Ana Sayfa Haberler 9 Eylül’deki etkinlikte yeni iPhone mu geliyor?

9 Eylül’deki etkinlikte yeni iPhone mu geliyor?

9

Geçtiğimiz sene olduğu gibi, Apple bu sene de Eylül ayının başında özel bir etkinlik düzenliyor. Bu sene de 9 Eylül’e denk gelen bu özel etkinlikte, Apple’ın yine 2 farklı ekran boyutunda iPhone tanıtması, daha da net olmak gerekirse iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıtması bekleniyor.

iPhone’a ek olarak başka yeni neler olabilir? Etkinlikle ilgili olarak Siri neler biliyor? Etkinlik yeri ve saatiyle ilgili tüm detayları bu yazıda toparlamaya çalıştım.

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone hero

Yeni iPhone geliyor: iPhone 6s?

Apple bildiğimiz alışkanlıkları devam ettirdiği taktirde yeni 4.7 inç ekranlı iPhone’un adı “iPhone 6s”, ve 5.5 inç ekranlı olanın adı da “iPhone 6s Plus” olabilir.

Ayrıca yeni MacBook, Retina Ekranlı MacBook Pro’lar ve Apple Watch’ta kullanılan “Force Touch” teknolojisi de yeni iPhone’lara eklenecek gibi görünüyor.

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone 1

Başka yeni ne olabilir?

Aslında iPhone etkinliklerinde Apple sadece iPhone tanıtmayı tercih ediyor, farklı ürünlerle dikkat dağıtmayı sevmiyor. Ancak geçtiğimiz sene bir istisna ile Apple Watch da tanıtılmıştı. Fakat bu sene benzer bir sürpriz beklemiyoruz açıkçası…

Yani iPad, MacBook’lar ve Apple TV gibi ürünlerin ise bu etkinlikte tanıtılması çok olası görünmüyor. Ekim ayındaki bir etkinlik sanki bu gibi ürünler için daha yüksek ihtimal gibi…

Ancak elbette Haziran’da tanıtılan iOS 9 ile ilgili biraz daha fazla bilgi alacağımız, ve final sürümü ne zaman yükleyebileceğimiz tarihi de muhtemelen 9 Eylül’deki özel etkinlikte öğreneceğiz.

Sihirli elma ios 9 yeni ozellikler 1

iOS 9’a ek olarak da yine muhtemelen El Capitan ve Watch OS2 ile ilgili de detayları öğreneceğimize kesin gözüyle bakabiliriz.

“Hey Siri, bana bir ipucu ver”

Bu özel etkinliğin davetiyelerini de gönderen Apple, ilginç bir işe imza atmış oldu. Davetiyenin nasıl göründüğüne aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone davetiye

Davetiye üzerinde yazan “Hey Siri, give us a hint.” cümlesini “Hey Siri, bize bir ipucu ver.” şeklinde Türkçe’ye çevirdiğimizde, ve gerçekten Siri’ye sorduğumuzda eğlenceli yanıtlar alabiliyoruz. 🙂

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 1

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 2

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 3

Bakalım günler ilerledikçe buralara yeni yanıtlar ekleniyor olacak mı? 🙂 Sizin bulduğunuz başka eğlenceli yanıtlar var mı?

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 4

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 5

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 6

Sihirli elma 9 eylul etkinlik yeni iphone siri 7

Etkinlik nerede?

Etkinlik yeri ise Apple’ın daha önce etkinlik düzenlemediği, çok daha büyük bir salonda gerçekleşiyor olacak. Bu özel etkinlik, 7.000 kişiye kadar davetli ağırlanabilecek bir kapasiteye sahip olan San Francisco’daki Bill Graham Civic Auditorium’da yapılacak.

Present day bgca exterior 1

Bu da Apple’ın Eylül ayı etkinlikleri için pek görmediğimiz kadar büyük bir lokasyon seçimi. Genelde Haziran’daki WWDC’de geliştiricileri ağırlamak için böyle büyük alanlar tercih eden Apple, ilk defa bunun da üzerine çıktı diyebiliriz.

Etkinlik saat kaçta?

9 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan etkinlik, tahmin edebileceğiniz gibi etkinlik yine Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve tahmini 2 saat kadar sürecek. Takvimlerimize şimdiden eklemekte fayda var. 🙂 Ancak merak etmeyin, etkinlik sabahından ben de bir hatırlatma göndereceğim sizlere… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

    • Şaka maka bu gerçekten bir ipucu olmuş. Görünüşe göre rose renk iphone geliyor ama ben güncellenmiş bir C versiyonu daha beklemeye başladım bunun üzerine

  1. Goktug bey, tesekkur ederız yenı yazınız ıcın. Ben size birsey soracaktim, ben 1 hafta once falan mac almıstık cok sukur, fakat yazınızda ekim gibi yeni mac’lar cıkabilir demissiniz. Yanlıs bi zamanda mı aldım sizce ? yoksa bir ay sonra daha iyi updated yapılan mac alabilirdim ? cevap yazabılır mısınız ? tesekkur ederım sımdıden..

    • Goktug bey ? okuyabildiniz mi mesajimi ? cunku 2 hafta ıcınde gerı verebılıyormusuz 🙂 sure dolmadan verebilmem icin cevabınızı beklıyorum 🙂 zahmet olmazsa cevap yazarsanız cok sevınırım. hayırlı aksamlar

      • Murat Bey selamlar, bu işin sonu yok 🙂 6 ayda bir güncelleniyor zaten MacBook’lar neredeyse. Aldığınız cihazı 5-6 sene sorunsuz kullanabileceğinizi düşünürsek bence hiç dert etmeyin, keyfini sürün. 🙂 Selamlar.

  2. Benim şöyle bi sorum olacak 9 eylül’de tanıtılacak S serisi İphone telefonları tanıtımdan kaç gün sonra Türkiye’de satışa çıkar tahmini bir bilginiz var mı ?

    • Genelde tanıtıldıktan 2,5 hafta sonra ABD’de ve belirli Avrupa ülkelerinde satışa çıkıyor. Geçtiğimiz sene ABD’de Eylül 19’da satışa çıkmıştı. 1 hafta sonra da Türkiye’de. Benzer bir şekilde satışa sunulacağını tahmin ediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz