Ana Sayfa Apple101 5 ay sonra, Apple Watch Değerlendirmelerim: Apple Watch nasıl bir ürün? Alınır...

5 ay sonra, Apple Watch Değerlendirmelerim: Apple Watch nasıl bir ürün? Alınır mı?

70

Apple Watch 31 Temmuz itibariyle Türkiye’de satışa sunulmuştu. Peki ama Watch gerçekten ne işe yarıyor? Bir işe yarıyor mu? Almaya değer mi? Uzun zamandır ertelediğim, bir türlü yazamadığım, paylaşamadığım bu yazıyı sonunda yeni yıldan önce paylaşabiliyorum… İşte Apple Watch değerlendirmelerim.

Sihirli elma apple watch degerlendirme hero

Eğer daha önceki Watch ile ilgili yazıları okumadıysanız aşağıdan bunlara da göz atabilirsiniz:

Bu yazıda ise 31 Temmuz’dan itibaren kullandığım watch ile ilgili detaylı yorumlarımı ve değerlendirmelerimi paylaşıyorum.

Apple Watch Kullanım Deneyimlerim

4 ayı aşkın süredir kullandığım watch ile ilgili olarak konuya nerden gireceğime karar vermekte zorlandım açıkçası, ancak sanırım en doğrusu bu sürede watch’u nasıl kullandığımı anlatmakla başlamak olacak. Bu sebeple önce kendi deneyimlerimle başlayalım:

Sihirli elma watch turkiye

Şimdiye kadar Watch ile daha sportif bir hayatım oldu. Gün içinde daha çok hareket ettim, çok oturunca “hadi kalk” diye uyarıldım. 🙂

Sihirli elma apple watch degerlendirme 3a Sihirli elma apple watch degerlendirme 3b Sihirli elma apple watch degerlendirme 3c

Ancak bunun etkisi zaman içerisinde azaldı. Hafta sonları eğer bisikletle çıkmayacaksam veya özel olarak sportif bir şeyler yapmayacaksam watch’u koluma takmıyorum bile.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 3e Sihirli elma apple watch degerlendirme 3f Sihirli elma apple watch degerlendirme 3g

Uçağa binerken biniş kartımı veya telefonumu elimde tutmadan, Watch üzerindeki QR kod ile uçağa binebildim. Bu gerçekten çok ama çok pratik oluyor. En sevdiğim ama en az kullanabildiğim özelliklerden biri.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 4a Sihirli elma apple watch degerlendirme 4b Sihirli elma apple watch degerlendirme 4c

Alışveriş sonrasında ellerim torbalarla doluyken beni kimin aradığını kolumdan görüp, burnumla telefonu cevaplayabildim. Yine nadir zamanlarda yardımı dokunsa da, benzer şekilde telefonum salondayken mutfaktan telefonu cevaplayabilmek, veya kimin aradığını görerek buna göre hareket edebilmek güzel bir şey.

Bir de iPhone yanımda olmasa da açmam gereken bir çağrı geldiğinde “iPhone’da yanıtla” seçeneğini seçerek arayanı birkaç saniye bekletebilmek çok beğendiğim bir özellik. 🙂

Sihirli elma apple watch degerlendirme 5a Sihirli elma apple watch degerlendirme 5b Sihirli elma apple watch degerlendirme 5c

Toplantılarda sürekli telefonuna bakan, her titreşimde ekrana göz atan, önemli değilse ekranı kapatan bir adam olmaktan kurtuldum. Tabi bir yandan da saate bakıp durmak yanlış algılanabiliyor. 🙂

Ancak yine de gereksiz yere telefonu eline almaktan ve farklı uygulamalara girip çıkma dürtüsünden kurtuluyor insan. Gelen bildirimlere bakıp o anda ilgilenmeyince telefona eli gitmiyor insanın.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 6a Sihirli elma apple watch degerlendirme 6b

Bilmediğim bir yere giderken, her köşe başında “burdan mı döneceğim?” merakıyla iPhone’uma bakmak yerine kolumdaki titreşimle nereye döneceğimi bilebildim, veya sadece Watch’a bakarak yolumu buldum. Ancak yukarıda da dediğim gibi bu yine nadiren kullandığım bir özellik.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 7a Sihirli elma apple watch degerlendirme 7b Sihirli elma apple watch degerlendirme 7c

Yerimden kalkmadan Apple TV’yi Watch üzerinden kumanda edebiliyorum. Özellikle evde telefon şarjda ve benden uzaktayken bu gerçekten pratik oluyor. Yeni Apple TV ile bu bir süreliğine kullanılamaz hale geldiyse de, önceki haftaki güncelleme ile bu sorun çözülmüş oldu.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 8a Sihirli elma apple watch degerlendirme 8b

Ve belki de en ilginci ve dolaylı faydası, iPhone’umun ekranı her bildirim geldiğinde açılmadığı için pili gün içinde biraz daha uzun dayanır oldu. 🙂 Yani watch her bildirimi karşılayıp kendi üzerine aldığı için iPhone’un ekranı gelen bildirimlerde açılmıyor.

Özellikle de iPhone 6 Plus’tan iPhone 6s’e yani büyük ekrandan küçüğe geçince azalan pil ömrünü az da olsa bu şekilde korumak mutluluk verici.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 9a Sihirli elma apple watch degerlendirme 9b

Bu arada watchOS 2 ile birlikte gelen “Baş ucu modu” özelliğini, bir de gidip ekstra olarak satın aldığım “Apple Watch Manyetik Şarj Dock’u” ürünüyle yatağımın baş ucunda ilk zamanlarda keyifle kullanmama rağmen “almasam da olurmuş” dediğim bir ürüne dönüşmesi de watch ile ilgili hayal kırıklıklarımdan biri. Evet pratik oluyor, daha kolay kullanılıyor, kablolarla uğraştırmıyor, ama olmasa da olurmuş, “lüks olmuş”.

Sihirli elma apple watch degerlendirme 11

Apple Watch Değerlendirmelerim

Yukarıda paylaştıklarım aklımda en çok kalan noktalar, peki gelelim şimdi değerlendirme kısmına…

5 ayı değerlendirdiğim süreçte aslında Apple Watch, bana daha önce yapamadığım şeyler sunmak yerine, iPhone’um ile yaptığım şeyleri daha kullanışlı, daha kolay veya daha hoş bir şekilde yapmamı sağladı. Bana ekstra bir konfor sundu.

Çünkü her şeyi zaten cebimdeki iPhone ile de yapabiliyorken, Watch ile koluma sadece küçük bir bakış atarak bunları yapabildim.

Sadece Watch ile yapılabilecek şeylere gelince, üçüncü parti uygulama tarafı yani Apple’ın kendisi dışındaki watch uygulamaları hala oldukça zayıf. Çok başarılı uygulamalar veya örnek kullanımlar pek yok.

Açıkçası bunların gelimesi için watchOS 2’yi bekledim, ancak hala watch üzerindeki uygulamaları pratik bulduğumu söyleyemem. En son ne zaman watch üzerinden bir uygulama çalıştırdığımı hatırlamıyorum bile…

sihirli-elma-apple-watch-ipucu-hero.jpg

Fakat işin özü, birkaç saniyelik çözümler bulmak. Yani tıpkı iPhone’daki uygulamaları düşünürken tüm web sitesinin uygulamaya dönüştürülmemesi gibi, tüm mobil uygulamayı da Watch’a koymamak gerekiyor. Watch için sadece birkaç saniye, belki de bir bakış ile işe yarayabilecek çözümler gerekiyor. Çünkü zaten daha uzun süreli işler için cebimizde bir iPhone var. 🙂

Özetlemek gerekirse, watch henüz kendini bulamamış bir ürün gibi görünüyor, ve beklentilerimin altında kalıyor. Her ne kadar benim gibi verimlilik düşkünü birisi için küçük, işlevsel ve pratik çözümler sunuyor olsa da uygulamalar ve onların kullanımı hala yetersiz. Bunu da henüz donanımsal olarak ilk sürüm olmasına bağlıyorum.

sihirli-elma-iphone-6s-ipad-pro-apple-tv-etkinlik-3a

Eğer böyle pratik çözümlere, kolaylıklara yani bir anlamda “küçük lüksler” diyebileceğimiz bu faydalara sahip olmak istiyorsanız Apple Watch’u almayı düşünebilirsiniz. “Lüks” derken; fiyatı, malzemesi veya teknolojisini kastetmeden, sadece pratikliğini öne çıkartarak söylüyorum, çünkü iPhone ile yapabildiğim bir şeyi Watch ile daha pratik bir şekilde yapabilmek bir lükstür diyebiliriz. Ancak biraz önce de söylediğim gibi, Watch ile yapıp iPhone ile yapamadığımız şeylerin sayısı oldukça sınırlı.

watch almalı mı, almamalı mı?

Apple ikinci nesil watch ile nasıl bir geliştirme sunacak, veya kullanıcı deneyimini ve uygulamaları nasıl geliştirecek bilemiyorum, ama iPhone veya iPad’in ikinci nesil ürünlerine göre çok daha fazla çaba sarfetmesi gerekiyor. İlk iPhone bize devrimsel özellikler sunuyor ve yepyeni kullanımlar getiriyorken, yıllar içerisinde donanım ve yazılımın gelişmesiyle çok daha büyük faydalar sağlamıştı. watch’un ilk sürümünün ise iPhone kadar başarılı ve devrimsel olduğunu söyleyemiyorum.

Değerlendirmeyi bir “al ya da alma” kararına bağlamak gerekirse, benim önerim “almayın, bekleyin” yönünde. Özellikle de 2016’nın bahar aylarında yeni bir watch çıkacağının dedikoduları dönmeye başlamışken…

Yukarıda açıklamaya çalıştığım sebeplerle watch hala lüks bir teknolojik oyuncak, fakat hala özel bir ihtiyacı karşılayan bir ürün değil.

sihirli-elma-apple-watch-degerlendirme-15


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


70 Yorumlar

  1. Ben de tam tersi düşünüyorum. Watch hayatımı hızlandırdı, kolaylaştırdı, güvenilirleştirdi..

    – Evde ya da ofiste iken masa başından kalktığımda / yan odaya geçtiğimde telefonumu yanımda gezdirmiyorum.

    – İstanbul artık tekin bir şehir değil.. Yolda, kalabalık bir caddede cebimden telefonu çıkarmak zorunda kalmıyorum.

    – Otomobilimde bluetooth kiti yok. Artık telefonla konuştuğum için ceza yemiyorum. Saatle konuşmaya ceza yok 🙂

    – Gün aşırı spor salonuna giden birisi olarak, salonda iken ya da gün sonunda kaç kalori yaktığımı görmek için telefonumu yanımda gezdirmek zorunda değilim.

    – Telefonuma değil kolumdaki saate bildirim geldiği için mail, mesaj, çağrı gibi bildirimleri atlamıyorum, hepsinden haberim var artık.

    Benim hayatımı kolaylaştıran bir aksesuar olarak görüyorum ve yoğun bir şekilde de kullanıyorum. Eskaza kırılsa, kaybetsem vs, aynı gün gidip aynısından tekrar alırım.

  2. Uzun zamandır bende almayı planlıyordum. Ama işin maddi yönünü bir kenara bırakıp acaba ne kadar ihtiyacım olabilir ki araştırmasına girdim. Bu yazınız çok işime yaradı bu konuda. Çok teşekkürler

  3. aldıktan 2 ay sonra elden çıkardım.2500 tl para veriyorum sms mesajlarını silmek için tek tek uğraşıyorum çelik kasa aldım çizilmeye dayanaklı olsun diye 2 ayın sonunda kılcal çizikler peydahlandı gelen aramaları cevaplamalara tepkisi çok sağlıksız güneşli havada ekran okunmuyor hem ödenen para hemde işlevsel açıdan diğer tüm telefonlar apple watch’un çok üstünde eh işte millet nasılsa apple’ı seviyor ne denizi biter ne kerizi biter mantığı ile 5 seneki önceki ekrana sahip telefonlarına 3000’ler,4000’ler veriyoruz apple watchunuda 2000 lerde millete kitliyor sadece bu ürünlerdemi ilk çıkan retina ekran macbook 15” bilgisayar aldım 2 senenin sonunda garantisi bitti 1 hafta sonra ekran gitti ekran kartı yanmış dediler fiyat 3000 tl Steve Jobsun’un ürünlerini arar oldum 2.telefon olarak sony xperia z5 premium aldım açık söyleyim iphone 6s plus’ımı rafa kaldırttı telefon fiyatı ekran kalitesi kozmetik kalitesi ile iphone 6s hikaye.Paramıza yazık ediyoruz.

  4. soru şu.her sene yeni modeli gelecek bir saati neden alayım?sonuçta laptop değil masaüstü değil hadi akıllı telefonu da katalım.onu da her sene değiştirenler var gerçi:)aslında bu tüm akıllı saatler için geçerli.saat denen kavram çok ayrı birşey.sadece başlı başına bir akıllı alet değil bir aksesuar da.lise bitiminde babamın aldığı seiko kol saatini tam 15 senedir kullanıyorum.dile kolay.15 sene.evet o ayrı bu ayrı diyecekseniz ama bana her sene koluma taktığım neticede saate bu kadar para vermek garibime gidiyor.

    • Soru şu.. Her yıl model ve kasa değiştiren bir otomobili neden alıyorsunuz? Benim için otomobil cliodur, önemli olan A noktasından B noıktasına gitmemdir, hele arazide giden SUV lere para verenleri hiç anlamam, o kadar para neden verirler ki, clio da aynı işi yapıyor. demem gibi bişey sizin bu yazdığınız..

      Watch u sadece saat olarak düşünürseniz fuzuli gelir. Siz watch u ya kullanamıyorsunuz ya da sunduğu özelliklere sizin ihtiyacınız yok. “Benim böyle bir saate ihtiyacım yok” demek yerine tukaka demek yanlış.

      • okuduğunuzu anlayamama gibi bir probleminiz var sanırım.şu yukarda kurduğum cümlelerden tukaka ettiğimi nereden çıkardınız anlayamadım.!?.neyse.isteyen 2000-3000 verir alır.millette para çok demekki:)edit:her yıl araba mı değiştirilir?siz de tüketim toplumunun sağlam bir neferi olmuşsunuz bence farkında değilsiniz.

  5. Şunu da ekleyeyim, Watch un çelik kasalı olan versiyonu değil, Watch Sport versiyonu alınır. Watch versiyonu anlamsız bir rakamı var. 1300TL ye alınca saati, hakkını veriyor. e aynı işletim sistemi olan sadece kasa ve kayış farkı olan saate 2500 TL – 3000 TL verildiğinde beklentileri karşılamıyor, 3000TL nin karşılığı alınamıyor ve tukaka oluyor. Watch, işlevinin yanı sıra, aksesuar olarak da kullanmak isteyenlere hitap eden bir model. siz sadece işlevini istiyorsanız memnun kalmamanız çok normal.

  6. 2 hafta önce almış olduğum Apple watch sport modelini yazınızı okuduktan sonra iade etme kararı alarak az önce kuryeye teslim edilecek hale şekilde ilk halinde paketledim, sadece bildirimler ve sağlık takibi dışında hiç bir işime yaramadı açıkçası, uygulama sayısıda çok çok az gerçekten 1.400 TL’yi boşa verdiğimi hissettim

    • Osman Bey selamlar, elbette karar sizindir. Ancak bence kendi kullanımlarınıza göre Apple Watch’u değerlendirmeniz daha doğru olur. Çok kişisel bir cihaz, ve diğer yorumlarda da gördüğünüz gibi çok verimli bir şekilde kullanabilen ve bundan da çok memnun arkadaşlar da var. 🙂

      • İlginiz için ben teşekkür ederim…Pebble ne yazık ki Türkiye’de pek bilinmeyen bir marka ve ürünleri de bana göre akıllı saat piyasasında en iyi fiyat/performans değerine sahip ürünler…

  7. Bu aslında hayat tarzınızla ve mesleğinizle alakalı bir konu. Ben avukatım, adliyede mail olsun mesaj olsun tüm bildirimleri saatte görmek çok pratik. Ayrıca düzenli spor yapan ve sağlığına dikkat etmeye çalışan biriyim. Bu anlamda da beni hem teşvik ediyor hem de bana yardımcı oluyor. 4 aydır kullanıyorum ve memnunum. Fakat Göktuğ beye katılıyorum; ikincisini beklemek çok daha mantıklı. Bazen gerçekten çok ağır çalışabiliyor. Demem o ki saati almak yetmiyor, saatin Hakkını verir bir şekilde yaşıyor olmak gerekiyor 🙂 saygılar

    • Kesinlikle haklısınız Ömer Bey. Cihazlar kişiselleştikçe değerlendirmeleri de buna göre yapmakta fayda var aslında. Watch konusunda sizin kullanım örnekleriniz şahane! 🙂 Selamlar..

  8. Bence sorun pazarlamasının berbatlığında. Pazarlama kelimesi cümlede “satış stratejisi” olarak değil kelimenin tam manasıyla fikrinden tasarımına oradan ürüne ve satış sonrasını kapsayacak şekilde kullanılmıştır.

    iPhone teknolojik bir devrim filan değildi. Ondan önce çeşitli firmalar (Sony, Samsung, HP, Nokia v.s) tarafından üretilen çeşitli PDA’ler ya da el terminalleri zaten iPhone’a öncüydü. iPhone’un başarısı, mükemmel bir pazarlama stratejisi olarak bunun nasıl kullanılabileceğini insanlara gösterilmesiydi. Bu o kadar başarılıydı ki hepimiz atalarının 10 katı fiyatlara bu telefonları aldık ve “Vay be aslında böyle bir şeye ihtiyacım varmış” dedik.

    Göktuğ Bey güzel söylemiş şu haliyle Watch, sadece burunla telefona cevap verebilmeye yarayan bir lüks. Tıpkı iPhone öncesi bazı “satışçı tipli” kişilerin ellerinde gördüğümüz PDA’lar gibi. Faydası var mı? Evet ama olmasa da kimsenin hayatı zorlaşmaz.

    • Çok teşekkürler Emin Bey yorumunuz için. Ben pazarlamasının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum aslında. Ancak istenildiği kadar iyi pazarlansın, ürün gerçek hayatta doğru ihtiyaçları adresleyemiyorsa bir yerden sonra tek bacağı havada kalıyor. Ben Watch’un ilk sürümünün beklentilerin altını dolduramadığını düşünüyorum.

      Ama belki de yepyeni bir kategori ve çok kişisel bir kategori olduğu için bunu normal karşılayabiliriz. Bu sebeple ikinci sürümünü ve Apple’ın watchOS’i nasıl geliştireceğini, hangi uygulamaların hayatımıza neler katacağını çok merak ediyorum. 🙂

      Selamlar.

  9. Göktuğ bey Apple watch ile o kadar çok anlaşamamışsınız ki yazınızın girişinden son cümleye kadar bu açık ve net anlaşılabiliyor. Bu zamana okuduğum-izlediğim tüm Apple Watch incelemelerinde negatif ifadeler barındıran tek yazı sizinki oldu ve açıkçası şaşırdım beğenmemenizi. Fiyatı konusunda ciddi eleştirilerim var ancak telefonunu ve teknolojiyi yoğun kullananalar için bence epey işe yarar bir ürün olacaktır Apple Watch.

    • Kerem Bey çok teşekkürler yorumunuz için. Evet sanırım benim de hala aklımda bazı noktalarda ihtiyaçları karşılamak konusunda soru işaretleri yarattığı için gönül rahatlığıyla önerebildiğim bir ürün değil Watch. Bir sonraki sürümde daha güçlü olacağına inanıyorum, ve ben de merakla bekliyorum… 🙂

      • İkinci versiyonla birlikte dairesel bir forma kavuşacağına inanıyorum ben de. Açıkçası gear s2 çok hoşuma gitti görsel olarak. Akıllı saat geliştirmeye çok açık bir alan, geleceği olduğuna inanıyorum..

  10. Yazıyı ve yorumları okudum. Bazısına katılıyorum bazısına katılmıyorum. Hele ki yazınızı okuduktan sonra iade etmeye karar verdim diyen arkadaşı hiç anlamadım. Arabadayken kullanmak favorim. Telefon çantada, ben saatten kısayol ile evdekileri arayıp alınacak bişey var mı diye sorabiliyorum mesela. Ya da gün sonunda kaç kalori yakmışım, merak ediyorum. O gün çok koşuşturduysam saate yansıyor zaten. Aktivite ekranından gün gün belli. Swarm’dan check in yapacaksam, işbanktaki döviz kuruna bakacaksam, hatta klozete oturup son instagram ve twitter gönderilerine göz atacaksam ve beğeneceksem bile işe yarıyor. Kaldı ki siri ve dikte kullanımından hiç bahsetmemişsiniz bile. Düzenli spora gitmeye başlarsam daha da faydası olacaktır. Katılmadığım noktalar bunlar. Katıldığım nokta ise 1400 lira bile etmeyeceği. Gören herkes önce şaşırıyor sonrada ben ne saatler alırdım o paraya diyor. Bana analog saat kullanımını unutturan saat için diyor bunu. Sıkı bağlamazsam kayışının oynaması da can sıkıcı. Başka da bir sorunum yok. iPhone’u ne kadar aktif kullanıyorsan o da saatine yansıyor olay bu. Evde oturan insanın almaması gerek tabii.

    • Çok teşekkürler paylaştığınız için yorumlarınızı. Watch çok kişisel bir cihaz olduğu için karışık yorumlar ve farklı kullanımlar olması çok normal diye düşünüyorum. Herkesin beklentileri, hayatı yaşayış şekli ve kullanımları çok farklı. Bu yüzden de Apple Watch kullanımının da farklı olması çok normal. 🙂 Selamlar.

  11. Göktuğ bey yazılarınızı devamlı takip ediyorum.Fakat size pek katılamıyacağım.Ben de saati alalı 4 ay oldu.Açıkcası o kadar alıştım ki.Sabah beni namaza uyandırır, işe uyandırır,iphonenun şarjını uzatır,işyerinde elim eldivenli iken, yağ pas içinde iken gelen bildirimleri,aramayı,mesajları,mailleri,haberleri takip ederim.Her gün işyerindeki performansımı görüyorum.Şarjı çok çabuk doluyor.Kısacası ben saatimden memnunum.

    • Elbette farklı düşünebilirsiniz Mehmet Bey bu çok normal. 🙂 Apple Watch tamamen kişisel bir ürün olduğu için herkesin deneyimi çok farklı. Aşağıda farklı yorumlarda da diğer arkadaşların değindiği gibi, seveni de çok sevmeyeni de. Hayatına fayda sağlayanlar da var, pek bir değişiklik yaratmayanlar da… 🙂

      Çok teşekkürler yorumlarınız için…

  12. Yazılarınızı sürekli takip eden ve zevk ile okuyan biri olarak çok şaşırdım bu yazınızı okuduktan sonra, yorum yapan arkadaşlara katılıyorum ilk defa negatif bir yorum görüyorum sizin bir ,apple ürünü hakkında. Ben de ilk çıktığı gibi TR de alanlardan biriyim ve benim hayatımı çok pozitif etkileri oldu. Bir İphone 6 plus kullanıcısı olarak telefonu elime çok az alır oldum. Özellikle işimde çok avantaj sağladı bu. Dediğiniz gibi çok kişisel bir ürün watch ve ilk çıkan apple ürünlerinden genelde uzak duran(3 seriyi beklemeyi tercih ederim) biri olarak İphone dan sonra aldığım ilk ilk seri apple ürünü ve ben çok memnun kaldım. Apple watch benim için hem işlevsel bir estrüman hemde bir aksesuar olduğu için vazgeçilmez bir ürün oldu. Başına bir iş gelse ne yaparım hiç bilmiyorum , o kadar bağlandık birbirimize. Üçüncü parti uygulamalar konusunda kesinlikle haklısınız sanırım ilk günler hariz hiç bir zaman watch dan bir uygulama çalıştırmadım.

    • Uğur Bey teşekkürler paylaştığınız tecrübeleriniz ve yorumlarınız için… 🙂 Umuyorum Apple bir sonraki sürümde daha fazla insanı memnun edecek şekilde geliştirebilir watch’u 🙂

  13. Yaklaşık dört aydır apple watch sport kullanıyorum. Gayet memnunum. Baştan söyleyim pilinden memnunum. Benim gibi sürekli instagram, twitter kullanan biri için çok güzel. Ulaşım araçlarında kolaylıkla bunlara göz atabiliyorum. Telefonumdan müzik dinlerken şarkı değiştirmek başka bir albüme geçmek için falan kazulet gibi plus telefonu çıkartıp tekrar yerine koymak gerçekten can sıkıcı oluyo. Ama watch ile bu çok rahatlıkla yapılabiliyor. Şu an uygulama konusunda gerçekten yetersiz kalıyo. Bildirimleri kolumda hissetmeye o kadar çok alıştım ki normal bir saat taktığımda sanki titriyomuş gibi geliyor hareket ederken unutup saate bakıyorum. Sanırım ileride bu ürünlere de çok alışıcaz ve telefon gibi vazgeçemicez gibi geliyor bana. Akıllı saatler her zaman ilgimi çekiyodu. Apple’ın çıkarmasını sabırsızlıkla bekliyodum ve bence bu işi çok iyi yapmış. Force touch, digital crown ve taptic engine’dan belli zaten. Bunlar çok başarılı şeyler. Tabii ilk ürün olduğu için eksileri de var. Klasik apple tabii bunları yeni ürünlerde geliştirecektir. Mesela saat gerçekten çok geç açılıyo. Saatime gerçekten çok alıştım.

  14. Bende almayı çok istediğim bi ürün ama 2. nesilide bekleyeyim diyorum. Gerçi 2. nesilide ne artıları olabilir bilmiyorum ve tahminimce performans geliştirmesi olur bi tık daha hızlı çalışır. En iyis ben 2 yi bekleyeyim 🙂

      • Göktuğ bi arkdaşma hediye Apple Watch Sport 42mm çıkmış android kullandığı için satacak 1000₺ alayım diyorum fırsatı değerlendireyim 🙂 siz ne düşünüyorsunuz ? Alayım mı ?

        • Yazıdaki yorumlarım aynen geçerli. 🙂 Eğer deneyimlemeyi çok istiyorsanız alabilirsiniz elbette, pişman olmazsınız. Ancak yeni modelinin de birkaç ay sonra çıkabileceği konuşuluyor bir yandan. Bunu da değerlendirin derim. 🙂

  15. Merhaba Göktuğ Bey,
    evet haklısınız, devrimsel bir ürün değil, Apple’dan daha şaşırtıcı bir ürün beklerdim. Ama ben aldığıma çok memnunum. En çok kullandığım özellikleri şunlar:
    – Aktivite takibi. Üç aydır aktivite halkalarını tamamlamadan günü bitirmiyorum, böylece 5 kg verdim, çok mutluyum.
    – Siri’nin Pratikliği. Siri’nin birçok özelliğini sıklıkla kullanıyorum. Kolumu hafifçe kaldırıp Hey Siri demem yetiyor. En çok kullandığım Siri komutları (özellikle araba kullanırken çok işe yarıyor) : Anımsatıcı ekle, Alarm kur, X kişisini ara, şuraya nasıl giderim, Aktivite Bakışını göster, vb.

    – Bildirimleri kaçırmamak. Sabah alarm çocukları uyandırmasın diye telefonun sesini kısıyorum, sonra da unutuyorum açmayı. Telefonum çantamın içindeyken gelen çağrıları duymayabiliyorum. Ama neyseki watch beni uyarıyor, artık hiçbir çağrıyı kaçırmıyorum. Yeri gelmişken sorabilir miyim? Telefon ses şiddeti ile Alarm ses şiddetini ayrı ayrı saptamak mümkün mü?
    Yazılarınızı yakından takip ediyorum. Çok faydalı birşey yapıyorsunuz. Apple ürünlerini sizin sayenizde daha etkin ve severek kullanıyorum. Çok çok teşekkürler.

    KAĞAN

  16. Göktuğ Bey, yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.

    Suunto M5 saatimi kaybettiğim için büyük bir merakla beklediğim bu ürüne yöneldim ancak beklentilerimi karşılamadı. Saat çok narin spor yaparken her an kırılacak gibi. iPhone 3’den bu yana sıkı bir iPhone kullanıcıyım ancak bu ürün tam olmamış bir şeyler eksik geldi. Sadece 1 gün dayanabildim.

    Spor modelini almayı düşünen arkadaşlar için Suunto Ambit 3 veya Garmin Fenix modellerini tavsiye ederim.

  17. Eşime almıştım ama bir hafta taktıktan sonra sürekli kullanım için uygun olmadığını söyleyerek saat dolabına kaldırdı ? Şimdi arada spor yaparken yada gezmeye giderken spor kıyafetle kullanıyor. Elzem bir ürün değil açıkçası ama maddi imkanı olan için de güzel bir oyuncak olduğu kesin.
    imkanı olmadığı için taksitle alacak olanlara önermem ama para sıkıntı değilse teknoloji sever bir insanda olmalı düşüncesindeyim.

  18. iyi geceler Göktuğ bey watch la ilgili yazınızdan etkilenerek satın aldım whatsapp bildirimi gelmiyor nasıl almasını sağlarız

  19. Göktuğ Bey sizce bu saate bu kadar para vereceğiz tamam da kullanım ömrü nedir yani kaç sene sorunsuz kullanabiliriz ortalama sizce?

    • Kişiye göre çok değişen bir konu bu. 🙂 iPad 2’ler ve iPhone 4’lerin bile hala kullanıldığı düşünülürse watch da bunlardan aşağı kalmaz sanırım… Ancak watch yeni bir ürün olduğu için olgunlaşması gerekiyor. İlk nesillere göre iki veya üçüncü nesil ürünler genelde daha uzun sürelerde kullanılabiliyorlar.

  20. Hemen hepsini katılıyorum ama iphone sarjını gelen bildirimlere saatten bakılıyor diye dha uzun gittiğine katılmıyorum. apple watch ilk cıktıgı günden beri kullanıyorum iphone 6+ telefonum var cok kurcalamadığımda 2 gun gidebiliyor aşırı kullanımda 1 gun dolu dolu gidiyor ama apple watch ile bir birine bağlı olması bence iletilere telefondan bakmaktan daha cok sarj goturuyor. saatli kullanımda 1 gun ucu ucuna cıkartıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz