Ana Sayfa Haberler Apple’dan 2011-2013 arasında satılan bazı MacBook Pro’lar için onarım programı

Apple’dan 2011-2013 arasında satılan bazı MacBook Pro’lar için onarım programı

21

Apple, 2011 ve 2013 yılları arasında satılan ve görüntü problemi yaşayan kısıtlı sayıdaki MacBook Pro için onarım programı başlattı. Sadece 15 ve 17 inç modellerin bir kısmını etkileyen bu sorun, ekrandaki görüntünün bozulmasına sebep oluyor. Eğer bu dönemde üretilmiş bir Mac sahibiyseniz ve sorun yaşıyorsanız Apple’dan sizin için güzel bir haber geldi.

Sihirli elma apple macbook pro video goruntu onarım programı feat

Apple’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Apple, MacBook Pro sistemlerinin küçük bir yüzdesinde bozuk görüntü, görüntü olmaması veya beklenmedik şekilde sistemin yeniden başlatılması sorunlarının görülebildiğini belirlemiştir. Bu MacBook Pro sistemleri Şubat 2011 – Aralık 2013 arasında satılmıştır.

Sihirli elma apple macbook pro video goruntu onarım programı 5

Hangi modeller onarım programı kapsamında?

Bu durumdan etkilenen Mac sayısının oldukça kısıtlı olduğunu belirten Apple, sadece belirli bir dönemde üretilen bazı modellerde soruna rastlandığını belirtiyor.

Tam model listeli ise şöyle:

  • MacBook Pro (15-inç 2011-başı)
  • MacBook Pro (15-inç, 2011-sonu)
  • MacBook Pro (17-inç 2011-başı)
  • MacBook Pro (17-inç 2011-sonu)
  • MacBook Pro (Retina Ekranlı, 15-inç, 2012-ortası)
  • MacBook Pro (Retina Ekranlı, 15-inç, 2013-sonu)

Sihirli elma apple macbook pro video goruntu onarım programı 1

Benim bilgisayarım program kapsamında mı?

Mac’imiz yukarıdaki modellerden biri olsa bile, bu soruna sahip olma ihtimalimiz hala düşük. Bu yüzden Apple kendi web sayfasında cihazımızın seri numarasını yazarak kontrol edebilmemizi sağlıyor.

Buraya tıklayarak ulaşabileceğimiz sayfada karşımıza gelen kutuya Mac’imizin seri numarasını yazarak kontrolü sağlayabiliyoruz.

Sihirli elma apple macbook pro video goruntu onarım programı 2

Mac’inizin seri numarasını nasıl bulacağınızı bilemiyorsanız, “Bu Mac Hakkında” yazısına göz atarak seri numarasını görebilir ve kolayca kopyalayabilirsiniz.

Sihirli elma bu mac hakkinda banner

Kime başvurmalıyım?

Onarım Programı kapsamında hem Apple Store hem de yetkili teknik servisler hizmet veriyor. Dolayısıyla ister Apple Store, istersek de bize en yakın, veya tanıdığımız bir Apple Yetkili Servisi’ne cihazımızı teslim edebiliyoruz. Bu onarım programı ABD ve Kanada’da 20 Şubat’ta, diğer ülkelerde (ve ülkemizde) ise 27 Şubat’ta başlıyor. Muhtemelen bu hafta içerisinde gereken bilgiler tüm ekiplerle paylaşılıyor olacaktır.

Yetkili servislerle ve Apple Store’dan randevu almak konusunda daha detaylı bilgi için daha önce paylaştığım “Apple’dan servis randevusu almak ve teknik servise ulaşmak için öneriler” yazısına göz atabilirsiniz.

Eğer bu sorunla ilgili olarak cihazımız daha önce teknik serviste işlem gördüyse Apple’da para iadesi de alabiliyoruz. Apple bu durumdaki müşterilere kendi ulaşmaya ve durumu anlatmaya başlıyor, ancak öncesinde biz de iletişime geçebiliriz. 🙂

Apple’ın bu konudaki duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz. Eğer etkilenen bir MacBook Pro sahibiyseniz şimdiden geçmiş olsun… Umarım Apple en kısa sürede sorununuzu çözer.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


21 Yorumlar

  1. 2011 Başı modeli MBP aldığımda ekranı kutudan çizik çıkmıştı ve büyük miktarda ürünün bu şekilde bantta kaydığı ortaya çıkmıştı. Baya kısmetsiz bir blok olmuş 🙂 Eski MBP’de de ekran kartı sorunu vardı, ama bunda sıkıntım yok neyseki

  2. Evet bu sorun bende vardi, Apple Store götürdügümde sorun ekran kartinda degistirilmesi lazim dediler. Tamire biraktim sonra geri aradilar sadece ekran karti degil logicboard ta degistirilmeli ama sadece ekran karti parasi alacagiz dediler. Degistirdim 580 euroaya mal oldu. 7-8 ay sonra tekrar ayni sorunu yasadim tekrar ana karti degistirdiler 1 seneyi gectim simdi sorun yok ama ben birkac ay önce laptopu degistirdim…

  3. bende yurtdışından gelen bir adamdan aldım macbook retina ve
    LG Screen Burn in/Ghosting diye bir problem çıktı..faturam yok ve garantim bitmiş .Acaba ekran değiştirme kapsamına girer mi???

    • ayni durum bendede mevcut (MacBook Pro Retina, Mid 2012)

      garanti kapsaminda degil diye ARTI bilgisayar vs.. yapmadi, 1500 tl civari para istediler, koskoca apple bizim 1500 tl ye muhtac oldugu icin…. zaten ios ve mac osx ile iyice batirdilar, bu musteri iliskileri ile dahada yucelttiler kendilerini… cihazi bu hatasi ile satip kurtulacagim insaallah son apple belasindan….

  4. Aynı sorun bende de var.Fakat benim Macbook Pro’m 13 inch mid 2012.Garanti sürem bitti.Servise gönderdığımde para alıncak mı

  5. Aynı sorun benim şu anda kullanmakta olduğum Macbook Pro’da da vardı. Ben sorumunu Apple’ında katkılarıyla gidermiştim şu ana kadar tekrar aynı sorunu yaşamadım ama Benim gibi olan 10 binlerce kullanıcı var bu sorunu yaşayan, değişim programı biraz geç gelmiş olsada yerinde bir karar olmuş.

  6. Benim cihazım retina 15inç MacBook Pro mid2012 bende yurtdışından gelen bir arkadaştan aldım garanti süresi doldu. Birde ben bilgisayarın ekranı bölümü sallanıyor diye (Boşluk oluşmuş gibi) hemde temizlemek için zaten garantisi yok diye açtım altını. Sorunum bilgisayarın bazen Öylece donakalması nadiren fare hareket ediyor herşey donuyor ama oda sonradan donuyor. 26 Şubat’a randevu aldım. Sizce ne olur benim durumum?

  7. Ben de 2011 başı 15 inç Macbook Pro’mda geçen şubatta böyle bir hata yaşadım. Yetkili serviste anakartı komple değiştirdim. Apple ile irtibata geçip fatura, hizmet belgesini Apple İrlanda ofisine mail attım. 1 ay içinde paranın hesabıma yatacağını söylediler, beklemekteyim.

  8. late 2013 cihazımda aynı sorun var ve bunun için teknik servisle iletişime geçtiğimde nvram sıfırladık sadece ama HDMI gibi bir bağlantı yaptığımda ekran aynen kaykılıyor 5-10 snde düzeliyor. Yedeğimi alıp en kısa zamanda cihazımı göndermeyi düşünüyorum. Garantisi varken halletmek lazım bu sorunu.

  9. Yurtdışından gelme,
    ikinci el aldığım, garantisi bitmiş ve elimde faturası olmayan Macbook Pro
    early 2011’i yetkili serviste teste soktular. Ekran kartı arızası saptandı.
    Yeni anakart sipariş edildi. 3 gün içinde değişimi yapıp teslim ettiler. (Sağ
    olsunlar) Cihaz teste sokulduğunda, mevcut arıza bilgisi internet üzerinden
    Apple’ın sistemine düşüyor. Onlar da gerekli parçayı yolluyorlar. Bu noktada
    sevisin tasarrufu bulunmuyor. Değişim programı uluslararası olduğu için cihazın
    Türkiye’den alınıp alınmamasının da bir önemi yok. Garanti belgesi, fatura vs
    istemiyorlar. Cihazı götürmeniz yeterli. Bilginize…

  10. iyi günler.. 15′ 2011 late macbook kullanıyorum… benim mac imde görüntü yerine usb portları çalışmıyor (elektrik geliyor ama flash bellekleri okumuyor ).. ve kendi kendine restart yapıyor… bu program ne zamana kadar sürecek?

  11. macbookpro 2011 başı 15″ cihazım vardı apple türkiyeyi aradı ve anında program kapsamında pupaya yönlendirdiler şu an cihazım istanbul pupada komple anakartı değişiyor hiç bir ücret talep etmeden program kapsamında hallediyorlar apple kalitesi bu olsa gerek 😀 ücretsiz olarak anakart değiştirilecek

  12. mrb malesef bende 2011 sonu mac 17 inc var ekran karti arizali pupaya gitim ucret istedilerbu konuda tamir suresini bittigini 2016 son yilmis sansimizdan 2017haziranda guncellemeden sonra apple siara yi yukledikten sonra arizalandi yapacak bisey yok o bana ben ona bakiyorum tsk..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz