Ana Sayfa Haberler Sonunda artık Türkiye’de de Apple Music kullanılabiliyor!

Sonunda artık Türkiye’de de Apple Music kullanılabiliyor!

47

Aylardır çeşitli anlaşmazlıkların engeline takılan Apple Music, sonunda bu akşam itibariyle Türkiye’de de kullanılabilir hale geldi. Her zaman olduğu gibi başta ufak tefek aksaklıklar ve karışıklıklar yaşansa da, muhtemelen 1-2 gün içerisinde Apple Music tam anlamıyla ülkemizde de kullanılabilir hale gelecek. 🙂

sihirli-elma-apple-music-turkiye-hero.jpg

Apple Music ilk olarak WWDC 2015’te karşımıza çıkmış ve yaz aylarından itibaren de ülkemiz dışında bir çok yerde kullanılmaya başlanmıştı.

sihirli-elma-wwdc-2015-2265.jpg

Resmi olarak Haziran 2015’in sonunda hayata geçtiğinde, iOS 8.4 yükleyen her iPhone sahibi gibi bizler de heyecanlansak da, ne yazık ki ülkemizdeki müzik hakları ile ilgili problemler sebebiyle Türkiye’de Apple Music kullanılamaz durumdaydı.

sihirli-elma-ios-8-4-apple-music.jpg

Bugün itibariyle artık taraflar bir şekilde anlaşmış olmalı ki, bu sorun da ortadan kalktı ve bizler de Apple Music kullanabilir hale geldik. 🙂

sihirli-elma-apple-music-turkiye-3.jpg

Apple Music fiyatı nedir?

Apple Music Türkiye’de 2 farklı paket olarak satılıyor:

  1. Bireysel üyelik (Ayda 9,99 TL)
  2. Aile içi üyelik (Ayda 14,99 TL) (Aile içi paylaşım ile)

sihirli-elma-apple-music-turkiye-4.jpg

sihirli-elma-apple-music-turkiye-5.jpg

Apple Music’i 3 Ay Denemek ÜCRETSİZ!

Ancak işin güzel kısmı, Apple bizden para istemeden önce 3 ay boyunca denememize imkan veriyor. 🙂 Pek de alışık olmadığımız bu cömert teklif oldukça cazip.

sihirli-elma-apple-music-turkiye-6.jpg

Eğer memnun kalmazsak, Apple Music’i kullanmaya devam etmek istemezsek, 3 ay bitmeden üyeliğimizi ücretsiz olarak iptal edebiliyoruz.

sihirli-elma-apple-music-turkiye-7.jpg

Apple Music üyeliğinde neler var?

Apple Music üyeliğinin sağladığı en temel 5 avantaj var diyebiliriz:

sihirli-elma-apple-music-turkiye-8.jpg

Hangi cihazlardan dinleyebiliyorum?

iPhone, iPad, Mac, tv ve watch gibi Apple cihazlarına ek olarak, Windows PC’ler ve Android cihazlar üzerinden de Apple Music kullanılabiliyor

sihirli-elma-apple-music-turkiye-9.jpg

Bu arada Apple’ın kendi sitesindeki music sayfası da yenilendiği için, mutlaka buraya da göz atmanızı tavsiye ediyorum: http://www.apple.com/tr/music/

Bir Apple klasiği: Lansman sorunları

Ancak yine bir Apple klasiği olarak bir servis lansmanında daha Apple bizi sorunlarla uğraştırıyor. Apple Music’in çalışmaması, yarı İngilizce yarı Türkçe olması, arada hatalar vermesi, parçaların çalınamaması gibi bazı sorunlar benim karşılaştıklarım.

Ancak alıştık artık, hiç merak etmeyin, 1-2 güne kalmaz düzelir. Biz eleştirmekten yorulduk, ama Apple hala bize bu sorunları yaşatıyor lansmanlarda… 🙂

Örneğin benim iPhone’umda music çalışmıyorken, iPad’den kullanabiliyordum. Ama arada bazı hatalar da alıyordum. Şimdilik birkaç ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

Sorularınız varsa yazıyı da güncelleyerek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım…

Sık soruların bazı soruları aşağıda cevaplamaya çalıştım:

Kredi kartı bilgilerimi vermeden Apple Music’i kullanabiliyor muyum?

Hayır. Apple Music’i 3 ay boyunca ücretsiz olarak denemek için bile kredi kartı bilgilerimizi vermek zorundayız.

Apple Music bende çalışmıyor. Ne yapmam lazım?

Şimdilik beklemek en iyi çözüm gibi. 🙂 Ama belki de Ayarlar > Müzik içerisinden Apple Music seçeneğini kapatıp açmayı deneyebilirsiniz…

Müzik tarzı seçimleri

sihirli-elma-apple-music-turkiye-10

 

Şarkıcı seçimleri

sihirli-elma-apple-music-turkiye-11

 

Bize özel seçilenler…sihirli-elma-apple-music-turkiye-12

sihirli-elma-apple-music-turkiye-13

 

Yeniler…sihirli-elma-apple-music-turkiye-14

 

Radyolar…sihirli-elma-apple-music-turkiye-15

 

Kendi müzik arşivimize bir şey olmuyor, sapasağlam…!sihirli-elma-apple-music-turkiye-16

sihirli-elma-apple-music-turkiye-17

Garip hatalar…sihirli-elma-apple-music-turkiye-18

sihirli-elma-apple-music-turkiye-19


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


47 Yorumlar

  1. Çevrimdışı kaydettiğimiz müzikleri 3 ay sonra da dinleyebilir miyiz acaba? çevrimdışı dinleme ile indirilenler 3 ay sonra dinlenir mi? güzel bir şey aslında spotify’e ben bir türlü ısınamamıştım.

    • valla şarkı sözü desteği gelse bir şekilde süper olur. Alie içi paylaşım 6 hesap nasıl olur onuda tam bilmiyorum ama benim hesabıma kimse musallat olmadan kardeş kardeş dinleyebilirsek oda 10 numara olur.

    • Sizin mantıkla bir kere üye olup 10tl veren Apple Music arşivindeki 30 milyon parçayı indirir ve üyelik bitince yenilemeye ihtiyacı olmaz?

      Bahsettiğiniz özellik Spotify’da en başından beri var, adında Apple olmadığı için ısınmak zor gelmiştir.

  2. Yurtdisi kredi kartlari ile Turkiye magazina giris yapilamiyor. Yurtdisinda Turkiye magazasi icin itunes hediye karti da yok. Nasil uye olunabilir, yardimci olabilir misiniz?

  3. Valla benim de kafamda bazı soru işaretleri var.
    1- aile paylaşımlı hesap istiyorum ama herkes kendi listesini olştursun kendi cihazında kimse kimseye karışmasın ya da bir karışıklık olmasın. Kafamdaki bu ama inşallah olacak olan da budur.

    2- mac, iphone ve ipad im den herhangi bir cihazından oluşturduğum listeyi hepsinden görüntüleyebileyim. Sabah ipad ve iphone da denedim pek sağlıklı çalışöıyor gibi. (Henüz)

    3- aile paylaşımı 6 kişiye kadar tamam o kısmı anladım ama cihaz sınırlaması var mı?

    4- spotify gibi örnek veriyorum ipad ten dinlediğim müziği bilgisayarın başına geçtim diyelim ve müzik uygulamasını açtım ipad te kaldığım yerden devam edebilecek miyim? Sabah ipad ve iphone arasında denedim gene öyle bir şey olmadı.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar ?
    Ama görünen o ki 2-3 deneme süresinde Spotify ve Apple Music beraber gideceğiz ?

    • 1 – Aile içi paylaşım kullanıyorum. Listelerin karışması gibi bir durum söz konusu değil.
      2 – iPhone’da oluşturduğum Apple Music listesini bir kaç saniye arayla iPad ve Mac’ime senkronize oldu.
      3 – Tek bir Apple ID ile 10 tane cihaza kadar sınırlamamız var. Dolayısıyla bunlara Aile Paylaşımında bulunan kişilerin sahip olduğu cihazlar geçerli değil.
      4 – Şu an için yok sanırım.

      • Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Bu arada senkronizasyon için ayarlar>müzik>icloud müzik arşivinin aktif olması gerekli. iPad ve iPhone da açınca listelerime çok rahat ulaşabildim.

        • Aile içi paylaşımı fiyat 14.99 TL “2” diyor. bu ne anlama geliyor acaba ? kişi başı ekstra para mı alıyor ? bu fiyat her kişi için 2 tl mi ? bilen var mı ?

      • Tekrardan merhaba.
        iPhone ve iPad’te oluşturduğum listelerimi Mac’te göremiyorum. Ekstra bir ayar mı yapmam gerekiyor acaba?

        • Açıkçası sabahtan beri listeleri ekleyip çıkartıyorum. Her hangi bir sorun yaşamadım. Size yazmadan önce tekrar bi kontrol amaçlı liste oluşturdum, 3 – 4 saniye gibi Mac’e senkron oldu.

          Fakat aklıma şöyle bişey geldi. iPhone yada iPad’de aşağıda ekran görüntüsünde olduğu gibi + işaretine mi basıyorsunuz, yoksa listeye ekle’ye mi basıyorsunuz. Aradaki farkı bildiğinizi tahmin ediyorum 🙂

          https://uploads.disquscdn.com/images/f52454e17d76771cf41f18589c9b9cfb68e55a8e76d094409c78adeef6f87bff.png

          • Biliyorum aradaki farkı da benim sorunum apple music le alakalı iphone veya ipad imdeki hiç bir şeye ulaşamıyorum mac üzerinden.

          • Şöyle bir yol deneyin; Mac üzerinde iTunes üzerinden hesabınızdan çıkış yapıp iPhone ve iPad üzerinde iCloud Müzik Arşivini kapatıp açarak arşivin güncellenmesini sağlayın. Daha sonra tekrar iTunes üzerinden hesabınıza giriş yapın. Muhtemelen o esnada iCloud Müzik Arşivini Birleştir-Değiştir diye iki farklı seçenek çıkması gerek. Sonucu bildirirseniz bende ona göre daha farklı şeyler bakabilirim.

      • Merhaba,

        Sizden bir rica da bulunabilirmiyim. Cahilliğime vermenizi istirham ederim. Apple Music aile üyeliği aldım daha sonrasında aile paylaşımında kardeşimin hesabını ekledim. Fakat onun iPhone cihazından Apple Music uygulamasına girdiğimiz de Music aboneliği hiç yokmuş gibi davranıyor üyelik aldırmaya yönlendiriyor. Kullanıma nasıl açacağım kardeşimin cihazından Music uygulamasını. Benim hesabımdan bağımsız olması gerekiyor diye biliyorum ama beceremedim bir türlü. Çözümde bulamadığım için size mesaj attım.
        Kardeşimin cihazı iPhone 6s iOS 9.3.5
        Bendeki iPhone 6s+ iOS 10

        Bunlar fark ediyor mu bilmem..

  4. Herkese merhaba! Ben bugüne kadar itunes üzerinden satın alarak şarkı arşivimi oluşturuyordum. Şimdi apple music üyeliğimle istediğim bir şarkıyı satın almadan kaydet diyerek arşivimde (aynı satın almış gibi) kullanabilir miyim? Herhangi internet sorunu yüzünden sıkıntı yaşamak istemiyorum bu yüzden spotify kullanmamıştım. Kayıt ediliyor yazıyor ama mantıksız geldi. Zaten 1 albüm 10 liradan pahalı. Tam satın alma gibi işleyeceğine dair şüphelerim var.

    • Mantık aynı spotify’daki gibi; üye olduğunuz süre boyunca kaydettiğiniz müzikleri çevirim dışı (internet olmayan ortamlarda da) kullanabilirsiniz. Üyeliğinizi iptal ederseniz bu parçalar da otomatik olarak cihazınızdan silinir.

  5. Dün gece iPhone’da offline çalabilmek kaydettiğim bazı şarkılar şimdi gri renkte gözüküyor, tıklayınca da “bu öğe yok” gibi saçma bir hata alıyorum. Daha birkaç saat önce telefonuma indirilmiş halde olan şarkılar şimdi hiçbir şey yapmadığım halde çalınamıyor. Garip bir şekilde bilgisayardan iTunes’a girdiğimde de aynı şarkılar gri renkte olmuş… Ayrıca bazı şarkıların albümleri yok, bazı Apple playlistlerinin içindeki şarkılar bile gri renkte ve açılmıyor 🙁 Bu sorun sadece bende yoktur umarım

  6. iTunes Match ve Apple Music hakkında bir yazı yazar mısınız? Ben öncesinde iTunes Match kullanıyordum şimdi Apple Music üyeliğimi başlattım. Duyduğuma göre Apple Music de arşivimizdeki şarkıları buluta yüklüyormuş. iTunes Match’den farkılı mı? iTunes Match üyeliğine gerek var mı yok mu? Bu konuda bizi bilgilendirebilir misiniz lütfen :/

    • iTunes Match ile eşleşen parçalar, iTunes Match aboneliğiniz bitse dahi DRM’siz sizin oluyor; elbette çevrimdışı erişebileceğiniz herhangi bir ortamda. İndirdiğiniz parçanın üzerinde Bilgi Ver derseniz, sizin Apple ID’nize bağlandığını görürsünüz. Üyelik sona erdikten sonra parçalar iCloud üzerinde size bağlı gözükür fakat erişiminiz olmaz.

       Music’te ise aboneliğiniz devam ettiği sürece, parçalar üzerinde söz sahibisiniz. Yani DRM’siz.

      • Merhaba Duru bey, öncelikle ilgili cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben çıktığından beri iTunes Match kullanıyordum ve bu devam ederken Apple Music üyeliğide başlattım ve tahmin edeceğiniz gibi müzik arşivim bayağı harman oldu 🙂 Apple’ın ve sizin açıklamalarınıza rağmen şunun cevabını tam olarak alamadım: iTunes Match üyeliğimi durdursan ancak Apple Music hesabım devam etse eski şarkılarım kaybolur mu? Eğer kaybolmuyorsa bu üyeliği Apple’ın otomatik olarak durdurması gerekmez mi?

        • Şöyle örnek vereyim; benim iTunes Match aboneliğim 28 Mart 2016 tarihinde bitiyor ve yenilemeyi düşünmüyorum. Apple bunu 28 Nisan 2016 tarihine kadar sizin için tutuyor, belki 1 ay içerisinde tekrar yenilersiniz diye. Fakat 1 ayı geçtikten sonra, iTunes Store’da eşleşmiş parçalarla birlikte, eşleşme yapamayan, karşıya yüklenen parçalar tamamen siliniyor.

          Diyelim ki artık iTunes Match abonesi değilsiniz ve x bir yolla iTunes kitaplığınıza yeni bir albüm eklediniz – aynı zamanda Apple Music abonesi olduğunuz için – iCloud Müzik arşivi, kitaplığınıza eklediğiniz bu yeni albümü, parçaları otomatik olarak karşıya yükleyecek – eşleştirme yapmadan – ve sizin yüklediğiniz bit rate değerinde iOS aygıtlarınızda dinlemeye hazır hale getirecek.

          iTunes Match, eşleştirilen parçaları offline ve “Legal” olarak saklamak için birebir. Fakat 3 seneden fazladır telefonum ve iPad’im haricinde hiç bir yerde müzik dosyası barındırmadığım için iTunes Match’e çok fazla ihtiyacım olacağını sanmıyorum.

          Özet geçeyim 🙂
          Apple Music aboneliğiniz devam etse bile iTunes Match aboneliğinizin son tarihi üzerinden 1 ayı geçirdiğiniz gün bütün parçalarınız silinir. 🙂

          • Teşekkürler 🙂 Match’e devam çünkü yaklaşık 10k eser iTunes Match ile eşlenmiş ya da karşıya yüklenmiş durumda…

          • bu arada benim iTunes Match üyeliğimin bitiminin üzerinden 1 yıldan fazla bir süre geçti. geçen hafta apple Music üyeliğimi başlattığımda iTunes Match’deki arşivim de yüklendi iTunes’a. nasıl oldu anlamadım:)
            asıl benim başka bir sorum var; Apple Music’de cloud’da bir kapasitemiz var mı?

  7. iTunes Store’un gidişatını etkileyecek mi ben en çok ondan korkuyorum. Apple Music abonesi olmayanların şuan pek işine yaramıyor sanırım Connect kısmı yok. Ayda 1 albüm alan biri için hiçbir şey değişmeyecek sonuçta ikisi de aynı para. Fakat abonelik sistemi bana hiç sıcak gelmiyor. Sadece başkalarının yarattığı listeler güzel geldi. Ama onu kullanmak için de abone olmak gerekiyor. Bu sefer de albüm almanın bir anlamı kalmıyor. Apple bana kalırsa gene işleri arap şaçına dönüştürdü Spotify’a müşteri kaptırmamak için. Beats’in de parmağı var bu işte sanırım. Daha çok kazanan sanatçı daha az kazanıp daha az kazanan sanatçı daha çok mu kazanacak bunun getirisi götürüsü nedir hiç bilmiyoruz.

    • Yani Apple müşterilerin hem albüm satın alıp hem Apple Music abonesi olmasını istiyorsa Apple Music abonesi olunca da albüm almanın hiçbir esprisi kalmıyor.

  8. Apple Music spotify bitirecek tekrar iTunes şükür geri döneceğim. 🙂 6 kişi bedava olmuş. Diğer fiyatta güzel spotify da 15 lira veriyordum. Eski Apple match şarkılarım görürsem çok sevineceğim. 🙂 spotify vs Apple Music konusu görmek istiyorum. :d bu arada Duru bey herkese yardımcı olmaya çalışmış tebrikler doğrusu. ??

  9. herkese iyi günler. Ben apple music’de şu indirme olayını tam anlayamadım sanırım. örneğin haftanın en iyileri listesinin en üstünde listeyi ekleme beğenme ve indirme ve bağlantıyı kopyalama seçenekleri var. fakat diğer listelerde bu 3ü varken indirme seçeneği bulunmuyor. bu İndirme sekmesinin farkı nedir bir kısıtlamama mı var acaba bilgisi olan var mı?

  10. Simdi ben Apple Musice abone oldum ve yuzlerce sarki indirdim.Bu sarkilari mac den alip hdd ye kopyaladim ve Windows Pc mde dinleyebiliyorum.Simdi anlamadigim uc ay sonra aboneligimi iptal ettirirsem benim Windows Pc ye kaydettigim sarkilar calmayacak mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz