Ana Sayfa Haberler Apple’ın özel etkinliği 21 Mart’ta: Yeni iPhone, iPad ve MacBook’lar geliyor mu?

Apple’ın özel etkinliği 21 Mart’ta: Yeni iPhone, iPad ve MacBook’lar geliyor mu?

7

Apple beklendiği gibi 21 Mart tarihi için bir etkinlik duyurusunu gönderdi. Bu özel etkinlikte yeni bir 4-inç iPhone, yeni bir iPad Air, yeni Mac’ler ve yeni watch kayışlarının tanıtılması bekleniyor.

sihirli-elma-21-mart-etkinlik-iphone-ipad-macbook-hero.png

Geçmiş senelerde neler oldu?

Apple bahar aylarındaki etkinliklerin ilkini 2011’de iPad 2 için gerçekleştirmişti. Daha sonraki sene ise Retina ekranlı iPad (3) tanıtılmıştı. 2013 ve 2014’ün bahar aylarını boş geçen Apple, 2015’te ise watch lansmanını ve yeni MacBook’u bu dönemde tanıttı.

Bu yılın sloganı ise “Let us loop you in.”

sihirli-elma-21-mart-etkinlik-iphone-ipad-macbook-1.jpg

Bu yıl yeni neler bekleniyor?

Sızan haberleri ve dedikoduları çok detaylandırarak heyecanı kaçırmak istemiyorum ama yine de Apple’dan beklenen ürünleri şöyle özetleyebilirim:

iPhone 5 boyutunda bir iPhone 6s

4.7 ve 5.5 inç’lik iPhone 6 ve 6 Plus sonrasında bu boyutları çok büyük bulanlar da olmuş, hatta Apple’a ciddi şekilde kızmışlardı. Her ne kadar “Plus ailesi” Apple’ın satışlarını çok arttırmış, hem ekran boyutu hem de pil ömrüyle gönülleri kazanmış olsa da, küçük ekran isteyenler az değil.

Bu sebeple Apple’ın iPhone 5 boyutlarında, ama iPhone 6s özelliklerine sahip bir cihaz çıkartması bekleniyor.

sihirli-elma-21-mart-etkinlik-iphone-ipad-macbook-2.jpg
4 inç iPhone 5s

iPad Air boyutunda bir iPad Pro

Geçtiğimiz sonbahar etkinliğinde yenilenmeyen iPad Air 2, yanında bir büyük abi bulmuştu: iPad Pro. 12.9 inç ekrana sahip bu cihaz, gerçekten çok kocaman olmasının getirdiği artılara rağmen, geleneksel kullanıcılar için fiyatı ve boyutu sebebiyle pek tercih edilmedi.

Apple da iPad Air 3 olarak çıkması beklenen cihazı belki de biraz geciktirerek, iPad Air 3 gibi, ama içerisinde bir iPad Pro gibi güçlü, performanslı bir iPad tanıtabilir.

ipad-pro.jpg
12.9 inç iPad Pro

MacBook ailesi için yeni işlemciler

Intel ailesinin Broadwell işlemcilerinden sonra Skylake kod adlı işlemcileri 2015’te piyasaya çıktı, ancak bu işlemciler henüz MacBook’larda yer almıyor. Büyük ihtimalle MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro ailelerinde işlemci ve diğer özelliklerin güncellendiği bir yenilik geliyor olabilir.

Özellikle de geçtiğimiz sene tanıtılan MacBook’ların bundan nasıl etkileneceğini görmek için sabırsızlanıyorum.

sihirli-elma-21-mart-etkinlik-iphone-ipad-macbook-3.jpg
12 inç MacBook

watch kayışları

Apple, watch için farklı kayışlar tanıtarak bu alanı genişletmeye devam ediyor. Bu etkinlikte de daha önceki etkinliklerde olduğu gibi birkaç yeni kayış tanıtılabilir.

iOS 9.3

Donanım tarafını bir kenara koyacak olursak, bir de işin yazılım tarafı var. Yaklaşık 2 aydır test edilen iOS 9.3 büyük ihtimalle 21 Mart gecesi indirilebilir ve yüklenebilir hale gelecek. Bu sürüm günlük hayatımızda kullanabileceğimiz bazı güzel özellikler de getiriyor, ancak Apple bilmediğimiz bir sürpriz yapacak mı göreceğiz. 🙂

iOS 9.3 ile ilgili yeniliklere ayrı bir yazıda yer vermeye çalışacağım.

sihirli-elma-21-mart-etkinlik-iphone-ipad-macbook-4.png
iOS 9.2.1 Güncellemesi

Etkinlik nerede ve ne zaman?

Etkinlik 21 Mart 2016’da, Türkiye saati ile 20:00’de 19:00’da başlayacak. Daha önceki etkinliklerde olduğu gibi Apple’ın Mac ve iOS cihazlarından, ya da Safari yüklü Windows cihazlardan takip edilebiliyor olacak. Etkinlikle ilgili sayfaya şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.apple.com/apple-events/march-2016/

Etkinliğin yeri ise Apple’ın kampüsündeki küçük bir etkinlik salonu olan Town Hall. Daha önce 2014’te bu salonda iPad Air 2, iPad mini 3 ve Retina 5K ekranlı iMac tanıtılmıştı.

Etkinlik tarihinin bir diğer önemi de, Apple’ın 14 Mart’ta beklenen etkinliğini 1 hafta kadar ötelemiş olması. Etkinliğin ertesi günü ABD’de Apple’ın FBI ile olan duruşması görüleceği için bu etkinlikte duruşmayla ilgili belki birkaç cümle de duyabiliriz. 🙂

Sizin etkinlikten bir beklentiniz var mı? 4-inç bir iPhone kullanır mıydınız? Yeni iPad ya da MacBook’lardan almayı düşünüyor musunuz? Fiyatların yüksek olması hepimizin canını yakıyor, buna alternatif ikinci el ürünler düşünüyor musunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. ya yeni watch yok mu 🙁 :)) sıkıldım pebble dan 🙂

    bir ara diğer akıllı saatlerle ( huawei samsung moto gibi ) iphone ların uyumlarını ve neler yapabildiğimize değinebilirsiniz..
    Huawei nin son güncellemesi ve saati canlı gördükten sonra almak istedim, yeterince açıklama ve yorum olmasa da iphone kullanıcıları memnun değiller.
    bunun gibi şeyleri sizin ağzınızdan duymak daha detaylı ve güzel olacaktır.

  2. Yazını okuyunca kendi kendime bu kadar mı olur diye söylendim 🙂 Bir ipad e ihtiyacım var ve pro çok büyük geldi geçen incelediğimde, yeni bir air çıkarsa içine de pro koysa süper olur dedim.

    Aslında yeni bir de watch çıkarsaydı hiç fena olmazdı.

    Küçük telefona gelince çok mantıklı bir hareket olmuş. Talebin yüksek olacağına eminim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz