Ana Sayfa Haberler OS X El Capitan ile gelen 18 yeni özellik!

OS X El Capitan ile gelen 18 yeni özellik!

59

El Capitan’daki yeni özellikleri merak ediyor musunuz? Tıpkı iOS 9’da olduğu gibi, öne çıkan bazı özellikleri bir yazıda derlemeye çalıştım. Bu yazıda, OS X El Capitan ile gelen 18 yeni özelliğe göz atıyoruz.

Sihirli elma el capitan hero

Haziran ayı başında WWDC’de tanıtılan yeni OS X sürümünün adı El Capitan olarak açıklanmıştı. OS X 10.11 sürüm numarasıyla şimdilik sadece BETA olarak geliştiricilere sunulan El Capitan, devrimsel özellikler yerine küçük iyileştirmeler getiren, Yosemite’nin “daha bi adam olmuş” hali diyebiliriz.

Sihirli elma el capitan 1

Değerlendirmeleri en sonda yapacağız, ancak gelelim biz şu 20 yeni özelliğe… 🙂

OS X El Capitan ile gelen 20 yeni özellik!

1. Safari’deki videoları Apple TV’ye yansıtmak

Mac’imizin ekranını Apple TV’ye yansıtmayı biliyoruz. Ancak bu pek de performanslı olmayabiliyor. Hatta sırf bu sebeple AirVideo benzeri uygulamalarla kulağımızı tersten göstererek, Mac’imizdeki videoları performans sorunu olmadan TV’ye aktarmayı bile öğrenmiştik. 🙂

El Capitan ile birlikte, artık Safari’deki videoları tıpkı iPhone’da olduğu gibi Apple TV’ye yansıtmak ve TV’de izlemek mümkün olabilecek.

Sihirli elma el capitan 2

Hatta işin belki de en güzel tarafı, evde AirPlay destekli bir ses sistemimiz veya AirPort Express’e bağlı bir ses sistemimiz varsa, videonun sesini ona kolayca yönlendirebileceğiz.

2. Otomatik çalışan videoları/sesleri kolayca bulmak ve kısmak mümkün

İstemeden çalışan videolar, ya da gereksiz yere ekranı kaplayan, bangır bangır ses çıkartan saçma sapan reklamlar ne yazık ki hala bir çok yerde kullanılıyor. İşin daha kötüsü, bazen birden fazla Safari sekmesi açıkken başımıza geldiğinde, bu sesin kaynağını bulmak için tek tek tüm sekmelere bakmak gerekebiliyor.

El Capitan ile birlikte artık gürültü yapan sekmeyi bulmak ve istiyorsak da sesini kapatmak çok kolaylaşıyor. 🙂

Sihirli elma el capitan 3a

Sihirli elma el capitan 3b

3. Safari’de “Pinned Sites”

Chrome ve Firefox’tan tanıyacağımız bu özelliği Apple sonunda Safari’ye de ekliyor. Artık bazı sık kullandığımız sayfaları sekme olarak yeniden açmak durumunda kalmıyor ve sekme çubuğunda da daha az yer kaplamalarını sağlıyoruz.

Sihirli elma el capitan 4a

Sihirli elma el capitan 4b

4. Daha iyi pencere yönetimi ve paylaşımlı ekran kullanımı

Windows kullanıcılarını gülümsetecek bir detay olsa da, Apple’ın neden yıllardır yapmadığını merak ettiğim şeylerin başında geliyor bu özellik.

Artık desteklenen uygulamalarda, ekranımızı ikiye bölerek bir pencereyi sağda veya solda kullanabiliyoruz. Böylece 2 farklı dokümanı veya karşılaştırmak istediğimiz şeyleri yanyana açmak için uğraşmamıza gerek kalmıyor.

Sihirli elma el capitan 5a

Bazı ek uygulamalarla bu özellik sağlanabiliyordu, ama sonunda Apple da bu özelliği kendi işletim sistemine dahil etmiş oldu. Çok şükür!

Sihirli elma el capitan 5b

5. Daha iyi bir Mail uygulaması

Her yeni OS X sürümünde iyileştirilen Mail uygulaması bu sürümde de atlanmamış. Daha iyi tam ekran desteği, kişi önerileri ve Trackpad hareketleriyle El Capitan’da Mail uygulamasını daha verimli kullanabiliyoruz.

Örneğin artık tam ekran çalışırken aynı anda birden e-posta üzerinde çalışmak istediğimizde, artık sekmeli bir görüntüye kavuşabiliyoruz.

Sihirli elma el capitan 6a

Ya da tıpkı iPhone’daki gibi gelen e-postaları okunmuş olarak işaretlemek için sağa, silmek veya arşivlemek içinse sola kaydırabiliyoruz.

Sihirli elma el capitan 6b

6. Daha etkili bir “Notlar” uygulaması

Tıpkı iOS 9’daki gibi, Notlar uygulaması El Capitan’da da gelişmiş hale geliyor. Eklenebilir link’ler, liste özellikleri, resimler, harita ve daha fazlası ile “sanki küçük bir Evernote” haline gelen Notlar uygulaması daha etkin kullanılabilir hale gelecek gibi görünüyor.

Sihirli elma el capitan 7b

7. Artık yerinden kıpırdamayan, sabit bir Spotlight yok

Spotlight’ın en sevdiğim yönü kolayca matematiksel hesaplamalar yapmak. Ancak bu hesabı yaparken bazen Spotlight ekrana biraz fazla büyük geliyor ve arkadaki pencereyi kapatıyor. Spotlight’ı küçültmek veya sağa sola kaydırmak da mümkün olmayınca bu çok can sıkıcı oluyor.

Ama artık değil… 🙂 El Capitan ile birlikte Spotlight’ın büyüklüğünü değiştirmek ve ihtiyacımıza göre yerini değiştirmek mümkün hale geliyor.

Sihirli elma el capitan 8

8. Spotlight hem de daha akıllı

Spotlight’ın sadece yeri ve boyutu değişmekle kalmadı, aynı zamanda daha da akıllı hale geldi. Tıpkı iOS 9’daki gibi, “Geçen yaz Kaş’ta çektiğim fotoğraflar” veya “Geçen ay Apple hakkında yazdığım dokümanlar” gibi aramalar yapabiliyor olacağız.

Sihirli elma el capitan 9

9. “Metal” ile daha yüksek performans

WWDC’deki sunumda ilginç konulardan biri de “Metal” adlı performans konusundaki gelişmeydi. Daha önce iOS tarafında kullanılan ve grafik performansını arttıran bu teknoloji, Mac ailesinde de kullanılır hale geliyor.

Böylece Apple, El Capitan’ın uygulama açılışlarının 1.4x, uygulamalar arasında geçişin 2x, Mail’de 2x, PDF açmada 4x daha performanslı olacağını söylüyor.

Sihirli elma el capitan 10

10. Yeni yazı tipi: San Francisco

Apple’ın Watch ve iOS ailelerine ek olarak Mac’te de yazı tipini değiştirmemesi ayıp olurdu. Evet, El Capitan ile birlikte yazı tipi de “San Francisco” olarak değişiyor.

Sihirli elma el capitan 11

San Francisco, daha dar ve uzun harflere sahip bir font olmasına rağmen, harflerin arasının biraz daha açık olması sayesinde retina olmayan ekranlardaki okunabilirliği biraz daha arttırıyor gibi görünüyor. El Capitan elbette büyük oranda retina ekranlar için optimize edilmiş olsa da, San Francisco yazı tipi eski (retina olmayan) ekranlarda da iyi bir okunabilirlik sağlıyor.

Yeni yazı tipini indirmek için buraya tıklayabilir, nasıl yükleyeceğinize göz atmak içinse “Mac’e yeni yazı tipi (font) nasıl yüklenir?” yazısına bakabilirsiniz.

11. Sallayınca büyüyen imleç!

Hepimizin bazen ekrandaki imleci kaybettiğimiz zamanlar olmuştur. Böyle durumlarda genelde yapılan ilk hareket, imleci daireler çizecek şekilde sallamak ve ekranda görünür hale gelmesine yardımcı olmak oluyor haliyle.

Apple da buna biraz daha yardımcı olmak için biz böyle bir “sallama hareketi” yaptığımızda imlecin büyümesini sağlamış. 🙂

Sihirli elma el capitan 12

Her ne kadar küçük bir özellik olsa da, işe yarayacağı garanti… 🙂

12. Gizlenebilen menü çubuğu

Yıllardır “Dock gizlenebiliyor, menü çubuğu neden gizlenemiyor?” diye soranlara bu özelliği armağan etmek istiyorum. 🙂 Sonunda bu özellik de geldi. Artık istediğimiz zaman menü çubuğunu gizleyebiliyoruz.

Sihirli elma el capitan 13

13. Yeni Disk İzlencesi

Eski görünümünden kurtularak yenilenen Disk İzlencesi de diskimizi neyin doldurduğunu göstermesinin yanında, artık daha kolay kullanılır hale gelmiş. Ayrıca eskisinde diskimizdeki “İzinleri Doğrula” ve “Onar” diye 2 farklı butona sahipken, artık Mac’imiz bu işi her akşam ve her yeni uygulama yüklediğimizde yapmaya başlamış. Böylece bizi bir zahmetten daha kurtarmış.

Sihirli elma el capitan 14

14. Başlık çubuğuna tıklayınca ne olsun?

Önceki yıllarda bir pencerenin başlık çubuğuna tıklayınca o pencere simge halinde küçülüyordu. Daha sonra bu özellik yerine tam tersi geldi. E tabi alışkanlıklar da allak bullak oldu.

Sonunda da Apple belki de doğrusunu yaptı başlık çubuğuna tıklayınca ne olacağını bir tercih olarak bizlere bıraktı…

Sihirli elma el capitan 15

15. Mac için “Arkadaşlarımı Bul”

iOS cihazlarda olan “Arkadaşlarımı Bul” özelliği, birden bire karşımıza “Bildirim Merkezi” içerisinde çıktı. 🙂 Artık Mac’imiz üzerinden de izin verdiğimiz arkadaşlarımızın yerini görmemiz mümkün olabiliyor.

Sihirli elma el capitan 16a

Sihirli elma el capitan 16b

16.  Fotoğraflar uygulaması için “eklentiler”

Yakın zamanda yenilenen Fotoğraflar uygulaması, El Capitan ile birlikte daha da zenginleşiyor. Temelde arşivimizi daha da kolay yönetebilmemiz için yeni özellikler eklenmiş. Tek bir resme veya Anlar içerisinden konum ekleyebiliyoruz. “Yüzler” özelliği sayesinde sevdiklerimizin isimlerini ekleyebiliyoruz. Ayrıca, albümlerimiz ve içeriklerini tarihe, başlığa ve diğer pek çok filtreye göre sıralayabiliyoruz.

Sihirli elma el capitan 17a

Ancak bence en önemli gelişme, Fotoğraflar uygulamasına eklenti desteğinin gelmesi. Yani artık App Store’dan yeni bir eklenti indirip yükleyerek Fotoğraflar uygulamasında yepyeni filtreler kullanmak mümkün olabilecek.

Sihirli elma el capitan 17b

17. Harita

Yine tıpkı iOS 9’da olduğu gibi, Mac’teki Harita uygulamasına da toplu taşım bilgilerini eklemiş Apple. Ancak bu özellik henüz sadece çok kısıtlı şehirleri destekliyor. ABD’de bile sınırlı şehirde çalışan bu özelliği kim bilir ne zaman Türkiye’de kullanabileceğiz acaba?

Sihirli elma el capitan 18

18. Dosya kopyalarken dur/devam et

Belki kırk yılda bir işimize yarayacak, ancak yaradığı zaman da var olduğu için şükredeceğimiz bir özellik bu. Büyük boyutlu dosyalar kopyalarken, bazen yanlışlıkla işlemin devam ettiğini unutup Mac’inizi kapattığınız oluyor mu?

El Capitan’da böyle durumlarda Apple, kopyalama işlemini unutmuyor ve Mac’imiz yeniden açıldığı zaman kaldığı yerden devam edebiliyor.

Değerlendirme

El Capitan’daki yeniliklere baktığımızda, bunların “devrimsel” olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak tek tek özellikleri incelediğimizde hepsinin kendi içine belirli özellikleri iyileştirdiğini veya problemlere çözüm ürettiğini görüyoruz.

Bu açıdan baktığımızda El Capitan, Yosemite üzerine gelen yeni bir güncelleme gibi duruyor. Performans ve kullanıcı deneyimini iyileştiren özelliklerin harmanlandığı, küçük adımlar atan, büyük iddiaları olmayan bir işletim sistemi hatta. Zaten Apple da hem sunumunda hem de tanıtım sayfasında bunlara değinmeye çalışıyor.

Sihirli elma el capitan 1a

Şimdilik vaatlerini de yerine getiriyor gibi görünüyor El Capitan. İlk inceleme ve yaptığım kısa süreli testlerden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ancak daha beta sürecine yeni başladığı için konuşmak için hala çok erken.

OS X 10.11 El Capitan yaz ayları boyunca BETA olarak geliştirilmeye devam edecek, ve tahminimizce yine geçen sene olduğu gibi, iOS 9 ile birlikte son bahar aylarında hayatımıza girecek. Şimdilik Yosemite ile mutlu mesut yaşamaya devam edebiliriz. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


59 Yorumlar

  1. Yeni değişimlerin yerinde olduğunu söyleyebilirim. Grafik performansı konusunda yapılan iyileştirme en beğendiğim nokta oldu. Windowstan tarafında yaşadığımız bir alışkanlık var…! Sürücü güncellemesi kavramı. Apple tarafında sücüler konusunda bir adım atılmıyor gibi duruyor. Daha optimize edilmiş yeni sürücülerin çıkarılması ve güncellemeler ile sunulması güzel olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca iwork konusunda da geliştirilmeler yapılmalı.

    Yazı için teşekkür ederiz. Ellerinize sağlık.

  2. apple tv’ye ve ev içi streaming konusuna ağırlık verilmesi çok iyi olmuş ama hala Apple’ın 3310’daki özelliği iPhone’a getirince yaptığı abartılı tutumu devam ediyor. Safari’de sonunda hangi sekmeden ses geldiğini bulabileceğiz. Yine de şükür 🙂

    Ayrıca şu Notlar uygulamasının yakasını bıraksınlar lütfen 🙂 Bence en iyisi iOS5’teki gibi sarı kağıda elyazısı fontuyla olan tasarım.

    Disk izlencesi değişime gitmiş, linux’u andıran bir tasarıma geçmiş hiç gerek yoktu bence. Sistemsel araçlar mümkünse sadece performans olarak geliştirilsin şahsi kanaatim.”Metal” ile grafik performansına yoğunlaşmaları çok yerinde bir hareket.

    Not: Bunu Mavericks’ten yazıyorum herşey daha kötü olmadan Yosemite’ye geçeyim o zaman 🙂

  3. Yarısını windows yarısını chrome’dan araklayıp güncelleme diye çıkardılar utanmadan. Her ne kadar sorunları olsa da yosemitedeki yenilikler nerede bu güncelleme nerede. 10.10.4 yapsalar hiç sırıtmazmış

    • Kapsam olarak çok zayıf kaldığına ben de katılıyorum. Apple bu sene belli ki Watch’a odaklandı ve OS X tarafında ise arkaplanda yenilikler yapmaya çalıştı. Şimdilik çok farkında olmasak da bence “Metal”, bu sürümün en önemli yeniliği olacak gibi.

  4. Göktuğ bey günlük kullanım açısından beta çok sorunlu mu? Çok fazla hata, çökme vb gibi durumlarla karşılaştınız mı acaba? Public beta çıkınca direkt Yosemite üzerine kurmayı planlıyorum da o sebepten merak ettim.

    Yazınız için teşekkürler.

    • Yoğun bir şekilde kullanmadığım için detaylı yorum yapmak istemem. Ancak ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Yine de şimdi sorunsuz görünen bir beta sürüm, bir sonraki sürümde ciddi sorunlara da sebep olabilir. Bu yüzden BETA’lardan uzak durmayı her zaman faydalı bulurum. 🙂

  5. Köklü olmasada bence ufak gibi görünen fakat hepsi toplandığında güzel ve yerinde yenilikler getirmiş olan bir işletim sistemi. Metal gerçektende en iyi yenilik olmuş gibi gözüküyor.

  6. Yosemitede halen mail programında SMTP bağlantı hatasını gideremediler bu yüzden halen Mavericks kullanmak zorunda kalıyorum. Umarım bu hata El Capitanda düzelirde upgrade yapabiliriz.

  7. Göktuğ Bey yine güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler…

    Hala Yosemite’e geçmemiş/geçememiş bir mac kullanıcısı olarak, yenilikten önce umarım stabil ve kararlı bir sistem olarak karşımıza çıkar El Capitan, ki bundan çok umutluyum; büyük yenilikler yerine küçük yeni güncellemeler ve performans iyileştirmeleri maverics gibi güçlü bir işletim sistemine işaret ediyor bence…

  8. Merhaba, OS X Yosemite’nin peformans, hız ve stabilite konusunda sıkıntılı olduğu özellikle Macbook Air kullanıcıları arasında konuşuluyordu. Hatta ben de bir Macbook Air kullanıcısı olarak bu durumdan bıkıp OS X Mavericks’e geri dönmüştüm aylar önce. Apple peformans konusunda çokça iyileştirme yaptığını söylemiş El Capitan’da ama, Beta sürümlerinde gözle görülür bir performans farkı gördünüz mü?
    Örneğin Yosemite’de Safari’yi kullanırken ve diğer uygulama geçişlerinde yavaşlıklardan ve takılmalardan dolayı Apple’a söver konuma gelmiştim. El Capitan’dan tek beklentim bu sorunlara bir çözüm üretmesi.

    • yosemite ile el capitan arasında ciddi performans farkı var. el capitan çok daha akıcı çalışıyor ben de şuan mavericks kullanıyorum ama beta diskimde el capitan yüklü mavericks hızında diyebilirim.

      Safari mavericksten daha hızlı
      Şu salladığında büyüyen fare çok can sıkıcı
      Pil durumu olarak mavericksten geride muhtemelen ileride düzelir.
      Yosemite ve el capitan renk paletini açıkcası sevmiyorum çok göz alıcı ama dark mode kullabilir hale getiriyor.
      wi-fi sorunsuzdu.

      Kısacası bu sefer muhtemelen upgrade edeceğim.

      • Geri bildirim için teşekkürker, umarım dediğiniz gibi olur. Geçen sene hemen atlamıştım Yosemite’ye, bu sefer 1-2 ay kadar bekleyeceğim uzun süreli tecrübeleri duymak için.

  9. forumdaki arkadaşlardan bir şey öğrenmek istiyorum yardımcı olabilirlermi el capitan da parallesl desktop çalışıyormu ?

  10. Bazı arkadaşlarımız Yosemite ile ilgili çekincelerinden bahsetmişler. Şunu belirtmekte fayda var ki; OS X Yosemite özellikle 10.10.5 sürümü ile kaymak gibi oldu. 10.10.1 ve 10.10.2 zamanlarında MBP mid 2012 üzerinde tam bir ızdıraptı fakat şu an çok farklı. Halen ML’da ya da Mavericks’te devam eden arkadaşlar varsa çekinmeden güncelleyebilirler. Yosemite’nin Beta’larıyla çok uğraştığımdan olsa gerek, El Capitan’a henüz elimi bile sürmedim. 10.11.3-4 filan gibi geçmek mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

    • Teşekkürler paylaştığınız için Onur Bey. Yeni işletim sistemleri ilk geldiği gün geçiş yapılmaması konusunda size katılıyorum. Hem iOS hem de Mac için birkaç güncelleme sonra tüm sorunları daha da azaltılmış ve daha az sorunlu bir işletim sistemi oluyor genelde.

  11. çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler,

    bana sadece metal in katacağı hız farkı (umarım) ve ekran bölme işlemi bile çok büyük devrim gibi geldi açıkçası 🙂

    bilgisayardan o kadar memnunum ki yeni modelleri göremez oldum, hele birde böyle güncellemeleri şakır şakır alması. 🙂
    not: Son efsane sahibiyim. Macbook pro 17 inc 2011 son ceyrek üretimi bir bebektir kendisi i7 işlemcisiyle birlikte 🙂

  12. tek tek kontrol ettim yenilikleri ancak pencere yönetiminde ekranı ikiye bölme olayını nasıl yapıyoruz çözemedim? ?

  13. Göktuğ Bey, yazınızdan yararlandım, teşekkür ederim. Ben de yeni bir mac air kullanıcısı olarak adapte olmaya çalışıyorum. Yazınız ve yapılan yorumlar sayesinde ben de “el capitan” yükleyeceğim sanırım.

  14. El Capitan’ı yükledikten sonra Önizleme’yi kullanamaz oldum. Fotoğrafları açınca yeşil bir ekran çıkıyor ve 30 saniye sonra “Önizleme beklenmedik şekilde kesildi” hatası alıyorum. *Macbook Pro 13″ Retina 2013 Late

  15. Selamlar. Dun yukledim el captaini eskiden touch pad uzerine 4 parmak yukari yaptigimizda notlar hesap makinesi calender falan acilirdi. Artik yapamiyorum orda notlarimda vardi bulamiyorum

  16. iyi günler bende bugün kavuştum el captain e bilgisayarın üst kısmının ısısnın yaklaşık %20-%30 artışı ve kullanıcılar arayüzünde grafiksel sıkıntı dışında gayet menunum yosemitede arayüzde kasmalar olurdu bunlar çözülmüş ama kullanıcılar ara yüzü canımı sıkmıyor değil ve spotligt ta işte şu tarihteki dosyaları göster gibi komutlar türkçeyi desteklemiyor

  17. yükledikten sonra anca karıştırma fırsatı buldum. mavericks’den geçiş yaptım yosemite’in görüntüsünü sevmemiştim ve mavericks gerçekten güzeldi ama el capitan gelince yükleyeyim artık bari dedim. mavericks görüntüsünü özlüyorum ama özellikler falan hoş olmuş. sorun şu ki üç parmakla pencere kaydırma olayını yapamıyorum veya metni üç parmakla seçemiyorum maci kullanırken iki elime de ihtiyaç duymaya alışık değilim baya tembelleşmişim

  18. windows’ta olan usb’de calisma ozelligi var mi bunda? eski surumlerinde vardi, yosemitede kaldirilmisti bu surumunde durum nedir bilen var mi?

  19. Merhabalar ben macbook pro’mu hala 10.9.5 sürümüyle kullanıyorum. Yosemite çıktığı zamanlar bir sürü şikayet okudum, güncelleyen tanıdıklarımın memnuniyetsizliğinden ve uyarılarından dolayı macbooku güncellemedim. Macbookum hala gayet güzel ve performanslı çalışıyor. Güncelleme uyarısı sürekli veriyor bende hep sonra hatırlat diyerek geçiştiriyorum. Bugun geçiştirmeden önce El Capitan yazısı dikkatimi çekti ve araştırırken bu sayfada buldum kendimi. Yosemite’ye nazaran yada arada ne gibi güncellemeler çıktı ise şu an okuduklarımdan memnun kaldım ve acaba güncellesem mi diye düşündüm.
    Acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz, yani ne yapmalıyım güncellemeli miyim yoksa iş işten geçmiş midir? Güncellersem macbookumun performansında sorun yaşar mıyım çünkü ben photoshop ve benzeri programları aktif kullanan birisiyim, macbookumu alalı 4 sene oldu ve hiç bir sorun yaşamadım. Ve yaşamamayı da hedefliyorum, özen gösteriyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi günler.

    • Performansta sıkıntı yaşamazsın,aksine daha iyi performans alırsın.Bence daha iyi optimizasyon ve özellik için güncelle fakat yine de seçim sana kalmış 🙂

    • El-Capitan ile gelen yeni özelliklere ihtiyaç duymuyorsanız güncellemek zorunda değilsiniz. 🙂 Ancak en güncel uygulamalar, özellikler ve yenilikler için son sürümü daima öneriyor Apple.

      El-Capitan olmasa da, güvenlik güncellemelerini yapmayı unutmamanızı önerebilirim sadece. Selamlar…

  20. Göktuğ bey selamlar. El capitana geçiş yaptıktan sonra ciddi batarya sorunu yaşıyorum. Öncesinde kullanım halindeyken 4-5 saat dayanan bataryam 2 saate kadar düştü. MacBook Air 11 kullanıcısyım. Tavsiyeniz var mı?

  21. Merhaba, ben MacBook Pro 13 inch kullanıyorum ve El Capitan’a geçersem bilgisayarımdaki verilerin silinmesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Örneğin notlar kısmındaki veriler gider mi? Teşekkür ederim.

  22. Ben yosemite nin en güncel halini kullanan 2012 11′ lik bi mac kullanıcısıyım. Capitalin cıktıgı gıbı guncelleme yaptım ama bilgisayarda agırlasmalar geç acılmalar sistemde donmalar basladı.Bunun sebebı ne olabılır sayet capıtal bu kadar ıyıyse.Teşekkürler.

  23. el captainden nası başka sürüme geçecem admin yüklüyorum olmuyo yada eski sürüm yosemite ye nası geri dönebilrim pls

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz