Ana Sayfa Haberler 9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 4: MacBook Air ve Pro Güncellendi!

9 Mart Etkinlik Özeti Bölüm 4: MacBook Air ve Pro Güncellendi!

19

Dün geceki etkinlikte yeni MacBook aklımızı başımızdan almış olsa da, MacBook Air ve Pro ailesi kolay kolay unutulmaz elbette. 🙂 Apple, hem MacBook Air hem de Pro için önemli güncellemeler yayınlayarak, bu MacBook’ları da daha güçlü hale getirdi. İşte yenilikler…

Mba mbp guncellendi

Retina Ekranlı 13 inç MacBook Pro Ailesi

Retina Ekranlı 13 inç MacBook Pro, Intel’in en yeni işlemcileri, daha iyi grafik kartı, daha hızlı depolama ve daha uzun pil ömrüne kavuştu. Daha önce 9 saat olan pil ömrü de bu yenilikler ile birlikte 10 saate çıkmış oldu.

Ayrıca MacBook için tanıtılan “Force Touch TrackPad” özelliği de yenilenen MacBook Pro’lara eklenmiş oldu. 🙂

İşin tek kötü yanı ise, bu yeniliklere ek olarak artan döviz kuru sebebiyle fiyatların ciddi bir şekilde artmış olması. 🙁 Ne yazık ki retina ekranlı 13 inç MacBook Pro ailesinin fiyatları aşağıdaki şekilde güncellendi:

  • 4.299 TL
  • 4.999 TL
  • 5.999 TL

Böylece 1 seneden uzun süredir gerçekten ucuz olan fiyatlar da ciddi şekilde artmış oldu.

MBP13

MacBook Air Ailesi

MacBook Air ailesindeki 11 ve 13 inç modeller ise yine en yeni işlemciler, grafik kartları ve daha hızlı Thunderbolt 2 portu ile güncellenmiş oldu. Ayrıca 13 inç modeller de 2 kat daha hızlı SSD’ler ile yenilenerek daha da hızlanmış oldular.

Bu güncellemelerle birlikte benzer şekilde MacBook Air fiyatları da yukarı çıktı ne yazık ki.

11 inç MacBook Air’ler:

  • 2.999 TL
  • 3.699 TL

MBA11

13 inç MacBook Air’ler:

  • 3.399 TL
  • 3.999 TL

MBA13

DEVAM >> Bölüm 5: Apple Watch Fiyatları ve Lansman Tarihi


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. Merhaba zaten yüksek olan fiyatlar yeni günelleme ile uçmuş. Benim merak ettiğim şey döviz kuru düştüğü zaman fiyatlarda indirim söz konusu oluyormu

  2. Bugün macbooklara gelen zam oranı %13.x. Yılbaşındaki %10 u da düşünürsek, Apple ekonomimiz hakkında biraz karamsar anlaşılan.

  3. Alacaktım vazgeçtim.. Fiyata tepki olarak almıyorum. Umarım sizlerde aynı düşünceyi güdersiniz. Belki yankı bulur apple saflarında

  4. Araba fiyatına bilgisayar ve kol saatleri..Bu adamlar dalgamı geciyor artık insanlarla..Az biraz almak icin hevesli olan insanları hayal kirikligina ugrattilar

  5. Özellikleri güncellenen Macbook pro ve air’ların henüz yeni versiyonları gelmedi ve eldeki ürünler halen dün sabahki fiyatlardan, yani sitede görünene göre % 13 daha aşağıdan veriliyor Apple Store’da. Sadece güncelleme almayan 15” MBPR’lar %13 zam yemiş yeni fiyatlardan satılıyor.

  6. Macbook kullanıp sevmeme rağmen fiyatlar gerçekten çok pahalı zaten yılbaşında kur arttı diye %10 zam yapmışlardı. Şimdi de nerdeyse yüzde 20 zam yapmışlar. İşin garip tarafı kur artışı time capsule’a yansımamış. Onun için kur artmamış mı?

  7. 2009’da Amerika’dan aldığım macbook pro bilgisayarımı hala -batarya hariç- gayet iyi performans ile kullanıyorum. Yeni MacBook çıktığı içinde şu anda 900TL’ye satmayı düşünüyorum.
    Ufak bir hesap yapmak gerekirse;
    Amerika’da kur x 1299$ = 3416 TL,
    Türkiye’de ise 4299 TL ama burda taksit olayı var ve bu yüzden bence her türlü alınır. 5-6 yıl kullanmayı düşünüyorsanız, gerçekten değer bir fiyat.

  8. Anlamadığım, MacBook Pro ve MacBook Air’ler artık tarihmi oluyor??? sadece MacBook diyemi üretlecek 3 farklı renkte??

  9. tebrikler Apple Türkiye! Türkiye’ye mağaza açtınız da ne oldu? Vergiyi falan bahane etmeyin. Üst üste bu kadar zam yapmak nasıl bir mantıktır. Yine Amerika’dan almaya devam.

  10. Bilgisayar muhendisligi ogrencisiyim linux kullaniyorum teknik detaya girmek istemiyorum ama stabilitesi saglamligi kalitesi yasattigi deneyimi yaraticiliga katkisi.. uzun yillar beni idare edecek okul bittiginde bile gozum gibi bakacagim bir MacbookPro 15″ almaya karar vermisken 5.399 luk makina 6.699 a cikti bu nasil bir zamdir 🙂 kaldiki istedigim gibi ozellestiermeye kalktigimda bana lazm olan islemcisini 2.8 turbo boost ile 4.0ghz ye cikarip “ogrenci indiriminden” yararlaninca makine 7.101 e geliyor bunlar cildirmis olmali 🙂

    hangi marka laptop alirsan al windows yuklu geliyor zaten alir almaz formatlayip linux kuracagim icin bosyere windows lisansina para vermek istemiyorum ornegin professional kisiler icin 4000tl lik ortalama bir notebook windows ultimate enterprise vs. yuklu satiliyor ve fiyati 4600tl ye kadar cikiyor dandik windowsa para vermek zorunda kaliyorsunuz.. Bircogunuz laptop alirken coktugunde 20 25 liraya format attirdiginiz windowsa minimum 80 dolar verdigini bilmiyordunuz tabiki 🙂

    Hem ekran kalitesi hem stabilitesi hem sarz suresi insani cezbediyorken fiyatlar el yakiyor. her muhendisin sahip olmasi gereken bir marka bence. ama bu fiyatlara biraz zor.. en azindan ogrenciysen:)

    bakalim temmuz agustos gibi yenileme ile fiyatlar guncellenir yada eski modellere indirim gelirse aliriz yoksa hazır 7bin biriktirmisken amerikada work and travel yapar refurbished mac alip gelirim artik son care 😀

  11. merhabalar şuan piyasada 4.nesil prolar 3400 civar 5.nesille arasından 500 civarı fark oynuyor sizce 5. nesil almak mantıklımı çünkü abartılı bir güçlenme yok gibi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz