Ana Sayfa iOS PopKey ile hareketli resimler (GIF) göndermek çok kolay!

PopKey ile hareketli resimler (GIF) göndermek çok kolay!

5

Mesajlaşırken bazen cevabımızı kelimeler yerine resimler veya GIF’lerle verir hale geldik. 🙂 Bu öyle eğlenceli bir iletişim haline geldi ki, bunu kolaylaştırmak için de artık her yer hazır GIF’lerle doldu. iOS 8 ile birlikte farklı klavye desteği de gelince, GIF klavyeleri de günlük hayatımıza girmeye başladı.

PopKey uygulaması da tam bu konuda bize pratik bir çözüm üretiyor. Çünkü bazen GIF’ler kelimelerden daha anlamlı olabiliyor 🙂

Sihirli elma popkey gif iphone klavye feat

PopKey GIF klavyesi ne işe yarıyor?

Arkadaşlarımızla mesajlaşırken kolayca GIF, yani hareketli resimler gönderebilmemizi sağlıyor. Bunun için farklı bir uygulamaya gitmeye gerek kalmadan, kendi GIF klavyesini karşımıza çıkarıyor ve içerisinden istediğimizi seçmemize yardımcı oluyor. 🙂

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 1 Sihirli elma popkey gif iphone klavye 2

Nasıl yükleniyor?

PopKey uygulamasını App Store’dan yükledikten sonra tek yapmamız gereken şey, uygulamanın klavyesini yüklemek. Bunun için Ayarlar > Genel içerisinde giderek “Klavye” seçimini yapıyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 3 Sihirli elma popkey gif iphone klavye 4

“Klavyeler” içerisinden “Yeni Klavye Ekle”ye tıklıyoruz ve karşımıza gelen ekranda “PopKey”i seçiyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 5 Sihirli elma popkey gif iphone klavye 6

Son olarak da PopKey klavyesini seçiyor ve içerisindeki “Tam Erişime İzin Ver” seçeneğini açık hale getiriyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 7a

Artık GIF klavyemizi kullanmaya hazırız. 🙂

NOT: Eğer bir şekilde PopKey’i kullanamıyor veya GIF’leri göremiyor hale gelirseniz, aşağıdaki videoda anlatılan adımları izleyerek PopKey’i yeniden kullanabilir hale getirebilirsiniz.

[youtube id=”5Hzy_HcTRIM”]

Nasıl kullanılıyor?

Klavyeyi kullanmak için Mesajlar uygulamasında yeni bir mesaj yazdığımız ekranda, klavyemizdeki dünya işaretine basılı tutuyor, ve karşımıza gelen seçenekler arasından “PopKey”i seçiyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 9a

Artık PopKey klavyesi içerisindeki GIF’leri görebilir hale geliyoruz. En altta “Son kullandıklarımız, Popüler, Favoriler, Öne Çıkanlar” gibi seçenekleri görebiliyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 10

“Popüler” başlığını seçerek karşımıza gelen kategoriler arasından bir tanesine tıklayarak, içerisinde hangi GIF’lerin olduğunu görebiliyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 11a

Göndermek istediğimiz bir GIF’e tıkladığımızda onun hareketli hali yükleniyor ve hemen ardından kopyalanmış oluyor.

Biz de mesaj içerisinde “Yapıştır”ı seçerek GIF’i mesajımıza ekleyebiliyor ve gönderebiliyoruz.

sihirli-elma-popkey-gif-iphone-klavye-17

Favoriler

Beğendiğimiz GIF’lere de çift tıklayarak “favoriler” listemizde ekleyebiliyor, daha sonra yeniden göndermek için de kolayca erişebiliyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 13a

Öne Çıkanlar (Feat)

Dönemsel olarak öne çıkan, çok gönderilen GIF’leri “Feat” sekmesinden farklı kategoriler altında görebiliyoruz.

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 14

Kendi GIF’lerimizi de ekleyebiliyoruz!

Hatta uygulama içerisinden kendi istediğimiz GIF’leri de klavye içerisine ekleyebiliyor, böylece istediğimiz zaman kolayca gönderebiliyoruz! 🙂

Sihirli elma popkey gif iphone klavye 15 Sihirli elma popkey gif iphone klavye 16

Değerlendirme

PopKey hem eğlenceli, hem de kolay kullanılabilen bir uygulama. iOS 8 ile birlikte farklı klavyeleri de kullanabildiğimiz için şimdiye kadarki klavyelerden çok daha farklı bir kullanım sağlıyor. 

Üstelik ÜCRETSİZ olması da şahane! 🙂 Şimdilik yok, ancak ilerleyen dönemde uygulama içi satın alım imkanları ile farklı özellikler de kazanacaktır eminim.

PopKey’i indirmek için aşağıya tıklayabilirsiniz.

Sihirli elma available on the app store

Tek üzüldüğüm nokta, Whatsapp’ın hala GIF desteklemiyor oluşu. Bu sebeple GIF’leri Mesajlar uygulaması üzerinden alıp gönderebiliyoruz. Whatsapp bu konularda biraz gecikiyor olsa da umarım kısa zamanda GIF desteğini Whatsapp’a getirebilirler.

Siz hangi klavyeleri kullanıyorsunuz? GIF gönderen veya başka bir özel klavye kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Ayrıca PopKey’in kullanımıyla ilgili detaylı videoya da aşağıdan göz atabilirsiniz:

[youtube id=”sCGpwn_YL_c”]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Whatsappta olmaması üzücü gerçekten. Harici uygulamalarda çalışması için geliştiricilerin onay vermesi gerektiğini yazmışlar. Bu yüzden Whatsapp ve Facebook’ta çalışmıyor. Bir de sanırım sadece iphonelar arası çalışıyor ama Android için geliştirme aşamasındalarmış.

  2. Goktug bey, 3.parti klavyeler ne kadar guvenli ? izin verirken, “yazdiginiz her bilgiye ulasabilir” yaziyor, korkutucu geldi bana.

    • Bu klavyede zaten yazı yazmadığımız için herhangi bir sıkıntı yok 🙂 Her klavye, sadece kendisi üzerinde yazdığımız yazılara erişebiliyor. Bu klavyede sadece resimleri kopyala-yapıştır yaptığımız için bir güvenlik endişemizin olmasına gerek yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz