Ana Sayfa Haberler Yeni 15 inç MacBook Pro, Yeni iMac, iPhone Dock ve Artan Fiyatlar

Yeni 15 inç MacBook Pro, Yeni iMac, iPhone Dock ve Artan Fiyatlar

19

Apple bir yandan yeni ürünler çıkartırken, bir yandan da ürün ailesini yenilemeye devam ediyor. Yeni 15 inç MacBook Pro’lar, yeni iMac, iPhone Dock, ve bir de artan iPhone fiyatları ne yazık ki… Hepsi tek bir günde gerçekleşince, hepsini tek bir yazıya sıkıştırmaya çalışıyorum ben de. 🙂 Güzel haberler olduğu kadar, artan iPhone fiyatları bizi üzse de, Apple ürünlerini yenilemeye ve ileriye doğru adım atmaya devam ediyor.

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat hero

Aslında 4 tane yeni gelişme var:

  1. 15 inç MacBook Pro’lar
  2. Yeni Retina 5K Ekranlı iMac
  3. Yeni iPhone Dock
  4. Artan iPhone Fiyatları

Hızlıca bu yeni gelişmelere göz atalım, bakalım neler olmuş…

1. Yeni 15 inç MacBook Pro’lar

Yeni MacBook ile birlikte 13 inç MacBook Pro’lar Mart ayında güncellenmiş, Force Touch yani Güçlü Tıklama destekleyen TrackPad’lere kavuşmuşlardı. Beklenen gelişme oldu ve Apple çok da gecikmeden 15 inç MacBook Pro ailesini de benzer şekilde güncelledi.

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 1

Force Touch trackpad, daha hızlı depolama sağlayan SSD’ler, daha uzun pil ömrü ve daha iyi grafik kartıyla birlikte 15 inç MacBook Pro ailesi 2015’in ortasına gelirken yenilenmiş oldu.

Bu güncellemede benim en çok hoşuma giden şey Force Touch trackpad ve pil ömrünün 8 saatten 9 saate çıkması oldu.

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 2

Yenilenen MacBook Pro’ların özellikleri ve fiyatları ise şöyle güncellendi:

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 3

2. Yeni Retina 5K Ekranlı iMac

Bir diğer yenilik ise retina 5k ekranlı iMac tarafında. Daha önce tek bir konfigürasyon ile satışa sunulan iMac’e bir küçük kardeş geldi diyebiliriz. İşlemci ve depolama alanında biraz daha düşük seçenekler ekleyerek Apple’ın $1.999’a ABD’de, 7.299 TL’ye Türkiye’de satışa sunduğu iMac, ne yazık ki bizler için hala çok pahalı diyebiliriz. 

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 4

Apple, bazı özelliklerden kırparken ne yazık ki depolama konusunda Fusion Drive veya SSD yerine sabit disk kullanmayı tercih etmiş. Bu sebeple performans konusunda ciddi bir kayıp yaşanmasını bekleyebiliriz.

Bir üst modelin fiyatı ise ABD’de $2.499’dan $2.299’a düşmüş olsa da, ülkemizde hala ateş pahası: 8.299 TL

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 5

3. Yeni Lightning Dock

Apple bu arada bir süredir güncellemediği iPhone Dock’unu da iPhone 6 ve 6 Plus için yeniledi. Yeni Dock her iki iPhone ile uyumlu ve çok daha minimalist.

 

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 6

Yeni Dock Türkiye’de de 139 TL’den satışa sunulmuş durumda.

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 7

Küçük bir hatırlatmayı da ekleyelim: En son iPhone 5s ile birlikte bir dock güncellemesi yapılmıştı.

4. Artan iPhone Fiyatları

Dolar kuru sağolsun yukarı doğru çıktıkça, Apple da zam yapmaya devam ediyor. Daha önce 1 Ocak’ta zamlanan iPhone’lar, ne yazık ki dün itibariyle de tekrar bir zam gördü ve artık daha da pahalı hale geldi.

Eylül 2014’te satışa sunulduğunda 16 GB iPhone 6 2.349 TL, iPhone 6 Plus ise 2.649 TL’ydi. Şimdi ise sırasıyla 2.699 TL ve 3.099 TL olmuş durumdalar. 

Sihirli elma 15 inc macbook pro imac fiyat 8

Benzer bir şekilde elbette iPhone aksesuarları da zamlanmış durumda. Umarım ülkemizdeki döviz kurları daha da artmaz, ve Apple da fiyatları tekrar geçtiğimiz sene olduğu seviyelere düşürür. 🙁

Ancak benim asıl korkum bu fiyat artışlarının Watch’un Türkiye lansmanına da gölge düşürmesi. ABD’ye göre büyük bir fiyat farkı ile Watch’u satın alacağız gibi görünüyor, ama yine de “çıkmadık candan ümit kesilmez” hesabı, beklemeye devam ediyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

      • iphone a zam yapılmadı aslında dolar olarak 5-6 senedir aynı fiyat. Otombil şirketleri her hafta fiyat güncellemesi yapıyor dövize endeksli diye. Bizim app ve iphonelar ara dönemlerde nispeten ucuz bile kalıyor

    • Aslında beklenen de böylesiydi İbrahim Bey. USB-C portunu Pro cihazlarda göreceğimizi sanmıyorum. Çünkü Apple Pro ailesinin port sayısını düşürmek ve pratikliği yok etmek istemez diye tahmin ediyorum. USB, Thunderbolt ve HDMI girişleriyle MBP cihazları tam bir profesyonele göre. Buna zarar vermek istemeyeceklerdir.

  1. Göktuğ bey merhaba,

    Kurların yükselmesi fiyatları çok kötü etkiledi. Zaten ekstra vergiler yüzünden aşırı pahalı olan ürünler daha da uç seviyelere çıktı. Ümid ediyorum ki seçimden sonra kur 2,60 seviyesine oturur ise uzun bir süre zam olmayacağı yönünde. Ancak fiyatların aşırı yüksek olmasının temel sebebi kurdan ziyade, çok yüksek vergiler. Hem kdv si hem ötv si mahvediyor. Millet olarak kaliteli bir ürün kullanmak istersek sanki cezalandırılırcasına aldığımız ürünün fiyatı kadar da ötv veriyoruz. Bu ithalatı önleme amaçlı elbette ancak baktığımızda kesinlikle bir işe yaramıyor. Bir şekilde kendimizi sıkarak alıyoruz. Kendimde bu zamları görünce iyiki 31 ocak 2015 te MGXC2TU/A modelini 6.800TL, 6 plus 128 GB 3.249 TLye almışım, kendimi şanslı hissettim:)

  2. Valla ne derseniz deyin dolar arttı Ötv yüksek v.b. ama sonuçta 6 yıldır iphone, 3 yıldır ipad, 2.5 yıldır mcbook pro kullanan birisi olarak iphone 5 imi değiştiremeyeceğim artık. Bu fiyata İphone almam mümkün değil. 16 gb iphone 6 zaten bir işe yaramıyor hazfıza artık yetmiyor. 64 gb da 3.099 tl , Androidli ucuz bir telefon ve İpadmini ile devam edeceğim. Başka yolu yok. Yazık verdiğimiz bu kadar paraya gerçekten. Macbook alınca hiç olmazsa 4-5 yıl kullanabiliyorsun ama İphone u 2 yılda bir değiştirmek gerekiyor buna da can dayanmaz artık.

  3. Aman Allah’ım! Bu fiyatlar ne böyle? Sadece iPhone değil bütün cihazlara ve aksesuarlara zam gelmiş. 2450₺’ye aldığım Thunderbolt Display 3600₺, 169₺’ye aldığım Magic Mouse/Trackpad 250₺, 69₺’ye aldığım DVI kablo 100₺ olmuş. MacBook Air ve iPhone fiyatlarına hiç girmiyorum. Mübarek altın oldu yahu. Bu zammım kurla filan alakası yok, bildiğin fiyatları tavana çıkarmışlar.  Watch için fiyat düşünemiyorum. İyi ki dışarıdan almışım.

  4. Merhaba,

    15″ retina MBP için bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

    i7 QC 2.5 GHz ile 2.8 GHz arasındaki 552 TL ‘lik (eğitim mağazası) farkı ödemeye değecek bir performans artışı olur mu ?

    Teşekkürler.

  5. Daha geçen hafta Lightning usb 1m kablo+Adaptör+Earpods’u 175e aldım. Eğer bir kaç gün sonra alsaydım 240a mal olacaktı. Varın siz düşünün.

  6. Fiyatlar artışlarına tepki verenleri görmek oldukça güzel. Ben de diyordum benim mi alım gücüm git gide düşüyor yoksa bu fiyatlar gerçekten uçuk mu.. Ne yazık ki yenide yurtdışından cihaz getirme çabaları başlayacak…

  7. ya benim daha çok maaş aldığım bir işe girmem lazım, ya da bir vesile ile ABD’ye gitmem lazım. Göz ucuyla bakabilirdik en azından. Şimdi rüyalarımıza girmeye başlaaycak

  8. Normal bir ev kullanıcısı için hangi iMac’i tavsiye edersiniz? Sistem açılış-kapanış ve uygulama açılış-kapanış hızları iyi olsun istiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz