Ana Sayfa Haberler MacBook Pro’lar için onarım programı süresi uzatıldı

MacBook Pro’lar için onarım programı süresi uzatıldı

12

MacBook Pro’lar için geçtiğimiz sene başlatılan onarım programı süresi uzatıldı. Eğer siz de 2011 ve 2013 arasında satılan bu belirli MacBook Pro’lardan birine sahipseniz onarım programından yararlanabilirsiniz. Daha önce 31 Ocak 2016 olarak açıklanmış olan program, 31 Aralık 2016’ya kadar uzatılmış durumda.

sihirli-elma-apple-macbook-pro-video-goruntu-onarım-programı-hero

15 ve 17 inç MacBook Pro’lar için Onarım Programı

Geçtiğimiz sene yine bu günlerde duyurulan Onarım Programı süresi 31 Ocak’tan 31 Aralık 2016’ya kadar uzatıldı.

Şubat 2011 ile Aralık 2013 arasında satılan ve belirli 15 ve 17 inç ekranlı MacBook Pro’ları etkileyen bu problem, ekrandaki görüntüyü bozuyor, bazen sistemi yeniden başlatıyor veya hiç görüntü gelmemesine sebep olabiliyordu.

sihirli-elma-apple-macbook-pro-video-goruntu-onarım-programı-5

Apple’ın “Genişletilmiş Onarım Programı” sayfasından detaylı bilgiye erişerek MacBook Pro modelimizi kontrol edebiliyor, MacBook Pro’muzun bu kapsama girip girmediğine bakabiliyoruz.

Eğer sorunlu bir cihaz sahibiysek Apple Store veya yetkili servislerden bu konuda destek alabiliyor, ücretsiz onarım hizmetinden faydalanabiliyoruz.

Hangi modeller onarım programı kapsamında?

Bu durumdan etkilenen Mac sayısının oldukça kısıtlı olduğunu belirten Apple, sadece belirli bir dönemde üretilen bazı modellerde soruna rastlandığını belirtiyor.

sihirli-elma-apple-macbook-pro-video-goruntu-onarım-programı-1

Tam model listeli ise şöyle:

  • MacBook Pro (15-inç 2011-başı)
  • MacBook Pro (15-inç, 2011-sonu)
  • MacBook Pro (17-inç 2011-başı)
  • MacBook Pro (17-inç 2011-sonu)
  • MacBook Pro (Retina Ekranlı, 15-inç, 2012-ortası)
  • MacBook Pro (Retina Ekranlı, 15-inç, 2013-sonu)

Mac’inizin seri numarasını nasıl bulacağınızı bilemiyorsanız, “Bu Mac Hakkında” yazısına göz atarak seri numarasını görebilir ve kolayca kopyalayabilirsiniz.

sihirli-elma-bu-mac-hakkinda-banner

Yetkili servislerle ve Apple Store’dan randevu almak konusunda daha detaylı bilgi için daha önce paylaştığım “Apple’dan servis randevusu almak ve teknik servise ulaşmak için öneriler” yazısına göz atabilirsiniz.

Eğer bu sorunla ilgili olarak cihazımız daha önce teknik serviste işlem gördüyse Apple’da para iadesi de alabiliyoruz. Apple bu durumdaki müşterilere kendi ulaşmaya ve durumu anlatmaya başlıyor, ancak öncesinde biz de iletişime geçebiliriz. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Hiç bir şey anlamadım… Seri noyu girdikten sonra karşıma “Geçerli Satın Alma Tarihi” (okey), “Telefonla Teknik Destek: Süresi Doldu”, “Onarım ve Servis Kapsamı: Süresi Doldu” diye üç başlık çıktı. Yazınızda bahsettiğiniz ekranda çizikler sorunu ekran açısını değiştirince düzeliyor. Bu bir üretim hatasıysa niye “süresi doldu” yazısı çıkıyor anlamadım. Yazınızın hedefi sadece garanti kapsamını uzatmak isteyenler galiba…

  2. Merhabalar;

    MacBook Pro (17 inç, 2011 Başı) sahibiyim. Bu problemleri ben de yaşıyorum ancak seri numarasını girdiğim zaman karşıma çıkanlar: Geçerli Satın Alma Tarihi, Telefonla Teknik Destek: Süresi Doldu,Onarım ve Servis Kapsamı: Süresi Doldu. Bir sene önce batarya değişimi için izmir bilkomdan destek almıştım. O zamandan bu yana bahsi geçen problemleri yaşamasam da bir dönem yaşadım. Apple’ın bu sorunlarla ilgili ödemeli olarak hizmet alanlara para iadesi yaptığını okudum. Şimdi ne yapmam gerekiyor tam olarak kafam baya karıştı :/

    • önemli degil gidip onarım programında yer alıyorsa bilgisayarınız degişilir ekran kartı değişimi ve ekran soyulması.garanti belgesi veya fatura istenmiyor

  3. Merhaba Göktuğ Bey,
    Teknik anlamda ortalama yeterli bilgim olmasına rağmen konunun açılımını pek anlamadım:)) demek ki yeterli değilmiş:)) Benim cihazım MacBook Pro (Retina, 15 inç, 2013 Sonu) URL’yi incelediğimde benim model listede var. Servis ve destek kapsamını kontrol ettiğimde Geçerli satınalma tarihi yazar fakat teknik destek süresi dolu. bundan önce iki defa ekran değişimi yapmıştım hatta biri yakın bir zamanda yapıldı. ve önemli olan şu ki benim cihaz USA’dan gelme oldugu için geri ödeme yaptırıp yeni cihaz almak istediğimde bana Amerika’dan aldırttıgım ücreti mi yoksa Türkiye’de ki güncel fiyatı mı iade edeceklerdir. Ayrıca asıl sorunum cihaz kendi kendine kapanıyor ve bunu surekli yapmıyor. ve Apple TV ile görüntü aktarımı yaptıgımda sıkıntı yasamıyorum fakat HDMI kullandıgımda cogu zaman görüntü aktarımı yapamıyorum. nitekim ”Eğer bu sorunla ilgili olarak cihazımız daha önce teknik serviste işlem gördüyse Apple’da para iadesi de alabiliyoruz. Apple bu durumdaki müşterilere kendi ulaşmaya ve durumu anlatmaya başlıyor, ancak öncesinde biz de iletişime geçebiliriz. :)” demişsiniz. Burada sizin yardımcı olabileceğiniz konu tam olarak nedir bilgi verebilirseniz sevinirim.
    Saygılarımla.
    Bu arada yayınladıgınız yazıda benim modeli MacBook Pro (Retina, 15 inç, 2013 Sonu) ekleyip güncellemişler. Bilginize…

  4. merhaba.
    Mid 2012 MacBook Pro Retina sahibiyim. Uzun zamandır ‘ghosting’ olayından müzdaripim. bu program, ‘ghosting’ olayı için de geçerli midir? bilginiz var mı?

  5. Arkadaşlar ben bir hafta önce Antalya apple yetkili servisine gittim ve onarım programından bahsetim bana söylenen şu ghosting problemiyle ilgili bir onarım programı yok sadece ekran kaplama soyulması varsa değiştirilir bedavaya …ghosting prioblemi için parayla ekran degişilir oda 2.900 tl cıvarı !!Mid 2012 MacBook Pro Retina !!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz