Ana Sayfa Haberler Yeni Apple.com’da artık “Online Store” yok, ama alışveriş daha kolay

Yeni Apple.com’da artık “Online Store” yok, ama alışveriş daha kolay

2

Apple’ın web sayfasındaki değişikliği fark ettiniz mi? Bildiğiniz gibi Apple’ın ürünlerini anlattığı bir sayfası, ve bir de adına “Online Store” dediği, satış yaptığı bir web sayfası vardı. Ama artık yok. 🙂 Yenilenen apple.com içerisinde, artık “Store” sekmesi yer almıyor, ancak apple.com içerisinden ayrılmadan, artık hem ürünlere göz atmak hem de alışveriş yapmak mümkün hale geliyor.

Sihirli elma apple yeni online store hero

Nerden çıktı bu değişiklik?

Apple.com’da son dönemde bazı değişiklikler oluyor, aslında bize de inceden bazı sinyaller veriyordu. Hatta Ekim 2014’te paylaştığım “Yenilenen Apple.com ve İnce Detaylar” yazısında bunların bir kısmına değinmiş, yeni iPhone 6 sayfasının diğerlerinden ne kadar farklı olduğuna, ve Apple’ın mobil uyumlu sayfasına değinmiştim.

Eski Apple.com:

Sihirli elma apple yeni online store 1

Bu tarihten sonra da Apple her yeni ürün ile, apple.com’u biraz daha yeniledi, parça parça iyileştirdi. Yenilenen Mac’ler ile birlikte, tıpkı iPhone 6’da olduğu gibi, Mac satın alma deneyimi ve sayfaları da değişti.

Sihirli elma apple yeni online store 2

Dün ise birdenbire apple.com’daki en büyük değişikliklerden biri gerçekleşti, ve üst menüdeki “Store” sekmesi kaldırıldı. Artık Apple.com ve Online Store (store.apple.com) şeklinde 2 ayrı sayfa yok. Apple, bunları tek bir yerde birleştirmiş durumda.

Sihirli elma apple yeni online store 3

Daha önce ürün sayfalarındaki “Satın Al” butonları Online Store’a gidiyordu. Böyle olunca da görünüş itibariyle başka bir sayfa, başka bir deneyim yaşıyorduk. Artık bundan sonra, tek bir yerden hem ürünlere göz atabilecek, hem de satın alabileceğiz.

Sihirli elma apple yeni online store 4

Sepet değil, “Çanta”

Bu arada Apple, daha önce ürünleri içine attığımız şeye “Sepet” (cart) diyorken, artık “Çanta” (bag) adını vermiş. Bir anlamda Apple mağazalarında kendine özel çantaları andıran bir ikonla da desteklemiş.

Sihirli elma apple yeni online store 5

Bu değişiklikle beraber Apple’ın amacını şöyle yorumlayabiliriz: 2 farklı site arasında gezinmeden, müşterilerin bilgi alma ve alışverişlerini tek ve basit bir sayfadan yapabilmeleri” için çalışmış Apple.

Sihirli elma apple yeni online store 6

Eski düzen, 2 odalı bir mağazaya benziyordu aslında: Bir odada ürünleri gösterip anlatıyor, diğer odada satış yapılıyordu. Artık Apple Store ve Apple.com da daha benzer bir yapıya bürünmüş oldu.

Yeni Apple.com

Böylece de Watch lansmanı ile birlikte iyice kalabalıklaşan Apple.com’un üst menüsü, “Store” sekmesinin kalkmasıyla (zaten Türkçe’ye de uymuyordu) ve bunun yerine en sağdaki çanta ikonuyla akıllı bir şekilde sadeleşmiş oldu.

Bakalım bundan sonra her yeni ürün lansmanı veya bir sayfa değişikliği sırasında “geçici olarak servis dışı” kalan Apple Online Store, artık bu kesintilere uğramadan hayatına devam edebilecek mi?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz