Ana Sayfa İpuçları Apple Watch için 6 pratik ipucu

Apple Watch için 6 pratik ipucu

3

Apple Watch ile ilgili bir değerlendirme yazısını hazırlıyorum. Ancak bu arada Watch ile ilgili bazı küçük ama pratik ipuçlarını da paylaşmadan edemezdim. Bu yazıda tıpkı Mac veya iPhone’da olduğu gibi, günlük hayatımızı kolaylaştıran, benim hoşuma giden bazı ipuçlarını paylaşıyorum.

1. Güç Koruma moduna elle geçmek

Apple Watch’un pili genelde 1,5 gün gidiyor. Pil de %10 altına düştüğünde önce bir bildirim ile, ama artık pil iyice bitmek üzere olduğunda kendi kendine Güç Koruma moduna geçiyor. Böylece en azından sadece saat olarak bile çalışıyor ve kolumuzda kapkara bir ekran taşımış olmuyoruz.

Tabi bunun için illa pil ömrünün %10’a düşmesine gerek yok. Dilersek, Watch’un pilini sonraki bir zamana saklamak için kendimiz de yan düğmeye basılı tutarak Güç Koruma moduna sokabiliyoruz.

2. Avcumuzla sessize almak

Bir toplantıdayken çağrı ya da bildirim geldiğinde Watch’tan ses çıkması rahatsızlık verebiliyor. Bu durumda karşımızdakilere “bi saniye bi sessize alayım şunu” diyip dikkatimizi kolumuza vermek yerine, bildirim geldiğinde avcumuzu Watch üzerine kapatıp 3 saniye bekleyerek Watch’u sessize alabiliyoruz.

3. Saati ileri alarak kullanmak

Bir yerlere geç kalmamak için siz de saati 5-10dk ileri alanlardan mısınız? 🙂 Belki teknolojik cihazlarda bunu pek yapmıyoruz ama bazı saatseverlerin tercih ettiği bu özellik Watch’a da eklenmiş. Bu şekilde Watch saat kadranını istediğimiz kadar ileriye ayarlayabiliyoruz, ancak tüm bildirimler ve hatırlatmalar gerçek saatinde geliyor elbette.

Yani sadece saat kadranında gördüğümüz saat ileriye alınmış oluyor.

4. Force Touch ile kolay konum paylaşmak

Bir arkadaşımızla mesajlaşırken ekrana biraz bastırarak Force Touch ile açılan menüden, o anki konumumuzu arkadaşımıza kolayca gönderebiliyoruz. Böylece iPhone’umuzu cebimizden çıkartmamıza gerek kalmıyor.

5. iPhone’umuzu bulana kadar arayanı bekletmek

Bazen iPhone’um benden uzaktayken birisi aradığında Watch üzerinden de cevap vermek istemiyorsam, ekranı biraz aşağı kaydırıp “iPhone üzerinden cevapla” seçeneğini seçebiliyorum. Böylece hem çağrıyı kaçırmamış oluyor, hem de ben iPhone’umun yanına gidene kadar karşı tarafı basit bir sinyal sesiyle bekletmiş oluyorum.

6. Watch ile iPhone’umuzu bulmak

iPhone’unu evin veya çantasının içinde sık sık kaybeden birisiyseniz bu özelliğe bayılacaksınız. Çünkü Watch üzerinden bir düğmeye basarak iPhone’umuzun sesi kısık da olsa ses çıkartmasını sağlayabiliyor, böylece yerini kolayca bulabiliyoruz.

Özet

Apple Watch’ta hoşuma giden bazı pratik özellikler bunlar. Sizin en çok beğendiğiniz özellik hangisi?

Bu arada girişte de söylediğim gibi, detaylı bir değerlendirme yazısı da hazırlıyorum. Bu yazıda “Apple Watch ne işe yarıyor? Almalı mıyım?” gibi sorulara daha detaylı yanıt vermeye çalışacağım.

Sihirli elma apple watch ipucu hero2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Benim en sevdiğim özelliği, gelen bildirimlerin sürekli saate gelmesi ve her seferinde iPhone’u cebimden çıkarmak zorunda kalmayışım. Ayrıca mesaj geldiğinde konuşarak cevap yazdırmak da çok pratik. İlk başta teknoloji merakımdan dolayı almıştım ancak şimdi çok alıştım 🙂

    Hatta 3D’den kendime şarj standı bile yaptım, çok pratik oldu…

    http://shpws.me/JCoy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz