Ana Sayfa Apple101 Remote uygulaması artık yeni Apple TV ile de çalışıyor

Remote uygulaması artık yeni Apple TV ile de çalışıyor

2

Geçtiğimiz hafta yayınlanan tvOS 9.1 güncellemesi ile Remote desteği gelmiş, ancak iOS App Store’daki Remote uygulaması güncellenmeden kullanılamaz haldeydi. Hemen arkasından Remote uygulaması için de son güncelleme gelince artık yeni Apple TV’yi iPhone, iPad veya watch üzerindeki Remote uygulamasıyla da kullanabilir hale geldik.

Sihirli elma remote apple tv hero

Yeni Apple TV, Remote 4.2.3 ve tvOS 9.1

Ekim ayının sonunda satışa sunulan yeni 4.nesil Apple TV ilk çıktığında iPhone’daki Remote uygulamasıyla çalışmıyor, sadece yanında gelen özel kumandası ile kontrol edilebiliyordu.

Sihirli elma remote apple tv 1

Ancak geçtiğimiz hafta hem Apple TV hem de Remote uygulamasına gelen güncellemeler ile artık Apple bu eksikliği gidermiş oldu.

Sihirli elma remote apple tv 2

App Store’dan Remote uygulamasını da güncelledikten ve Apple TV’mizin yazılımını 9.1’e yükselttikten sonra geriye tek bir şey kalıyor: Ev Paylaşımı’nı açmak.

Ev Paylaşımı açık mı?

Son olarak da, “Ev Paylaşımı” açık olmadığı durumda Apple TV’mizi Remote uygulamasıyla kumanda edemiyoruz. Bunun için de Apple TV’deki Ayarlar > Hesaplar içerisinden “Ev Paylaşımı” özelliğini açmamız gerekiyor.

Sihirli elma remote apple tv 3

Artık Remote uygulaması içerisinde kendi Apple TV’mizin adını görebiliyor olmalıyız. Üzerine dokunarak kullanmaya başlayabiliyoruz.

Sihirli elma remote apple tv 4a Sihirli elma remote apple tv 4b

Remote uygulamasının en güzel özelliği ise elbette arama yapacağımız veya şifre gireceğimiz zamanlarda, Apple TV’nin kendi kumandasıyla tek tek harfleri girmekle uğraşmak yerine, bunu iPhone klavyesi ile kolayca yapabilmek. 🙂

Sihirli elma remote apple tv 5a Sihirli elma remote apple tv 5b

Biraz gecikmeli de olsa Apple sonunda yıllardır diğer Apple TV’lerde sunduğu bu özelliği yeni nesil Apple TV’lerde de sunmaya başladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz