede açılıp diğerinde 12 saniyede mi açılıyor ya da biri yüksek kalitede çekip diğeri kumlu mu çekiyor o da hayır sağlık uygulaması mı yenilik onu da Android cephesinde neredeyse yapamayan telefon kalmadı.

    Bundan birkaç sene önce Apple Note serisini taşlamak için kulağınızda tepsi ile dolaşıyor gibisiniz dedi o zamanlar yanlış hatırlamıyor isem ilk Note cihazı vardı ekran boyutu 5.3 iphone 6 Plus ise 5.5 şimdi tükürdüğünü yalamak Apple’a yakıştı mı bence yakışmadı.

    Yanlış anlaşılmasın Apple severim şu an da bu elimizdeki cihazları kullanıyorsak Apple sayesinde ama fiyatı olsun milleti saf yerine koyarak aynı özellikleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaları olsun ve günümüz özelliklerini geriden takip etmesi olsun malesef bizim tanıyıp sevdiğimiz Apple değil.

    Bu arada asıl kullandığım telefonum Blackberry Passport ancak iş amaçlı piyasadaki nerdeyse her telefonu kullandım buna iphone 6 ve 6 Plus da dahil ne marka fanboyluğu yapıyorum ne de kullanmadan burada yorum yazıyorum.

    Saygılar

    • Güzel özetlemişsiniz. Parmak okuyucu varmış. Olmasa da farketmez şifre koyuluyor zaten. Iphone 5 var şu sn kullandığım. 5 ten sonra çıkan diğer üst modellerle arasında çok fark yok dediğiniz gibi. Ama yeni model çıkınca fiyatı hep yüksek. Çok parayı farklı özelliklere versem gönül rahatlığı ile alırdım üst modelleri. İp5 ten de yapmak istediğim herşeyi yapabiliyorum ekranı küçük olsa da.

    • Ben tercihimi iphone 6’dan yana kullandim. Bence bu tur cihazlarda tasinabilirlik oldukca onemli ve ozellikle bir erkek olarak bunu plus ile yapmak imkansiz. Tasinabilir bir cihaz olmadiktan sonra istediginiz ozelligi saglamasinin da bir anlami kalmiyor. Birden fazla cihaz kullanmak istemeyenler icin Plus akilli bir secim olacaktir.

  6. Ben de bir haftalık kullanımdan sonra 6’yı 6 Plus ile değiştirdim. 3gs, 4s,5 ve 5c kullanan biri olarak kesinlikle şuana kadar kullanımından en fazla zevk aldığım iPhone modeli.Hatta vakti olanların aşağıda linki verilen yazımı okumalarını arzu ederim.
    Telefon seçiminde fayda-zarar hesabı iyi yapılmalı bence. Sadece ayakkabı bağlarken, namaz kılarken veya diğer eliniz dolu olduğunda tutması, taşıması zor diye getireceği avantajları kaçırmamak gerekir inancındayım. Ancak Apple’ın phablet kategorisinde yeni olduğunu ve özellikle yazılımsal açıdan çok daha yaratıcı olabileceğini düşünüyorum…

    http://antikaradio.blogspot.com.tr/2014/10/neden-iphone-6-iphone-6-plus-gectim.html

    • Yazınızda beyaz-griden uzak durun demişsiniz? Bunun sebebi nedir? Ben de siyah tercih ediyorum ama iPhone6/6 plus için beyaz/gold tercih etmeyi düşünüyordum.

      • İfadelerimin biraz sert olduğunu fark ettim..Ancak beyaz-gri seçeneğinin eski iPhonelar kadar çekici olmadığını düşünüyorum..En iyi renk kombinasyonunun space grey/siyah olduğuna inanıyorum..Zira en ağır duruş bu kombinasyonda bence..

  7. 3gs ten bu yana tam seri telefon,ipad 3 ,mac book pro kullanıcısı olarak ,tercihim iphone 6 oldu.Çok ta iyi olmuş..Kullanım ve taşıma konusunda sıkıntı yaşamadım.İphone markadır.Tasarımını yapar,mümkün olan son teknolojiyi ekler her zamanda hedef rakamı yakalar.Bu telefonun bu paraya kullanımında mantık aramak ya da diğer markalarla kıyaslamak pek doğru değil gibi.Takım taraftarlığı gibi bir şey bu 🙂 Mesele “alo” demek olsaydı keşke :)) yarı paraya seçenek çok…

  8. Göktuğ bey merhaba,

    iPad Mini 2’de kullandığınız kılıf Smart Cover mı yoksa Smart Case mi? Öneriniz nedir?

    Teşekkürler.

  9. İphone 6 Plus 128 gb gold u tercih ettim sebeplerim neredeyse sizinle aynıydı ve ipad mini mi bende iphone umu aldığım günden beri bir kez açtım. İyiki plus almışım büyük ekran baya güzelmiş aslında

  10. Pil ömrü konusunda sen de Mustafa da deneyimlerinizi paylaşırken telefon ayarlarınızdan bahsetmiyorsunuz. Parlaklık düşük mü, notificationlar, bluetooth vs neler açık kapalı? İşe gidiş geliş ne kadar sürüyor, metro var mı? Pil ömründen söz ederken bunlar önemli sanırım.

    • Güzel bir nokta, teşekkürler hatırlattığınız için. 🙂

      Belirtmeyi unuttum aslında. Çünkü özel hiç bir şey yapmıyorum. WiFi açık, Bluetooth açık, parlaklık otomatikte, konum servisleri açık, hatta Dropbox ve IFTTT gibi uygulamalar arkaplanda konumumu kullanıyor, arkaplanda uygulama yenileme açık…

      Yani hiç bir şeyden kısmadan kullanıyorum diyebilirim Murat Bey. 🙂

  11. Merhabalar. Bende İphone 6 plus siparişi verdim. Şu an kargoda bir kişi güne elime ulaşır diye ümit ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum. Göktug Bey size bir sorum olacak. Yazınızdan anladığım kadarıyla yatarken telefonu şarja takıp sabah alıyorsunuz. Bu çok sağlıklı bir durum mu? Çünkü telefon şarjdayken patlama haberleriyle karşılaştım. Eğer bu şehir efsanesi, gece boyu telefonun şarjda kalmasının bir sakıncası yoksa çok sevineceğim. Bu yüzden gece yatarken şarja takmaktan çekinir oldum. Bu konuda tedirginliğimi giderirseniz sevinirim.

    • Arkadaşım ben genellikle geceleri yatmadan şarja takarım hiç bir sorun yasamadım..

      Ancak sana tavsiyem kesinlikle orijinal kablo ve şarj aleti kullan..saygilarimla

  12. iphone 6plus benim de incelediğim bir cihaz.
    note 3 kullanıcısı olarak ta sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum.fakat flash desteği yine yok galiba.
    genellikle telefondan film izlemeyi severim.pil ömrüne gelince zaten note 3 ü de günde iki defa sarja taktıgım için alışkınım.

    • eğer Puffin Web Browser uygulamasını kullanmadıysanız app store dan indirebilirsiniz ücretsiz yada ücretli 6 tl gibi bir ücreti var normalde bütün siteler HTML5 geçti sayılır flash kalkacak yakında tahminimce !!! siz yinede telefondan flash giremediğiniz siteler varsa puffin işinizi fazlasıyla görür vede telefonda ayarlarda ekstra bir değişiklik kesinlikle yapmıyorsunuz

  13. Ben bir bayan olarak buyuklugu cok dert etmeden net olarak plus aldım. 1 aydır kullanıyorum. Gayet memnunum. Hatta tek elle hiç kullanamam diyordum ama kullanılabiliyor. Esim de 6 almaya niyetlenip ipadle uğraşmamak icin plusa gecti. Ben 128gb gold aldım. Siyah istiyordum ama zaten 1 ay bekledim renk icin daha fazla beklemek istemedim. Esim siyah 64gb aldı. Bu arada şunu söylemeliyim ki 128, 64 den biraz daha kalın. Yine enteresan bir durum vodafonedan kontratli aldık İkimiz de ve 128 ile 64gb aynı fiyat. Bir de not bazı tarifelerde 36ay kontrata telefon reelde daha ucuza geliyor

    • Hayırlı olsun. Aynı telefonun, 64 ve 128 GB ları arasında kalınlık farkları olması imkansız. Göz aldanmasıdır sanıyorum.

    • İçim Hanım çok teşekkürler yorumlarınızı paylaştığınız için. Uğur Bey’in söylediği gibi fark olmaması gerekiyor, fark kılıftan olabilir belki de…

      128 GB Altın rengi oldukça şık, hayırlı olsun tekrardan… 🙂

      • Evet Göktuğ Bey ve Uğur Bey haklısınız göz yanılması imiş. Mikrometre ile ölçtüm :)) Hem renkten hem kılıftan dolayı. Daha ince bir kılıfa geçeceğim…:)

  14. 4 yılı geçkin iphone 4 ve totalde 6 yıla yakın iphone birlikteliğim 6 ve 6 plus’ın görece fahiş fiyatlarıyla son buldu. Çok korkmama rağmen en azından saf android ve ucuz diye nexus 5 aldım. Çok da memnunum. 1000 tl’ye “apple parasıyla” 2000 üzeri bir konfor sunuyor. iPad mini retinam ve macbook air’imden vazgeçmem ama iphone bir süre bana uzak.

  15. Açıkcası, ben ip6’m ile çok mutluyum, hemde silver aldım aslada pişman değilim. Çünkü zamanında samsungcuların elindeki kürek benzeri aletler ile çok dalga geçmiştim..
    Bence ipad mini olayı sizin biraz bahaneniz olmuş gibi Ben inanıyorum ki yakında plus aldığınıza pişman olacaksınız özellikle yaz aylarında temmuz sıcağında mesela..Göktuğ Bey:) yinede güle güle kullanın.. Yeni alacaklarada asla plusu tavsiye etmem..

  16. Merhaba mustafa bey Bende önce sizin gibi düşünerek ipadden kurtulmak için plus almayı düşünüyordum. Bir arkadaşım benden önce alınca onu inceleme şansım oldu. iPhone 4s e kadar hem akıllı telefon olayına hemde büyük ebata direnen biri olarak bana çok kullanışsız geldiğinden almaktan vazgeçip hiç bir sorunum olmamasına rağmen 128gb ye tav olup 5s ten 6 ya geçtim. Yaklaşık 2 aydır ipad’i elime bile almıyorum. Hafıza derdim bitti, rahat rahat kitap okuyup film seyredebiliyorum. Yuvarlatılmış cam önce garip gelsede alışınca hoşuma gitmeye başladı. Kılıfsız her iki modeli elde tutmak gerçekten zor 🙂 5s e göre pil ömrü 6 da da daha iyi. Fotoğraf çekmek 5s e göre daha keyifli

    • Paylaştığınız için çok teşekkürler Abidin Bey. iPhone 6’dan memnun olmanıza çok sevindim. 4s’ten geçince sizin için çok daha büyük bir fark yaratmış olmalı. 🙂 Selamlar.

  17. MacBook air ve iphone6 plus sahibiyim ikisi müthiş uyumlu hele bir de devamlılık olarak iPhone çaldığında Mac ten Konuşmak müthiş üstüne Mac ten arama yapıp SMS Alıp atmakta harika son çıkan yosemite ve iOS 8 çok uyumlu olmuş

  18. sizinle birebir aynı sebeplerden (pil,ekran,ipadle uğraşmaktan yorulmak,vb) bende iphone 5 den 6+a gecmıs biriyim, gerçekten çok keyifli pil ömrü muazzam. Tek sorun dediğiniz gibi fark yaratıcak plus için optimizasyonlar henüz gelmedi apple uygulamaları dışında.

  19. iphone 6 plus kullanıyorum ancak imessage ve factime aktivasyon sorunu yaşıyorum , bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan arkadaşlarımız var mı ?

  20. Çok güzel bir yazı olmuş , ellerinize sağlık…Rica etsem benim bloguma da destek olur musunuz?
    technandro.blogspot.com

  21. Arkadaşlar bende iPhone 6 Plus 16 Gb Gold rengi almak için kolları sıvadım ama tam bilgi verir misiniz eksi yönleri artı yönleri hakkında uzunca bilgiyi detaylıca verirseniz sevinirim Saygılarla …

  22. ben 1 senedir istisnasız her gece iphone 5s’imi şarja takıyorum. Sabah çıkarıyorum. Gün içerisinde de takıyorum malum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım, pil ömründe de herhangi bir değişme olmadı. Korkmanıza gerek yok sanırım.

  23. Göktuğ bey;
    Sanırım space grey aldınız? Neden o renk?
    Renk seçiminizdeki nedenleri de paylaşırsanız seviniriz

  24. Merhaba,
    Ben suan samsung s 4 kullanıyorum telefonun genel ozelliklerinden memnunum. Memnun olmadığım yanları ise;
    1 rehberi gec açılıyor
    2. Telefonu alali 2 sene oldu kasilmalar başladı.
    Iphone a geçmeyi düşünüyorum fakat 2 senelik bir iphone da da bu sorunlarla karşılaşır mıyım? Telefonu cok kurcalarim bu yüzden tavsiyeniz hangisidir? 6 mi yoksa plus mi? Şimdiden Teşekkürler

  25. Cevo. Ben iphone 6yı aldım ha dedim işte ölçü bu 6 plasa hiç ilgi bile duymamiştım çok büyük diyerekten sonra teli kulandıkca elimde küçülmeye başladı sanki ve dedimki ben bu kadar para veriyorsam niye plas almadım saten 4s kulaniyordum ben ekran büyüklüğüne verdiysem bu parayı plası almalıydım ve 6 plası niy almadım diye pişman oldum sonra kara verdim sahibinden comda armaya başladım iki haftada isdedigim renk ve garantili 2 aylık bir 6 plas buldum gidim buldum ve takas ettik alan arkadaşda 6 arıyormuş ikimizde şanslı oldu ikimizde hemen hemen aynı tarihlerde almişız başınızı agırtım kusura bakmayın sonuç olarak plası aldıgım için çok iyi bir iş yaptım ilk aldıgım bırkaç gün gerçekten büyük tablet gibi geliyordu bana hada alıp almamakta yine teretüt etmiştim pişman olurmuyum diye 3günde alıştım şimdi çok normal gözüm elim alıştı hiçde büyük degilmiş benim gibi herhalde 6 yı alıp sonra 6 plasla degiştiren birsürü arkadaş vardır diye düşünüyorum kulanıcının ihtiyac ve zevklerine. Göre degişir arkadaşlar 6 ya verdigim paraya çok yanmıştım plasınan degişince yandıgım gitti belki 6 yı alan arkadaşda ondan çok memnun kalmıştır olay bu

  26. bir çırpıda oludum. benim sizden öğenmek istediğim ıphone6 almayı
    düşünüyorum ama aklıma takılan bir sorun var dm , ok, vk
    videolarını
    sorunsuz bir şekilde açıyormu yoksa program mı yüklemek lazım.bende 4
    var onda ekranı yan çevirdiğimde vidoları tam ekran şeklinde
    izleyemiyorum.bu sorun ıphonde6 da aynı mıdır. 6 plus arkadaşımda var
    onda video izlerken yan yatırdığımızda tam ekran oluyor sıkıntısız bir
    şekilde. son olarak acaba ıphone 6 yoksa lg g4 mü dersiniz?

    • iPhone 6’ların ekran boyuru 16:9 oranına geldiği için bahsettiğiniz videonun “tam oturmaması” sorunu çözülmüş durumda. 🙂 Benim önerim elbette ki iPhone 6 olacaktır…

  27. merhabalar. ben şuan ıphone 5 kullanıyorum. ıphone 6s plus almayı düşünüyorum. ıphone 6 plus hakkında ki yorumları ve göktuğu beyin 1 aylık deneyimini okudum. peki şuan memnun musunuz acaba üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. telefon ilk gün ki performansını koruyor mu?

  28. İyi günler ben iPhone 6 plus ile 6s arasında kaldim şuanda 4.7 android kullaniyorum boyun önemli degil yani büyük veya küçük diye fakat iPhone6 plus mi 6smi arasinda kaldim biz farki varmi ne kadar biz farki var onu merak ediyorum ve 6plus ile 6s arasındaki farki baktim fakat hep boyut vs anlatmislar

  29. 6s den hiç memnun degilim arkadaşlar almanızıda tavsiye ettmem 23.11.2015 saat 01.06 hala dokunmatigiyle ugraşiom nalet olsun para tuzagı hepsi

  30. Merhaba göktuğ bey bende iphone 6 serisinden almak istiyorum gönlümde iphone 6 plus var ancak bi kız olarak kaba olduğunu düşünüyorlar ve söylüyorlar ama hala plus istiyorum ayrıca plusın özellikleri gayet bana uygun büyük ekrana aşığım hernesye sizce uzun bir süre için plus kullanıçlımı?

    • Benim etrafımda iPhone 6 Plus kullanan bir çok erkek ve kadın arkadaşım var. Bence insanların görüşlerini bu kadar önemsemeyin. Siz hangisini beğeniyorsanız, kendi beğeniniz ve ihtiyaçlarınıza göre karar verin. Eminim daha mutlu olacaksınız. 🙂 Selamlar…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz