Ana Sayfa Apple101 iPhone kulaklıklarıyla ilgili 4 pratik özellik

iPhone kulaklıklarıyla ilgili 4 pratik özellik

26

iPhone’u kulaklıklarınız ile kontrol edebileceğinizi biliyor musunuz? Sesi açıp kapamaktan, fotoğraf çekmeye kadar iPhone kulaklığı bir çok farklı zamanda işimizi kolaylaştırıyor. Bu bölümde iPhone kulaklığı ile yapabileceğimiz 4 pratik özelliğe değiniyorum. 

Videoda bu özellikleri ve nasıl kullanıldığını daha rahat gösterme şansım oldu. Ancak izlemekte sorun yaşıyorsanız aşağıdaki yazıya da göz atabilirsiniz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik feat

1. Fotoğraf Çekmek

Selfie çekmek çok popüler oldu, ama telefonu tutarken aynı elle fotoğraf çekmek bazen oldukça zor olabiliyor. Kamerayı açtıktan sonra iPhone kulaklığının ses açma veya kapama tuşlarına basarak kolayca fotoğraf çekebiliyoruz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik 1

2. Çağrıyı cevaplamak veya reddetmek

iPhone kulaklıkları kulağımızdayken, gelen bir çağrıyı cevaplamayı veya reddetmeyi ekrana dokunmadan da yapabiliyoruz.

Gelen çağrıyı cevaplamak için ortadaki butona bir defa basmamız yeterli. Çağrıyı reddetmek içinse butona 2 saniye basılı tutup bırakabilirsiniz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik 2

3. Bir sonraki şarkı, Bir önceki şarkı

Müzik dinlerken bazen bir sonraki veya bir önceki şarkıya geçmek isteyebiliyoruz. iPhone kulaklıklarıyla bunu yapmak hiç de zor değil.

Bir sonraki şarkıya geçmek için 2 defa hızlı bir şekilde, bir önceki şarkıya geçmek veya şarkıyı başa almak içinse 3 defa hızlı bir şekilde ortadaki butona basıyoruz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik 3

4. Biraz ileri sar, biraz geri sar

Bir parçayı ya da podcasti dinlerken iPhone kulaklıklarını kullanarak hızlı bir şekilde ileri ya da geri sarmak mümkün.

İleri sarmak için 2 defa hızlı bir şekilde ortadaki butona basıyor, ve butonu basılı tutuyoruz. Geri sarmak içinse butona 3 defa basıyor ve basılı tutuyoruz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik 4

Bonus: Mac’i de kontrol edelim

Mac kullanıcıları için bir de bonus özellik paylaşalım: iPhone kulaklıkları ile sadece iPhone’umuzu değil, Mac’imizi sınırlı da olsa kontrol edebiliyoruz.

Mac’imize taktığımız iPhone kulaklıkları ile Mac’imizin sesini açıp kapatabiliyor, iTunes ve QuickTime’daki müzik veya filmleri durdurup oynatabiliyoruz.

Sihirli elma iphone kulaklik 4 ozellik 5

Kulaklıkla yapılabilecek daha farklı şeyler, ilginç özellikler de var. Ancak bu bölümde en çok kullanılanlara değinmiş olduk. Sizin sık kullandığınız başka bir özellik var mı? Ya da olmasını istediğiniz bir özellik var mı? Her zaman olduğu gibi yorumlarınızı bekliyorum. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


26 Yorumlar

    • Nacizane ben birkaç uygulama yazayım isterseniz,
      1-) GoodReader (Birçok dosyayı destekliyor, bu uygulama bile tek başına 5-6 uygulama eder diyebilirim ?) ofis dosyalarının birçoğunu açar, video-mp3 vs oynatır, Wifi üzerinden çok hızlı olarak bilgisayarlara dosya gönderip alabilirsiniz, şarkı-video-pdf vs vs listeleri oluşturabilirsiniz ve daha bir sürü özellik)
      2-) Mconverter (İpad veya iphone’a indirdiğiniz ama ürününüzün desteklemediği video formatını değiştirip videoyu açabilirsiniz.
      3-) VIndirmek+ (Birçok siteden video indirebilirsiniz)
      4-) Pixlr (Fotoğraf düzenleme programı, zaten bilinen bir program ki çok başarılı)
      5-) Drive (Google drive bilirsiniz size 15 Gb gibi extra bir depolama sağlar)

      Şimdilik bu kadar ?

  1. Merhaba alakası bir konuya yorum olacak ama http://www.pcworld.com.tr/rehber/yeni-bir-bilgisayar-alinca-yapilmasi-gerekenler/#comment-5306 bu minvalde bildiğim Türkçe Apple blogları içinde, Apple versiyonu olan tek blogsunuz. Ama çooook seneler öncesinde kalmış durumda. Yenilemeniz ve daha da geliştirmeniz çok iyi olur (özellikle de uygulamalar konusunda yani başlarken hangi uygulamaları yüklemek gerekir vs) çünkü bu 1 yılda çok fazla yeni kullanıcı oldu ve kafaları acayip karışık temel başlangıç konusunda 😀

      • Yılmaz Bey selamlar, çok teşekkürler yorumunuz için. “Yeni başlayanlar için Mac” sayfasında eskidiğini düşündüğünüz veya olmasının faydalı olacağına inandığınız konuları yazabilirseniz çok sevinirim. 🙂 Elimden geldiğince güncel tutmaya çalışıyorum.

  2. Arkadaşlar,
    iPhone ve iPad aldığımda “Keynote~Pages~Numbers~iMovie~iBooks” gibi uygulamalar yüklü idi. Bu programların çok saçma ve gereksiz olduğunu düşünürdüm. Taa ki açıp, biraz kurcalayana kadar. Lütfen bu programları inceleyiniz, mutlaka işinize ‘çok’ yarayacaktır. ? “iPhone’u Bul” iPad veya İphone’unuzun harita üzerinden konumunu gösteriyor, kaybettiğinizde kolayca bulabilirsiniz.

    Kullandığım bazı güzel uygulamalar;
    ?”MCBackup” ; Rehberinizin yedeğini alıp size mail atan bir program, kullanmanızı tavsiye ederim.
    ?”Replay” Videolarınıza güzel efect’ler verebileceğiniz ve benim de tavsiye edebileceğim bir uygulama. Youtube’da uygulamayı izleyip görebilirsiniz.
    ?”Hangouts” google adresleriniz üzerinden, görüntülü görüşme olanağı sunar. İnternet bağlantısı gerektirir.

  3. Pekı apple mağazasından aldığımız kulaklıkla bunlar yapa bilirmiyiz başka marka yanlış hatırlamıyorsan rcz gibi bi ismi vardı şimdiden teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz