Ana Sayfa iPad iPhone SE ve 9.7-inç iPad Pro Türkiye’de satışa sunuldu

iPhone SE ve 9.7-inç iPad Pro Türkiye’de satışa sunuldu

10

Mart ayındaki etkinlikte açıklanan iPhone SE ve 9.7-inç iPad Pro, ABD’den kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa sunuldu.

Özellikle 4-inç ekran boyutuna sahip olan, iPhone 6s’e yakın özellikleri ve daha uygun fiyatı ile iPhone SE’ye karşı yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz.

sihirli-elma-iphone-se-7

iPhone kadar olmasa da, 12.9-inç iPad Pro’ya göre 9.7-inç iPad Pro’nun da hem fiyat hem de ekran boyutu (ve ağırlığı) sebebiyle daha fazla tercih edileceğini düşünebiliriz.

Ayrıca ilk defa bir iPad’de roze altın renk seçeneğini de 9.7-inç iPad Pro ile görmüş oluyoruz. 🙂

sihirli-elma-9-7-inc-ipad-pro-3

Yeniden fiyatları hatırlatmak gerekirse…

iPhone SE Türkiye Fiyatları

  • iPhone SE – 16GB: 1.999TL ($399)
  • iPhone SE – 64GB: 2.399TL ($499)

9.7-inç iPad Pro Türkiye Fiyatları

  • 9.7-inç iPad Pro, 32 GB, WiFi: 2.199 TL ($599)
  • 9.7-inç iPad Pro, 128 GB, WiFi: 2.799 TL ($749)
  • 9.7-inç iPad Pro, 256 GB, WiFi: 3.399 TL ($899)
  • 9.7-inç iPad Pro, 32 GB, WiFi+Cellular: 2.699 TL ($729)
  • 9.7-inç iPad Pro, 128 GB, WiFi+Cellular: 3.299 TL ($879)
  • 9.7-inç iPad Pro, 256 GB, WiFi+Cellular: 3.899 TL ($1.029)

9.7-inç iPad Pro’ya özel aksesuarlar

9.7-inç iPad Pro’ya özel aksesuarların fiyatları ise şöyle:

  • Smart Keyboard: 549 TL
  • Apple Pencil: 379 TL

Yanlarında yazanlar ise ABD fiyatları, ancak bunların üzerine bir de vergi eklendiğini unutmamak gerekiyor.

Siz iPhone SE veya 9.7-inç iPad Pro almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. 5 gün önce abd’den 400 dolara “se” aldım ucuz iphone sloganıyla çıkan se yine Türkiye’de ucuz değil 16gb si 2000 tl den satılıyor. Cihaz 5s kasasında kısmi 6 özelliklerini taşıyan 5s e göre çok daha hızlı çabuk tepki veren bir telefon olmuş . İlk izlenimim de beğendim…

    • O benzetme biraz gereksiz olmuş çünkü alakası bile yok 🙂 12 inç bir çok kişiye büyük gelince sadece normal ekran versiyonu ile tekrar geldi olay bundan ibaret. Tabi birde iPhone 6s’te bulunan harika kameranın tüm özellikler ile birlikte iPad Pro 9.7’ye geldiğini unutmayalım… Artık bu cihaz ile profesyonel şekilde video çek, fotoğraf çek, editle, montajla, filtrele yayınla vs vs vs gerçekten güzel oldu bu iPad Pro 9.7…

  2. Telefon konusunda Apple tarafından enayi yerine konmaktan bıktığım için, iOS7 yüklü 4S’imle yıllardır mutlu mesut yaşıyorum. Her iOS sürümüyle yeni model telefonlarını sattırabilmek için, eski modelleri kağnı hızına düşüren Apple, sadık kullanıcıları için masaüstündeki güvenin çok gerisinde.

    2011 model MacBook Air ve yine 2011 model iMac’imde El Capitan’ı hiçbir yavaşlama olmadan, neredeyse ilk günkü hızında kullanabiliyorken, hiçbir 4S kullanıcısının iOS9 kullanmaktan memnun olduğunu sanmıyorum.

    Ama her sene neredeyse 3.000-4.000 TL’yi anlamsızca telefon-tablet ikilisine gömmeyi marifet sanan kullanıcı kitlesi oldukça, Apple daha nice “S”ler, “SE”ler çıkartacaktır.

  3. 4 sene önceki tasarım, yeni donanımla birleşirse ve fiyatı da uygun olursa ne olur? Ne olacağını Söyleyeyim; güncel modeli alamayanlar için “kendimi zorlayayım da en azından bunu alayım yahu” olur.
    iPhone yani Apple Kullanıcıları, genel itibarı ile tasarıma değer veren ve güvenliği de es geçmeyen karakterlerdir. O Bakımdan gerçek bir apple kullanıcısının (genellemedir, mobiliteye Önem verenleri tenzih ederim) SE’ye tav olacağını sanmıyorum. Bu bağlamda da bu modelin Apple’nin dünya genelinde bozulan karizmasını kurtaramayacağını düşünüyorum. Bu nedir yahu! Senede tanıttığı model önce birden ikiye çıktı; şimdi de ekstra bir ara model ile karşınızdayım diyor! Apple, bari satışlarının düştüğünü bilmeyenlere çaktırma, bariz şekilde kabak tadı veriyor bilesin bunu.. 🙂
    Tablet ise ayrı bir muamma! Watch deseniz o da ayrı bir muamma! Apple, bu sene yeni bir watch tanıtırsa ki durum onu gösteriyor, bir daha asla telefon dışında bir ürününü almayacağım bu firmanın. Aynı düşüncem tablet için de geçerli! Maşallah Samsung’u aratmıyor yeni ürün tanıtımında artık Apple!
    Sözün özü, Apple artık gittikçe bozuluyor ve birçok sadık kullanıcısı da bundan rahatsız.

  4. arkadaşlar ben bir mac book pro retina kullanıcısı olarak size tavsiyem mac alırken en az 16 gb ram li modelini alın birde bataryasız mac book pro % 40 performans düşüşü oluşuyor yani çöp hale geliyor ona göre iyice düşünün batarya sadece kasa ile birlikte degişiyor onun fıyatı da 2300 tl degerinde sadece metal kasa ve batarya…..

  5. Ipad Pro üretip, kalemini AYRI(!) satmaları bence kesinlikle çok yanlış bir pazarlama politikası. İkisini birden almak çok maliyetli, üstelik profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış bir ürün… Yani bunu alan zaten üstün özellikleri ve KALEMİ için alır, onun için de gidip 400tl’ye yakın para bayılması gerek, ki klavyesinden bahsetmiyorum bile…Almayı çok istemiştim, şunu duyduktan sonra…0… Kesinlikle ürünün fiyatını birazcık artırsalardı ama kalemi onunla birlikte verselerdi. Ayrıca, Samsung’da olduğu gibi kalem için yer yok tablette, 400 tl verdiğiniz bir kalemi kaybetmemek için hiç bir sebebiniz yok….

    • Teşekkürler yorumlarınızı paylaştığınız için. Ancak bence kalem her iPad kullanıcısı için önemli bir ürün değil.

      Özellikle bir çizim uygulaması vb kullanmıyorsanız veya notlarınızı kalem ile almak istemiyorsanız kenarda tozlanabilecek bir ürün. Bu sebeple ayrı satılması daha mantıklı diye düşünüyorum.

      Aksi halde “benim kaleme ihtiyacım yok, bunu neden fiyatın içine ekliyorlar?” gibi sorular gelebilirdi. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz