Ana Sayfa Apple101 Lively: Live Photo nasıl GIF veya videoya dönüştürülür?

Lively: Live Photo nasıl GIF veya videoya dönüştürülür?

4

Çektiğimiz Live Photo’ları bir GIF veya videoya çevirebileceğinizi biliyor muydunuz? Ya da içerisinden tek bir kareyi nasıl ayrı bir fotoğraf olarak alabileceğinizi? Lively adlı uygulama sayesinde bunların hepsini kolayca yapmak mümkün.

sihirli-elma-live-photo-lively-gif-video-hero.jpg

Live Photo nedir?

Normal bir fotoğraf, tek bir kare, tek bir anı yakalar. O anda ekranda ne görünüyorsa, onu yakalayıp sonradan “sadece o anı” tekrar görmemize izin verir. Ancak “Live Photo” ise bunları “yaşayan anılara” çeviriyor.

Live Photo, sadece bir anı yakalamıyor, fotoğraf çektiğimiz anı öncesi ve sonrasıyla birlikte yakalıyor. Yani aslında sadece fotoğraf çektiğimiz an değil, yaklaşık 3 saniyelik bir süreyi kapsıyor.

Live Photo hakkında daha detaylı bilgi için 3D Touch Bölüm 2: Live Photos nedir? yazısına göz atabilirsiniz.

Neden dönüştüreyim?

Live Photo her ne kadar iPhone 6s ve 6s Plus’ta kullanması güzel bir özellik olsa da, bu telefonlar dışında Live Photo’ları görmek pek de kolay olmuyor. 

iOS 9 ve üzeri yüklü iOS cihazlarda, ve OS X 10.11 El Capitan ve üzeri yüklü Mac’lerde kolayca görüntüleyebilmemize rağmen, diğer cihazlar ve platformlarda Live Photo yerine normal olarak görüntüleniyor.

sihirli-elma-3d-touch-live-photos-hero.jpg

Bunun yanında Facebook Live Photo’ları destekliyor ama desteklese bile sadece mobil cihazlardan görüntülenebiliyor. Ayrıca Twitter veya Whatsapp ise henüz desteklemiyor.

Bu yüzden belki de çektiğimiz Live Photo’ları GIF ya da video olarak paylaşmak iyi bir fikir olabiliyor.

Bu dönüşümü yapmak için kullanabileceğimiz bir çok uygulama var. Ancak benim denediğim en çok sevdiğim uygulama Lively.

lively-logo.png

Lively: Live Photo’dan GIF veya video

Lively benim gördüğüm bu konudaki en basit ve başarılı uygulama. Seçtiğimiz bir Live Photo’yu kolayca GIF veya video haline getirebiliyor, hatta içerisinde tek bir kare seçerek onu ayrı bir fotoğraf almamıza izin veriyor.

sihirli-elma-live-photo-lively-gif-video-2.jpg sihirli-elma-live-photo-lively-gif-video-3a.jpg

Ayrıca GIF’e çevirirken bir çok seçenekle oynayarak istediğimiz hale de getirebiliyoruz:

  • Geriye doğru oynat
  • Bitince geri doğru tekrar oynat
  • Oynatma hızını değiştir

sihirli-elma-live-photo-lively-gif-video-4.jpg sihirli-elma-live-photo-lively-gif-video-5.jpg

Lively ücretsiz bir app, ama üretilen tüm GIF ve videolara bir filigran ekliyor. Bunu filigranı kaldırmak için app içerisinden 1 defaya mahsus 7.99TL ödemek gerekiyor.

Anlatacak çok bir şey yok, uygulamanın boyutu sadece 11.7 MB, siz de indirip ücretsiz olarak kurcalayabilirsiniz. 🙂

sihirli-elma-download-on-the-app-store.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. goktug bey, gif ozelligini calıstıramadım, export gif dedigimde photo olarak save ediyor; siz nasıl yaptınız ???

    • GIF’i export ettikten sonra fotoğraf olarak kaydetmek yerine mail olarak gönderebilirsiniz. Böylece bilgisayardaki bir web tarayıcısıyla açtığınızda oynadığını görebilirsiniz.

      • tesekkurler Goktug bey, evet emaile ile gonderilince bilgisayarda oynuyor.. ama iphone’da oynamamasi hic iyi degil bence; ornegin Iphone’dan facebook’a , whatsapp’a veya twitter’a gonderemiyoruz gif’leri… ya da ben beceremedim 🙂

  2. Merhaba. Live photo’yu gif’e çevirmenin tam tersini öğrenmek istiyorum. Gif’i live photo’ya çevirebilir miyiz? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz