Ana Sayfa MacOS El Capitan ile gelen 5 pratik özellik

El Capitan ile gelen 5 pratik özellik

10

Mac işletim sisteminin yeni sürümü El Capitan büyük değişimlerle değil, küçük pratik özelliklerle geldi. Daha önce El Capitan ile gelen 18 yeni özelliğe değinmiştik, ama bu sefer lansman sonrasında benim en çok hoşuma giden 5 pratik özelliğe değiniyorum.

El Capitan ile gelen 5 pratik özellik

1. Safari’deki videoları Apple TV’ye yansıtmak

El Capitan ile birlikte, artık Safari’deki videoları tıpkı iPhone’da olduğu gibi Apple TV’ye yansıtabiliyor ve TV’den kolayca izleyebiliyoruz.

2. Otomatik çalışan videoları/sesleri kolayca bulmak ve kısmak

Bazen birden fazla Safari sekmesi açıkken bir video oynamaya başladığında, sesin kaynağını bulmak için tek tek tüm sekmelere bakmak gerekebiliyor. El Capitan ile birlikte artık gürültü yapan sekmeyi bulmak ve istiyorsak da sesini kapatmak çok kolaylaşıyor. 🙂

3. Artık yerinden kıpırdamayan, sabit bir Spotlight yok

İster hesaplama yapalım, ister uygulama çalıştıralım, bazen Spotlight gereğinden fazla yer kaplayabiliyor. El Capitan ile birlikte Spotlight’ın büyüklüğünü değiştirmek ve ihtiyacımıza göre yerini değiştirmek mümkün hale geliyor.

4. Sallayınca büyüyen imleç!

Hepimizin bazen ekrandaki imleci kaybettiğimiz zamanlar olmuştur.
Apple da bize biraz daha yardımcı olmak için böyle bir “sallama hareketi” yaptığımızda imlecin büyümesini sağlamış. 🙂

5. Gizlenebilen menü çubuğu

Yıllardır “Dock gizlenebiliyor, menü çubuğu neden gizlenemiyor?” diye soranlara bu özelliği armağan etmek istiyorum. 🙂 Sonunda bu özellik de geldi. Artık istediğimiz zaman menü çubuğunu gizleyebiliyoruz.

Sihirli elma el capitan 2


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

    • ⌘+Boşluk -> “Erişilebilirlik” yaz, enter’la -> “Ekran” -> “Yerini belirlemek için fare imlecini salla”nın tikini kaldır.

  1. Merhaba Sayın Göktuğ,
    yine bilgilendirici içeriklerle bize yardımcı olmaya devam ediyorsunuz:) Küçük bir katkı da benden olsun; önceden çöp kutusundan herhangi bir dosyayı tek başına (terminal olmadan) silmek mümkün değildi. Şimdi >ilgili dosyaya sağ tıklayarak, >hemen sil… adlı seçeneğe tıklayarak bunu yapabiliyoruz.

  2. Arkadaşlar mac işletim sisteminde alt tab ile uygulamalar arasında sağlıklı geçiş yapmak neden zor? Mesela farklı 2 safari penceresi arasında geçiş nasıl yapılıyor acaba ?

  3. cok da alakali degil ama el capitan uzerinde outlook for mac 2011 kullaniyorum. kendimi paralasam da outlook calendarimi iphone calendari ile senkronize edemiyorum. var mi bir caresi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz