Ana Sayfa Haberler iPhone SE tanıtıldı: En güçlü 4-inç iPhone!

iPhone SE tanıtıldı: En güçlü 4-inç iPhone!

27

Güncelleme: iPad Pro ve iPhone SE, 8 Nisan itibariyle Türkiye’de de satışa sunuldu! Detaylar için buraya göz atabilirsiniz.

Apple bu akşamki etkinliğinde beklendiği gibi 4-inç bir iPhone duyurdu: iPhone SE. Bu yeni iPhone’un görünüşü aslında oldukça tanıdık, tıpkı iPhone 5s gibi. Ama içi ise iPhone 6s kadar güçlü… 🙂

İşte iPhone SE, özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi.

sihirli-elma-iphone-se-hero.jpg

Geçtiğimiz sene 30 milyondan fazla 4-inç iPhone satan Apple, elbette bu pazarı tamamen kaybetmek istemiyor. 🙂 Hem bir çok kişinin hala 4-inç ekranlı bir iPhone’u tercih ediyor ve seviyor olması, hem de bu kişilerin çoğunun ilk iPhone’u olması sebebiyle bu bağlılığı açıklıyor Apple. Ve bu sevdayı karşılıksız bırakmak istemiyor… 🙂

iPhone SE

iPhone SE, iPhone 6 ve 6s Plus boyutlarını tercih etmeyip de 4-inç ekranı sevenlere özel olarak tasarlanmış. Etkinlikten önce beklediğimiz gibi, tam olarak bir iPhone 6s’in iPhone 5s içerisine sıkıştırılmış hali gibi diyebiliriz. 🙂

sihirli-elma-iphone-se-1.jpg

Eğer iPhone 6 ve 6 Plus’ın boyutlarını yani 4.7 ve 5.5-inç ekranları sevmiyorsanız, ya da fazla büyük geldiğini düşünüyorsanız iPhone SE tam size göre!

sihirli-elma-iphone-se-7.jpg

iPhone SE Özellikleri

iPhone SE’nin özelliklerine de hızlıca bir değinmek gerekirse, tıpkı Eylül 2015’te duyurulan iPhone 6s ve 6s Plus gibi iPhone SE de A9 işlemciye sahip. Ve yine onlar gibi bir de M9 mikroişlemci barındırıyor iPhone SE, böylece sürekli olarak hareket takibi ve “Hey Siri” özelliğini çalıştırabiliyor.

sihirli-elma-iphone-se-2.jpg

iPhone SE ve iPhone 6s arasındaki bir diğer benzerlik ise kamera konusunda: Her ikisi de aynı 12 megapiksel sensöre sahip, 4K video ve Live Photo çekebiliyorlar.

sihirli-elma-iphone-se-3.jpg

Ancak ikisi arasında farklar da yok değil, örneğin Apple’ın reklamlarında da yer verdiği ve iPhone 6s ile tanıttığı 3D Touch, iPhone SE’de bulunmuyor.

sihirli-elma-iphone-se-5.jpg

Ancak iPhone SE Apple Pay desteği ile geliyor. Yani böylece tüm iPhone ailesinde Apple Pay desteği sunulmuş oluyor.

sihirli-elma-iphone-se-9.jpg

iPhone SE Fiyatı ve Türkiye çıkış tarihi

iPhone SE de diğer iPhone’lar gibi -yine- 16 GB ve 64 GB kapasite seçenekleri ile satışa sunuluyor. 🙂 Renk konusunda ise bu sefer 4 farklı renk var:

  • Gümüş
  • Uzay girisi
  • Altın
  • Roze Altın

sihirli-elma-iphone-se-6.jpg

Fiyatlar ise şöyle:

  • iPhone SE – 16 GB: 1.999 TL (ABD’de $399)
  • iPhone SE – 64 GB: 2.399 TL (ABD’de $499)

sihirli-elma-iphone-se-8.png

Türkiye’de ise 31 Mart’tan itibaren satılmaya başlanacak, ancak 29 Mart’tan itibaren ön sipariş verilebiliyor.

Değerlendirme

2.000 TL civarına yeni bir iPhone alabilyor olmak “yeniden güzel” gibi görünüyor. Üstelik de bu yeni iPhone’un (iPhone SE) özelliklerinin pek de kırpılmış olmadığını, ya da eski olmadığını düşünürsek, iPhone SE hem fiyat hem de performans anlamında oldukça popüler bir iPhone olabilir.

Siz ne dersiniz? iPhone SE hakkında ne düşünüyorsunuz? Almayı düşünüyor musunuz veya düşünür müydünüz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


27 Yorumlar

  1. 5s tasarım olarak benim için efsaneydi. Şuanda 6 kullanıyorum ama gönlüm hep 5 (boyutundan) yana oldu. 5s’in 5SE donanım olarak güçlenip gelmesi mükemmel bir hamle. Kesinlikle almayı düşünüyorum.

  2. En sonunda:) 6 ay geç oldu ama oldu. 5 den 5s geçmek zorunda kaldık şimdi aynı yıl ikinci telefon. Apple bu upsell işini biliyor:)

  3. Ben 2012’den beri iphone 4S kullanıyorum. ondan öncede iphone2g kullanıyordum. uzun zamandır 4s yerine güzel bir telefon bekliyordum. 6+ ve 6s+ benim için çok büyük ve pahalı. 6ve 6s bile çok büyük. ve pahalı. bu iphone SE tam istediğim gibi. fiyatı 6’ya göre çok uygun ama umarım Türkiye fiyatları birbirine yakın olmaz ama burası Türkiye. aradaki fark 100 tl bile olabilir. neyse. Sizden bu telefon ile ilgili yine bir inceleme ve karşılaştırma bekliyoruz. Ayrıca şu iphone 4S yavaşlamamış olsa ben hala çoook memnunum. iphone2g den sonraki Efsane iphone bana göre. ama iphoneSE çıkmasaydı iphone5s alırdım yada bekleyebilidiğim kadar beklerdim ))

  4. Ya bırakın Allah aşkına, bu ne yaaa, resmen şok oldum. iphone 6 kasa bekliyordum, kenarları oval, 3D touch, resmen elindeki kasa stoklarını eritmek için çıkarmışlar. iPhone 5s kullanıyorum gayette hızlı niye değiştireyim ki !
    Keşke kasa oval olsaydı çünkü bu kasa ele oturmuyor, elde durmuyor kardeşim.

  5. 5SE’den küçük bi İphone6 tasarımı bekleyerek yanılmışız.Benim için eski tasarımı, güçlü bir makina ile tekrar etmeleri hüsran oldu açıkçası. Her gün elinde çalınma,düşürülme,sıvı teması olabilecek gibi risklere açık bir cihaza 2000tl den fazla vermek bana çok mantıklı gelmediğinden sanıyorum içimde şüphelerle alacağım.

  6. TR fiyatı yine abartılmış, 2000TL’yi geçmez diye bekliyordum. Almanya’dan alırsanız 1800-1900TL örnek vermek gerekirse. Yine de hem iyi bir tasarım ve ideal boyut, hem de performans bir arada olduğundan çok satacağını düşünüyorum. Bu arada modelin 1 değil 2GB bellek ile geleceği kesinleşti, yani ömrünün de uzun olacağını bir nevi garantilemiş durumda şimdiden. En az 3-4 sene boyunca sorunsuz kullanılacak bir telefon olarak görüyorum.

  7. fiyat/performans olarak bugüne kadar ki en iyi Apple telefonu diyebiliriz. büyük ekrana alışamayanlar için ideal. eski telefonum 5’ti, 6’ya alıştım ve buna dönmem tabi ki. yalnız keşke tasarımı değiştirip 6’nın küçüğü gibi yapsalarmış daha çok satardı. şu an 5 5s kullanan biri telefonun tipi aynı olduğu için buna geçmek istemeyebilir, ben olsam istemezdim yani.

  8. Daha hızlı iPhone 5S.. Bence güzel fakat iPhone 6S’ın tüm özelliklerini barındırıyor olmalıydı. iPhone’un ilk cihazından beri her modelini denedim, ta ki iPhone 5S’e kadar. Bence iPhone 6 ile Apple kendini bozdu. Ne iPhone 6 ne de iPhone 6S almayı düşünmedim. Bir telefon için ideal boyutta üretilmiş fakat 3D Touch’u da koysalar, tadından yenmezmiş..

  9. Göktuğ bey bu touch id acaba ikinci jenerasyon mudur iPhone 6s’teki gibi ?Buna göre alıcam bu makineyi 🙂

  10. Benim için tek eksik olan yanı FaceTime kamerasının iPhone 5s’teki ile aynı olması. Onun dışında Touch ID 1. nesil, CAT4 modeme sahip olması ve 3D Touch’ın olmaması bana göre çokta önemli değil. 3D Touch olması için cihazın içine Taptic Engine yerleştirilip, cam kaplamasının da 2.5D kavisli ekran olması gerekirdi. Apple biraz cimrilik yapmış ama olsun. Dediğim gibi ön kamera iPhone 6s ile aynı olsa gözüm kapalı almaya giderdim de şimdi acaba iPhone SE mi alsam 4.7 inçlik iPhone 6s mi alsam diye düşünür oldum. En son iPhone 5s kullanmıştım. Bir yanım büyük ekran kullanmak istiyor bir yanım alışkın olduğum rahatlığı bırakmak istemiyor. Apple’da her zamanki gibi kullanıcılarının kafasını karıştırmayı çok sevdiği için 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz