Ana Sayfa Mac MacBook’u için şık ve koruyucu bir kılıf arayanlara: Twelve South BookBook

MacBook’u için şık ve koruyucu bir kılıf arayanlara: Twelve South BookBook

İyi bir koruma ve şık bir tasarımı birleştiren BookBook, MacBook'unuz için alabileceğiniz en iyi kılıflardan biri...

4

Aslında Apple ürünlerini kılıf ile kullanmayı pek seven birisi değilim. Şimdiye çeşitli kılıflar denedim, ancak mümkünse kılıfsız kullanmayı tercih ediyorum. Fakat bu da ürünlerin üzerinde ufak tefek çiziklere, bazen ezilmelere sebep olabiliyor.

2012 yılında aldığım MacBook’um için koruyucu bir kılıf almış, sadece sırt çantasında taşıyacağım için kullanmaya başlamıştım. Fakat eşim kendi Mac’i için çok daha farklı özel bir kılıfı tercih etti.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-hero.jpg

Yaklaşık 2 senedir kullandığı bu özel kılıfı ben de son birkaç haftada deneyimledim, ve çok da memnun kaldım. Beklentilerimin üzerinde bir ürün olunca da Sihirli Elma’da paylaşmak istedim. İşte deneyimlerim ve yorumlarım…

Twelve South BookBook MacBook Kılıfı

Twelve South adlı markanın bir çok Apple ürünü için özel kılıfları ve aksesuarları mevcut. “BookBook” adı da, ürün ailesinin adı. Yani BookBook adında Mac, iPhone ve iPad kılıfları mevcut. Ben de bu yazıda 11-inç MacBook Air için BookBook kılıfı ile deneyimlerimi paylaşıyorum.

Görünüş

BookBook’un görünüşü çok şık bir “deri kaplı kitaba” benziyor. Açınca içinden şık bir bilgisayar çıkınca daha da şık ve keyifli bir görünüşe bürünüyor. 🙂

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-1.jpg

BookBook, ilgiyi üzerinde toplayan, oldukça şık görünen bir kılıf. Şimdiye kadar bir çok kişi çok beğendiğini söylemek ve bu kılıfı nerden aldığımızı sormak için sohbet etti.

İlk bakışta bir kitap gibi görünse de, elbette kapağını açınca ve kullanmaya başlayınca kitap olmadığı, bir bilgisayar kılıfı olduğu anlaşılıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-3.jpg

Kılıfın güzelliği sadece dış görünüşünde değil, aynı zamanda yer verilen küçük detaylarla daha da artıyor. Bunlar bir yandan kullanım zevkini arttırırken, bir yandan da kılıf için gösterilen özeni anlatıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-2.jpg

Örneğin BookBook kılıf kapalıyken hangi tarafın üst veya alt olduğunu bu küçük detaylardan anlayabiliyoruz.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-12.jpg
Üst

Kılıfın altında sadece tek bir logo varken, üstte ise kenarlarda işlemeler yer alıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-11.jpg
Alt

Ayrıca fermuarın olduğu kısımdaki doku da uzaktan bakıldığında kitabın sayfalarının rengini anımsatan bir renkte. Bu sebeple şık görünümü destekliyor.

Fermuar tutacakları da yumuşak deriden yapılmış. Hem tutması kolay hem de yine aynı şıklığı görsel açıdan olduğu kadar dokunduğumuzda da hissettiriyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-7.jpg

Kılıfın içi ise kadife benzeri kahverengi bir kumaşla kaplanmış. Hem yumuşak bir şekilde MacBook’u koruyor hem de çizilmesini engelliyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-5.jpg

Kullanım

Twelve South BookBook’un en beğendiğim yanı kılıf üzerindeyken de MacBook’un kullanılabiliyor olması. Her seferinde kılıfı takmak ve çıkartmak için uğraşmaya gerek kalmıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-4.jpg

Ancak böyle olunca elbette ilk akla gelen acaba MacBook’un fazla ısınıp ısınmayacağı… Şimdiye kadar sıcaklıkla ilgili bir sorun yaşamadım. Belki çok sıcak yaz günlerinde yüksek işlemci gerektiren bazı işleri yaparken nadir de olsa kılıftan çıkartmak gerekebilir.

Belki de en pratik özelliği ise ekranla beraber hareket eden kapak kısmı. Ekranı kapatıyorum, bilgisayar da kapanıyor. Kılıfı açıp kapağını kaldırıyorum, bilgisayar da açılıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-6.jpg

Ekranı yerinde tutan 2 tane elastik bant var. Bunlar ekranı açtığımızda MacBook’un açılmasını, ve aynı zamanda da MacBook’un kaymamasını sağlayan bantlar. Görünüşleri hiç göze batmıyor, şıklığı bozmuyor, aksine renkleriyle tamamlıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-13.jpg

Koruma

Dışındaki kaplama güzel bir koruma sağlıyor. BookBook takılıyken MacBook’umu hiç düşürmedim ve umarım da düşürmem, ancak kılıfın kaplaması sağlam bir hissiyat veriyor ve bir çok ufak darbe ve çarpmaya karşı koruma sağlıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-8.jpg

Ekranı kapatıp, fermuarları çekip sırt çantasına atarken hiç endişe duymuyorum. Böylece sırt çantasında özel olarak bir destekli bölüme gerek duymadan da MacBook’umu alıp kullanabiliyorum.

Deri kılıfın yüzeyi kullanımda ufak tefek çizikleri ve aşınmaları gösterebiliyor. Ancak bu korumayı azaltan bir konu olmadığı için beni endişelendiren bir konu değil. Aksine deri kılıfın yaşamaya devam ettiğini gösteriyor ve kendine özgü bir şekilde daha özel ve kişisel bir görünüm katıyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-10.jpg

Ayrıca kapalıyken ilk bakışta bir kitap gibi görünmesi farklı bir açıdan da koruma sağlıyor. Klasik bir kılıf ile 100 metreden bir bilgisayar taşıdığımız anlaşılırken, bu kılıf bir kitap gibi görünüyor. 🙂

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-19.jpg

Pratik özellikler, şık detaylar

BookBook’ta sevdiğim detaylardan biri de, kılıf üzerindeyken ve kapalıyken de MacBook’u şarj edebilmek. Çift fermuarlı olduğu için fermuarları kapalı tutarak MagSafe’i bağlamak mümkün olabiliyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-15.jpg

Ne olsa daha iyi olurdu?

Bu kılıfı kullanmaya başlayınca ne yazık ki artık o incecik MacBook hissini pek yaşayamaz oluyoruz. MacBook’umuz daima kılıf içerisinde olduğu için incelikten biraz ödün vermek zorunda kalıyoruz.

İnceliğe ek olarak, tahmin edebileceğinizi gibi bir de ağırlık da artıyor. Her ne kadar çok ağır bir kılıf diyemeyecek olsam da, MacBook’u tek başına ve kılıfsız kullanan biri için ekstra ağırlık getirmiş oluyor.

Ancak incelik ve ağırlık elbette tüm kılıfların, özellikle de koruyucu kılıfların dezavantajları. BookBook özelinde ise taşıma kolaylığı, görünüşü ve koruması için bunlardan biraz feragat edilebilir diye düşünüyorum.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-9.jpg

Aslında negatif bir özellik olmasa da hatırlatmakta fayda olabilir diye düşünüyorum: Bu kılıfı kullandığımızda MacBook’ların (yeni çıkan MacBook serisi hariç) arkasındaki parlayan Apple logosunu da gizlemiş oluyoruz.

Elbette istediğimiz zaman birkaç saniye içerisinde kılıftan çıkartmak da mümkün. Sürekli olarak kılıf içerisinde kullanmak zorunda değiliz. 🙂

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-16.jpg

Değerlendirme

En başta da söylediğim gibi pek kılıf kullanmayı seven biri değilim. Apple’ın sadeliğini sevsem de BookBook gerçekten aklımı çelebilecek kadar güzel. 

Eşim 2 senedir 11-inç MacBook Air’ini bu kılıfa emanet etti ve hiç pişman olmadı. Ben de kullandığım dönem boyunca memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Kaliteli bir ürün olduğu için aynı zamanda yıllar boyunca da kullanılabiliyor olması fiyatı bir anlamda dengeliyor.

sihirli-elma-twelve-south-bookbook-macbook-kilifi-18.jpg

Pahalı bir kılıf mı? Evet, kesinlikle. Ancak iyi bir koruma ve şık bir tasarımı birleştiren BookBook, MacBook’unuz için alabileceğiniz en iyi kılıflardan biri.

Fiyatı

Gelelim en kritik noktaya… 🙂 BookBook’un fiyatı şöyle:

Kendi sitesinde ABD’de vergi hariç $79 ve $99 olarak satılıyor. Benim kullandığım $79, bir de daha özel renk seçeneğine sahip olan modeli $99. Tabi bunlara bir de vergi ve Türkiye’den almak istersek kargo ücreti ekleniyor.

Yurt dışından alma imkanınız yoksa, veya gümrük, kargo, vb şeylerle uğraşmak istemezseniz yardımcı olabilirim. Bazı modellerden elimde birkaç tane mevcut. Satın almak isterseniz [email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Nasıl bir yaratıcılık! Bunların tasarımını yapan arkadaşların beyni nasıl çalışıyor, ne yiyorlar ne içiyorlar? Bu konulara da değinirseniz iyi olur =)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz