Ana Sayfa iOS Google Maps ve Street View sonunda Türkiye App Store’da yerini aldı

Google Maps ve Street View sonunda Türkiye App Store’da yerini aldı

3

Uzun bir süredir beklenen, ama çeşitli sebeplerle Türkiye App Store’unda yer almayan Google’ın Maps uygulaması sonunda dün gece itibariyle yayınlandı. Buna ek olarak, Google’ın uzun zamandır Türkiye’de üzerinde çalıştığı Street View adlı uygulaması da kullanılabiliyor.

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-hero

Google Maps

iOS 6 ile birlikte Apple’ın kendi harita uygulamasına geçmesiyle, ayrı bir şekilde indirilerek kullanılması gereken Google Maps, Türkiye’deki yasal konular sebebiyle bugüne kadar Türkiye App Store’unda yer alamamıştı.

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-1 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-3 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-2

Google Maps düne kadar ancak ABD App Store’undan indirilerek kullanılabiliyordu. Artık Google Maps, Türkiye App Store’da da yer alıyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google Maps’e kolayca ulaşabilirsiniz.

app-store-download

Uygulamadaki en önemli 2 konu ise trafik bilgisinin de artık harita üzerinden görülebilmesi ve “Turn-by-turn navigasyon” imkanı da sunuyor olması.

Artık İstanbul’un harika trafiğini bir de Google Maps üzerinde keyifle görebiliyoruz.

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-4 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-5

Aradığımız bir noktaya gitmeyi seçtiğimizde artık Google Maps bizi sesli bir şekilde “sağa dön, sola dön” gibi yönlendirebiliyor. 🙂

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-6 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-7

Google Street View

Aslında bu Google Street View uygulaması birkaç haftadır App Store’da yer alıyor. Ancak ne Google tarafından öne çıkartılıyor, ne de Google Türkiye ofisi tarafından önemseniyor. En azından önemsenmiyor gibi görünüyor. Çünkü App Store’daki ekran görüntülerinde Çince (?) yazılar mevcut.

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-8 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-9

Bir sonraki güncelleme ile umuyorum ki bu hata düzeltilir ve ülkemize uygun şekilde Türkçe ekran görüntülerini görebiliriz.

sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-10 sihirli-elma-google-maps-street-view-turkiye-app-store-11

Google Street View uygulamasını aşağıya tıklayarak App Store’dan yükleyebilirsiniz.

app-store-download

Siz hangi harita uygulamasını kullanıyorsunuz? Apple, Yandex, Google, veya bir başkası?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Google ciddi bir kullanıcı kitlesi kaybetti bu süreçte. Android kullanıcıların dahi ciddi bir çoğunluğu Yandex’e geçmişken ve Yandex’in de bu boşluğu iyi görüp fena olmayan uygulamalar ortaya çıkarması iOS’ta Google Maps’i merak edilen, kurcalanan ama kullanılmayan bir uygulamaya çevirdi, çevirecek gibi geliyor bana. Şahsen ben Amerika’yı tekrar keşfetmeye ihtiyaç duymuyorum. Başından beri Yandex Nav. her isteğime cevap verebildi.

  2. İyi oldu. Ben alışkanlıklarımdan dolayı Google Maps tercih ediyorum. Güncelleme yapmak için falan sürekli ABD hesabına geçmek zorunda kalıyordum. ABD hesabımla indirdim Google Maps’i kaldırıp, Türkiye mağazasından yeniden indirdim. Artık çok şükür, güncelleme için mağaza değiştirmek zorunda kalmayacağım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz