Ana Sayfa Karşılaştırmalar Hangisini almalı? MacBook Air mi, Retina ekranlı MacBook Pro mu?

Hangisini almalı? MacBook Air mi, Retina ekranlı MacBook Pro mu?

46

Yeni bir MacBook almayı düşünen herkesin aklına gelen ilk sorulardan biri bu: “Hangisini almalı? MacBook Air mi, Retina ekranlı MacBook Pro mu?” Daha önce bir yazı dizisiyle detaylıca paylaştığım bu konudaki sayfalar dolusu karşılaştırmayı okumaya üşeniyorsanız, bu 3 dakikalık videoda belki de aradığınız cevabı bulabilirsiniz. 🙂

Yine de “ben merak ediyorum” diyorsanız, aşağıdaki bağlantılar ile 2014 bahar aylarında paylaştığım yazı dizisine göz atabilirsiniz:

Kararınız ne oldu? Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum… 🙂

 

 

 

sihirli-elma-macbook-air-pro


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


46 Yorumlar

      • Mobil işlemciler biraz daha güçlenirse MacBook Air’in yerini MacBook’a bırakması işten bile değil. Teknik özellikler açısından MacBook’un MacBook Air yanında zayıf kalmasının tek nedeni, Intel Core M işlemciyle gelmesi bence.

    • Pek katılmıyorum. Aralarında çok fark var. Bağlantı girişleri ve işlemcisi Air in artısı diye düşünüyorum. Tabiki retina ekran yeni klavye ve trackpad deneyimi harika olabilir.

    • Air, teknik olarak daha iyi olmasının yanında şarjı daha uzun gidiyor.

      MacBook ile MacBook Air’i karşılaştırmak biraz bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım.

  1. Apple var olan macbook air üzerinde geliştirmeler yapsaydı daha mantıklı olacaktı. Benim tercihim macbook air den yana oldu. Ekran olarak tatmin etmesede taşınabilirlik olarak proya göre oldukça iyi.

    • MacBook Air genelde yaz aylarında güncelleniyor. Ben bu sene WWDC’de MacBook Air’in yine güncelleneceğini düşünüyorum. Pil ömrü belki 12 saatin üzerine bile çıkabilir. 🙂

      • MacBook Air, 13 inç’lik retina ekranlı MacBook Pro ile birlikte Mart ayında güncellendi. Tahminler MacBook Air’in yerini tamamen MacBook’a bırakacağı yönünde.

      • Mac kullanmanın en büyük artısı elinize aldığınızda gıcırdayan bir yerinin olmaması. Kullanılan ekran menteşeleri harika. Ne kadar kullanırsanız kullanın ilk günkü gibi.

  2. Macbook Pro tercihim. Air de kullandım fakat sırf internet sörfü için bir bilgisayar beni tatmin etmedi. Şimdi daha donanımlı olan Pro kullanıyorum, oldukça da memnunum.

    • Açıkçası ben şu an kullanmakta olduğun air üzerinde video editleme ve export işlemlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriyorum. Açıkçası beklenenden fazlasını karşılıyor diyebilirim. Tek eksiğinin çözünürlüğü yüksek bir panel kullanılmaması 🙂

  3. Yeni macbook biraz air havasında anladığım kadarıyla. Air almaktansa yeni macbook almak daha mantıklı gibi geliyor. Göktuğ bey size ne düşünüyorsunuz?

    • İhtiyaçlara göre değişiyor. Air’i seçmek için de hala önemli sebepler var. Benim tercihimle ilgili ayrı bir detaylı yazı yazacağım, ama ihtiyaçlarıma göre Retina bir MacBook Pro bana daha uygun gibi görünüyor şu anda. 🙂

  4. göktuğ bey 4. nesille 5. nesil arasında bir karşılaştırma bekliyoruz 🙂 zira şuan fiyat olarak aralarında 500-600 civarı bir fark var degermi sizce

  5. macbook air 13.3 kullanıyorum. apple neden dizayn harikası olan bu cihazı güncellemedi de gitti macbook çıkardı anlamadım. zira benim macbook air serisinde bir kaç eleştirdiğim nokta var. 1 kalın çerçeve 2 retina olmayan seçenek 3 15 inç seçeneğinin olmaması. böyle bir model gelir mi acaba Göktuğ Bey?

    • Ozan Bey selamlar, MacBook Air genelde yaz aylarında güncelleniyor. Ben bu sene WWDC’de MacBook Air’in yine güncelleneceğini düşünüyorum.

      15 inç ekranın ise MacBook Air’e gelmesi bence pek olası değil.

  6. Macbook Pro kullanıyorum. Oldukça memnunum. Taşıma konusunda çok mobil olmadığım için beni tatmin ediyor. Dip Not: Göktuğ Bey. Telefonun spor uygulamaları sanırım faydalı olmuş. Biraz daha fit gördüm sizi 🙂

  7. Mid 2012 15 inch retina ekranlı MacBook Pro kullanıyorum. Mac alırken tercihimin bu doğrultuda olmasının nedeni günlük işlerin yanında bir kaç analiz programı kullanmak gerekliliğiydi. Bu nedenle zaman zaman Parallels Desktop üzerinden Windows da kullanmam gerekiyor. 5 ayrı masa üstünde bir kaç Word, Excel dökümanı, bir kaç PDF dosyası da açık oluyor genellikle. Buna rağmen performanstan çok memnunum. Tek pişman olduğum nokta 15 inch’lik versiyonu tercih etmiş olmam. Bugün yenileyecek olsam hiç düşünmeden 13 inch MacBook Pro alırdım. Taşınabilirlik açısından 15 inch zaman zaman yorucu olabiliyor.

  8. Retina ekranlı Macbook Pro kullanıyorum. Öncesinde ise retinasız olanını kullanıyordum. Bir süre Air da kullandım. Air, SSD diski sayesinde işlemcisi düşük olmasında karşın Pro’dan daha kullanışlı, hem hafiflik hem de hız açısından. Retina ekranı Pro’yu anlatmaya gerek bile yok. Her türlü oyunu da oynuyorum programlarda da kasılma olmuyor. Air ile mukayese edilecek olursa, biraz daha para koyup Retina ekranlı Pro almak daha akıllıca diye düşünüyorum, aralarında uçurum denecek kadar ağırlık farkı yok. Retina ekranın sunduğu güzelliği saymıyorum bile 🙂

  9. Arkadaşlar şu anda ebay amerika sitesinde macbook air için çok uygun bir deal var.
    MJVE2LL/A modeli 830 $ dan satıyorlar ve ben 1 tane aldım. Gerçi dolar çok yüksek ama yinede buradan 1.000 TL gibi ucuza geliyor. Alma ve getirme imkanı olanlar kaçırmasın derim.

  10. Macbook Air kullanıyorum ve tavsiye ederim. Retina ekran bir çok kişi için önemli de olsa, hafiflik daha uzun pil ömrü gibi etmenler bana çok daha dikkat çekici geliyor. Zaten Air tercih etme sebebimde bunlar oldu. Sürekli elinizde, çantanızda taşıyacaksanız ve şarj aletini ekstra bir ağırlık olarak görüyorsanız Macbook Air’den şaşmayın.

  11. Pro modeller en son ne zaman güncellenmişti 13″ bir pro alasım var ama bi kaç ay sonra muhtemelen 🙁 en kısa zamanda alırım umarım. Bu arada video için sağol hocam bitmesini istemedim izlerken 🙂

  12. 3 senedir keyifle Air kullanıyorum. Tasarımına hayranım. Pro kullanacak kadar ağır işler yapmıyorum. Günlük mail, internet, çeviri ve ofis kullanımı olunca hafiflik ve uzun pil ömrü Air’i tercih nedenim oldu. Büyük ekran problemimi de bir Thunderbolt Display alarak çözdüm. Yabancı forumlardakiler Pro veya iMac yerine bu tercihin daha mantıklı olacağını söylediler. Tavsiye ederim.

  13. Merhaba, uzun zamandır taşınabilirliği açısından macbook air almayı düşünüyordum ve retina ekran olmaması beni düşündürüyordu. Apple’ın MBA serisine güncelleme getirip retina ekran eklemesini beklerken yeni çıkardığı MacBook’un da taşınabilirlik ve retina ekran bakımından muhteşem olsa da performans olarak tam bir hayal kırıklığı olduğunu görünce tercihimi Pro’dan yana kullandım ve gayet memnunum. Retina ekran ve performans olarak muhteşem. Taşınabilirlik açısından açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Cihaz özellikle diğer markaların laptoplarına kıyasla oldukça hafif. MBA ile de aralarında çok fazla ağırlık olduğunu düşünmüyorum, en azından çok hissedilmez. Eğer fiyat sizin için önemli değilse ve uzun vadeli bir cihaz arıyorsanız Pro’yu tavsiye ederim. (retina pro)

  14. Merhaba.Yazılarınızı dikkatle okudum bilgilendirmeler ve tavsiyeler konusundaa çok teşekkür ederim gerçekten bilgilendirici ve faydalı oldu sitenizi keşfetmem..Kararsız kaldığım bi konu var ve yardımınızı rica edicem.Macbook almak istiyorum.Photoshop kullanmak istiyorum asıl amacım bu ayrıca gündelik işler için kullanıcam (dizi film izlemek çektiğim fotoları sosyal medyada paylaşmak gibi)..Seyahatlerimde yanımda olsun çektiğim fotoları hemen işleyebiliyim düzenleyip paylaşabiliyim bi kafeye vs bi yere oturduğumda şarjı uzun süre gitsin istiyorum bunları düşünüp 11″ macbook air e baktım önce sonra 13″ in batarya süresi ve ekran büyüklüğü sebebiyle 13″ leri incelemeye başladım.Ürünleri inceleyip 1.6 ghz graphics 6000 serisi 4gb ram 128 ssd yeni macbook air 13″ de karar kıldım.(MJVE2TU/A modeli )fiyatıda 3200 TL civarında şuanda..Dün bi kararla Appstore a gittim.Retina Macbook pro 13″ geçen yılki üründe indirim olduğu ve 3300 TL olduğu bilgisini aldım. O andan sonra kafam karma karışık oldu çünkü daha hızlı bi işlemci 8 gb ram ve retina ekran var.(MGX72TU/A modeli).Nerdeyse aynı fiyatla kullanım amacımıda düşünerek siz ne yapardınız? Hangi ürünü önerirsiniz?

  15. Merhaba.Yazılarınızı dikkatle okudum
    bilgilendirmeler ve tavsiyeler konusundaa çok teşekkür ederim gerçekten
    bilgilendirici ve faydalı oldu sitenizi keşfetmem..Kararsız kaldığım bi konu
    var ve yardımınızı rica edicem.Macbook almak istiyorum.Photoshop kullanmak
    istiyorum asıl amacım bu ayrıca gündelik işler için kullanıcam (dizi film
    izlemek çektiğim fotoları sosyal medyada paylaşmak gibi)..Seyahatlerimde
    yanımda olsun çektiğim fotoları hemen işleyebiliyim düzenleyip paylaşabiliyim
    bi kafeye vs bi yere oturduğumda şarjı uzun süre gitsin istiyorum bunları
    düşünüp 11″ macbook air e baktım önce sonra 13″ in batarya süresi ve
    ekran büyüklüğü sebebiyle 13″ leri incelemeye başladım.Ürünleri inceleyip
    1.6 ghz graphics 6000 serisi 4gb ram 128 ssd yeni macbook air 13″ de karar
    kıldım.(MJVE2TU/A modeli )fiyatıda 3200 TL civarında şuanda..Dün bi kararla
    Appstore a gittim.Retina Macbook pro 13″ geçen yılki üründe indirim olduğu
    ve 3300 TL olduğu bilgisini aldım. O andan sonra kafam karma karışık oldu çünkü
    daha hızlı bi işlemci 8 gb ram ve retina ekran var.(MGX72TU/A modeli).Nerdeyse
    aynı fiyatla kullanım amacımıda düşünerek siz ne yapardınız? Hangi ürünü
    önerirsiniz?

      • MF839TU/A macbook pro aldım buyuk bir sanal market etiketleme hatası yapmış 3650 TL ye denk geldi siparişi verdikten 1 saat sonra normal fiyata çektiler..şarj süresi gayet başarılı ekran retina ürün hafif ve daha yüksek bir donanıma sahip uzun sürede daha faydalı olacağını düşünüp proya karar verdim.

        • harika olmuş gerçekten 🙂 hayırlısı olsun.. bende 5. nesil macbook air 2650 tl düşürdüm ama son anda almaktan vazgeçtim pro alıcam sanırım bende

          • ben baya bakmıştım1tikla2kazan sitesinde en uygun fiyatlar vardı ama sadece 1 karta taksig yapıyorlardı bana uymamıştı orayada bir bak istersen.daha yüksek donanım ve retina ekran için pro almaya değer bence.13 inç air ve pro arasında ağırlık farkida cok değil. .

  16. Macbook Pro retina aldım pil süresi ve performans , mobilite konusunda gayet memnunum henüz 15 inçlik laptop cantasında taşısamda memnunum.

  17. 13″ Macbook air almak için sitelerde gezinirken bir anda retina macbook pro çarptı gözüme. Macbook air fiyatına çok yakın kampanya yapmışlar, model kodunu araştırdım güncel ürün, apple’ın sitesinden bir hayli uyguna geldi. Kampanya şu anda devam ediyor 1-2 büyük teknoloji marketlerinde. Düşünenler kaçırmasın derim 🙂

  18. Sorunlarımıza ihtiyacim var. Bugün teknosadan seri sonu 4GB Ram macbook air13 256GB aldm 3400TL normal satista ise 3300 TL ye macbook air 13 4 GB Ram 128 GB var. Tabiki ilk bakışta hemen seri sonunu kaçırmadan aldım. Çünkü 100 tl daha ve GB ikiye katlanıyor. Daha sonra 128 ligi tekrar inceledim ekran çözünürlüğü 1440×900 yazio pil ömrüne de 12 saate kadar yazıyor. Aldigm da 13luk olmasina ragmen pil ömrüne 9 saate kadar yazip ekran icin 1366×768 yazmakta. Bu farki bana lütfen açıklar misiniz ? çok daha eski bi model mac mi aldm GB yüksek olsun diye ? İade hakkm var ona göre süre dolmadan iade etmeyi düşünüyorum.

  19. Ben 2012 yılından beri MacBook Pro kullanıyorum, 3000 TL’ye alındı bu bilgisayar. Ve bilgisayarımı hâlen babalar gibi kullanıyorum maşallah. MacBook Air de aynısı ama biraz daha incesi. iMac ise masaüstü versiyonu. Tabii ki içindeki donanımlar fark eder.

  20. Merhaba acaba 2.el olarak MBP 15 15″ alınır mı hala acaba değer mi verilen paraya? Windows tarafında 16gb ram 1050 4gb ekran kartlı modeller var hemen hemen aynı ücrete. Günlük kullanım ara sıra ise 10-15 dakikalık video editleme için almayı düşünüyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz