Ana Sayfa Haberler 9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 1: Çin’deki yeni Apple Store, Apple TV...

9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 1: Çin’deki yeni Apple Store, Apple TV ve “HBO Now”

4

Apple’ın etkinliği ile ilgili yazılara devam ediyoruz. Bu yazıda Çin’deki yeni Apple Store, Apple TV ve HBO Now konularına değiniyoruz. Keşke “yeni Apple TV”den bahsedebilseydik, ancak henüz Apple’dan mutlu haberi alamadık. 🙁

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv feat

Çin’deki yeni Apple Store

Apple, bu etkinliğe alıştığımız şekilde yine bir Apple Store açılış videosu ile başladı. Son dönemde Çin’deki mağaza sayısını 21’e çıkaran ve son 6 haftada 6 tane daha mağaza açan Apple, bu mağazalardan biri olan West Lake mağazasının müthiş tasarımını öne çıkarttı.

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 1

Dev mağaza, kolonsuz bir “asma kat”, ışıl ışıl bir ortam ve devasa camlarıyla bu mağaza bir yandan gerçekten bir mimarlık harikası gibi görünüyor.

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 2

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 3

Gelecek senenin ortasına kadar Çin’deki mağaza sayısını 40’ın üzerine çıkartmak isteyen Apple’ın, bu mağazanın açılış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

[youtube id=”L9bq33sbYsc”]

Apple TV yenilendi mi? Hayır, ama fiyatı düştü!

Gelelim ikinci önemli konuya: Apple TV. Açıkçası Tim Cook’un ağzından “Apple TV”yi duyunca çok heyecanlanmıştım, ancak ne yazık ki Apple TV ile ilgili bizi çok da heyecanlandıracak bir gelişme yok. Daha doğrusu yeni bir ürün yok.

Fakat bunun yerine Apple TV’nin ABD’de $99 olan fiyatı $69’a düşürüldü. Böylece iyice ucuzlayan Apple TV daha cazip hale geldi diyebiliriz.

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 4

HBO Now

Önemli konulardan bir diğeri de, Apple TV’nin kanalları arasında yer alan HBO’nun Apple’a özel yeni bir kanalının duyurulmuş olması: HBO Now Ülkemiz için pek anlamlı olmasa da, ilerisi için örnek olabilecek bir model olduğunu söyleyebiliriz. Aylık $14.99’lık “HBO Now” üyeliği sayesinde, HBO’nun özel dizileri ve şovları hem Apple TV, hem de tüm Apple cihazları üzerinden izlenebiliyor hale geliyor.

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 5

Böylece Apple, Game of Thrones, Veep ve Silicon Valley gibi özel dizilerin Apple cihazları üzerinden izlenmesini sağlıyor, Apple TV ekosistemini daha da güçlendirmiş oluyor.

Sihirli elma 9 mart etkinlik apple tv 6

Hatta merak ediyorsanız Game of Thrones’un yeni sezonunun fragmanını Apple’ın bu sayfasından izleyebilirsiniz. 🙂

DEVAM >> Bölüm 2 “Tıbbi Araştırmalar ve ResearchKit”

sihirli-elma-9-mart-etkinlik-researchkit-feat.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Merhaba;
    Şimdi Apple Tv almak için doğru bir zaman mı acaba ben sadece mirroring özelliği için alacagım. Haziran ayında Iphone 6s tanıtılacak deniliyor. Acaba bu etkinlikte yeni bir Apple Tv tanıtılma olasılığı nedir.

    • Yeni iPhone muhtemelen son 5 senede olduğu gibi bu sene de Eylül ayında tanıtılacak diye tahmin ediyoruz.

      Apple TV konusunda ise Apple’dan yeni bir ürünü 2 senedir bekliyoruz. 🙂 Bu sebeple fiyatı düşmüşken güzel bir tercih olabilir, ancak Apple’ın ne zaman yeni bir Apple TV tanıtacağını artık kestirmek çok zor. 🙂

      • Göktuğ bey hızlı cevap için teşekkürler. Ben beklemeyip sanırım Apple Tv alacağım 🙂 Sonuçta mirroring için alacağım.
        Rahatsız etmezsem bir sorum daha olacak ben sizin yazılarınızı okuduktan sonra bir Macbook Air aldım. Özellikle air hakkında yazdıklarınız beni air almak için cesaretlendirdi. Air’a hep bir ön yargı ile bakıyordum. Macbook Pro siparişi verecekken son anda air aldım iyikide almışım. Tüm işlerimi rahatlıkla yapabiliyorum. Simdi tek sıkıntım mac’i TV’ye bağlamak HDMI ile bağlantı yaptığım için mac tv’nin yanında kalıyor. Bu işten kurtulmak için apple tv’ye yöneldim.
        Ben genelde tarayıcı üzerinden film izliyorum. Bunu tam ekran yapıp apple tv’ye aktarmakta sılıktı yok bildiğim kadarıyla yanlış biliyorsam düzeltin.
        Bide time capsule içindeki (onu da almamda büyük etken sizin detaylı ve güzel yazınız oldu. Time capsule yazınızda dosya paylaşımı konusuna değinmemişsiniz keşke onu da biraz daha detaylı anlatsaymışsınız.) filmleri (mkv ve divx ağırlıklı) izlemek istiyorum.
        Mac üzerinden filmi (mkv veya divx) çalıştırsam ve apple tv’ye aktarsam izleyebilir miyim. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevineceğim.
        Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.

        • Sorunun muhatabı olmasam da size deneyimimden birazcık feedback vereyim.
          Görüntü aktarımını faal olarak kullanıyorum. Yüksek çözünürlük birazcık kastırıyor, buradaki anahtar olay, access pointinizin güçlü olması. Ben express kullanıyorum. Hem apple tv hem macbook pro kablosuz çalışırken görüntüde donmalar oluyor. İlk iş apple tv yi apple express’ e kablo ile bağlamak oldu. Ve düzeldi. Ancak yine de bir miktar kasıyor hala ama sorun yok diyebiliriz. Macbook u fazla uzakta tutmamak gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz