Ana Sayfa iOS Dizileri yakından takip edenler için: My TV Episodes

Dizileri yakından takip edenler için: My TV Episodes

13

Dizi izlemeyi seviyor musunuz? Benim beğendiğim ve takip ettiğim bazı diziler var, ve bunların hepsinin yeni bölümlerini tek bir yerden takip etmek bir noktadan sonra zor olabiliyor. Hem izlediklerimi takip etmek hem de yeni diziler keşfetmek için arayüzü de temiz olan iyi bir uygulama paylaşıyorum bu yazıda: My TV Episodes.

My TV Episodes

My TV Episodes uygulaması çok kolay bir şekilde izlediğimiz dizilerin gelecek bölümlerini takip edebiliyor, dizilerle ilgili merak ettiğimiz detaylara ulaşabiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-1

1. Favoriler

Uygulamayı ilk açtığımızda karşımıza Favoriler sekmesi geliyor. Burada takibe aldığımız dizileri ve gelecek bölümün yayınlanacağı günleri görebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-2.png

Eğer henüz bir dizi eklemediysek, sağ üsteki artı butonuna basıyor ve eklemek istediğimiz adını aratıyoruz. İlgili diziler yanlarında puanlarıyla görünüyor ve dizi adına dokunarak listemize ekleyebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-3.png

Eklediğimiz dizilerin üzerine dokunarak da detaylı bilgi alabileceğimiz sayfaya ulaşıyoruz. Burada diziyle ilgili bir çok detay yer alıyor:

  • Hangi kanalda yayınlanıyor?
  • Bir sonraki bölüm ne zaman?
  • İlk ne zaman yayınlandı?
  • Hangi türde?
  • Yayına devam ediyor mu?
  • IMDb’ye giden bağlantısı
  • ve dizinin görseli ve kısa bir tanıtım metni

sihirli-elma-my-tv-episodes-4.png

Ayrıca dizinin tüm sezonlarına ve bölümlerine göz atabiliyor, hatta oyuncu kadrosunu da görebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-5.png

sihirli-elma-my-tv-episodes-6.png

Ayrıca dizi detaylarına girmeden de Favoriler içerisindeki “Upcoming” (Gelecek) içerisinde şık bir sıralama ile takip ettiğimiz dizilerin bir sonraki bölümlerinin ne zaman olduğunu kronolojik sırada görebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-7.png

  • Yeşil renk yakın tarihleri (bu hafta ve gelecek hafta),
  • mavi daha uzak,
  • turuncu belirsiz tarihler
  • ve kırmızı da bitmiş olanları anlatıyor.

Ayrıca renkli dairelerin içerisinde de dizilerin kaç gün sonra yayınlanacağını görebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-8.png

Ayrıca Previously (Önceki) sekmesi içerisinde ise son yayınlanma tarihine göre sıralanmış dizilerin geçmiş bölümlerini görebiliyor, izlediklerimizin yanındaki “göz kapağı” ikonuna tıklayarak işaretleyebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-10.png

Bu ikon ilk başta biraz tuhaf göründü gözüme, ama kullandıkça takibi gerçekten kolaylaştırdığını söyleyebilirim.

Bu sekmedeki püf noktası ise dizilerin bu sefer ters kronolojik sırada yer alması, yani alfabetik düşünmemek gerekiyor.

sihirli-elma-my-tv-episodes-11.png

Herhangi bir diziyi takip etmeyi bırakmak içinse, o satırı sola doğru çekiyoruz ve Delete’e basıyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-12.png

2. Top Ten

Uygulama içerisindeki diğer sekme ise Top Ten sekmesi. Burada da diziler TVmaze’de aldıkları değerlendirme puanlarına göre sıralanıyor. Böylece en popüler ve en iyi diziler üst sıralarda yer alıyor.

sihirli-elma-my-tv-episodes-13.png

Burası benim uygulama içerisinde en keyif aldığım yerlerden biri oldu. Buradan görüp merak ettiğim ve bir göz atmak istediğim diziler buldum.

Merak ettiğimiz ve takibe almak istediğimiz bir dizi olursa, hemen yanındaki artı ikonuna basarak kolayca favori listemize ekleyebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-14.png

Diğer detaylar

Sevdiğim bir detay ise Ayarlar (Settings) içerisine gizlenmiş. Dizi başlamadan önce veya bittikten sonra uygulamanın bildirim göndererek bize haber vermesini istiyorsak buradan seçim yapabiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-15.png

Bazı dizileri de yayınlandıktan sonra öğrenmek isteyebiliriz. 🙂

Ayrıca myTVepisodes uygulaması dizilerin başlangıç saatini bizim olduğumuz ülkenin saatine göre de ayarlıyor. Böylece istersek dizi başlamadan tam 15 dakika önce bile bildirim alabiliyoruz. 🙂

sihirli-elma-my-tv-episodes-16.png

My TV Episodes, ücretsiz bir uygulama olduğu için, içerisinde belirli yerlerde reklamlar yer alıyor. Ancak reklamları tamamen kaldırmak istersek de 5.29TL karşılığında reklamsız olan Pro sürüme geçebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-17.png

Sevdiğim diğer küçük detaylar

myTVepisodes uygulamasında sevdiğim özelliklerden biri de takvim görünümü. Favoriler sekmesinde sol üstte yer alan takvim ikonuna dokununca karşımıza kocaman bir takvim çıkıyor.

Burada hangi gün, hangi dizi var kolayca görebiliyoruz.

sihirli-elma-my-tv-episodes-18a.png

Hatta aynı günde 2 dizi olursa dönüşümlü olarak görünüyorlar. 🙂

Bir diğer sevdiğim nokta ise IMDb bağlantısının olması. Dizi detayları içerisinde yer alan IMDb logosuna tıklayarak o diziyi IMDb uygulamasında açabiliyorum. Bu şekilde direkt olarak merak ettiğim dizinin detaylarına ulaşabiliyorum. Çok pratik!

sihirli-elma-my-tv-episodes-19.png

 

Değerlendirme & Ne olsa daha iyi olurdu?

My TV Episodes uygulamasını genel olarak beğendiğimiz söyleyebilirim. Pek gizli kalan ya da kullanımı zor şeyler yok, uygulama içerisinde kaybolmuyorum ve kısa sürede alışılabiliyor.

Temiz bir deneyim olmasına rağmen, bir diğer yandan ise tasarımda bazı yerleri sönük/soluk buluyorum. Daha güçlü kontrast veya destekleyici renkler olsa daha iyi olabilirdi belki de…

Uygulamanın Türkçe dil desteğinin olmaması üzüyor olsa da, sanırım en büyük eksik belki de bazı Türk dizilerinin uygulamada olmayışı veya bilgilerinin eksik olması. Elbette bu uygulama geliştiricinin elinde olan bir konu değil. Keşke dizinin sahipleri bu bilgileri tam olarak doğru yerlere iletse ve biz de keyifle dizilerini daha kolay takip edebilsek…

myTVepisodes uygulamasını ücretsiz olarak indirip göz atmak isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

sihirli-elma-download-apple-store.jpg

Siz uygulamayı beğendiniz mi? Kullanımını kolay buluyor musunuz? Ne olsa sizin için daha iyi bir uygulama olurdu?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. İnceleme için teşekkürler. Bu tarz bir uygulamayı bir kaç yıl önce araştırmıştım ve karşıma “tv show tracker” çıkmıştı. O zamandan beri onu kullanıyorum. Daha sade ve basit bir arayüzü var memnunum. Tavsiye edebilirim.

    • Engin Bey çok teşekkürler paylaştığınız için. Alışkanlıklar ve zevkler tercihi belirliyor sanırım bu gibi konularda. 🙂 Kullandığınız uygulamada beğendiğiniz özellikleri de paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

    • En sade ara yüze sahip uygulama…Üstelik Türkce destegi olması çok iyi…Hangi sebeple olusa olsun Türkce uygulaması olan Applere öncelik tanıyorum…

  2. Güzel inceleme olmuş teşekkürler,
    http://www.dizi-takip.com yerli bir dizi takip sitesi, bildiğim kadarıyla da 1 ay içerisinde ios uygulamasını çıkaracaklar, belki o zaman destek olmak için onların da bir tanıtımını yaparsınız Göktuğ Bey.

    • Bilge Hanım çok teşekkürler paylaştığınız için. Ben bilmiyordum bu siteyi ve böyle bir uygulamanın yolda olduğunu. Ekibi tanıyorsanız iletişimde olmaktan mutluluk duyarım.

      • Ekiple iletişime geçiyorum hemen Göktuğ Bey, mesajınızı iletirim. Uygulama çıktığında size haber vermelerini rica ederim . Yerli uygulamalara destek olma taraftarıyım, sizden böyle bir adım gelmesi de ayrıca sevindirdi. İlginiz için teşekkürler..

      • Göktuğ Bey selamlar, info mail adresine mail atmışlar arkadaşlar “Dizi-Takip” adıyla çıktı uygulamaları. Sabırsızlıkla sizden haber bekliyoruz artık 🙂

  3. Bir de TVShow Time var muadillerinden. Ücretsiz bir şekilde uygulamanın etinden sütünden faydalanıyorsunuz. Ayrıca tablet ve web versionu da var. Ücretli tarafı çok hızlı bir şekilde 17den fazla dilde altyazıları yayınlaması. Hem de tüm dizilerin ? Elbette TR yok:) (Bence gerek de yok)

    Bu uygulamanın en sevdiğim özelliği izlediğiniz dizileri uc uca ekleyip hesaplayıp non-stop ne kadar bağımlı olduğunuzu göstermesi.

    Övünülecek pek bişey olmasa da dizi izlemeyi seviyorum ?

  4. Korsancılık, sansür, para, internet ilişkisi çok ilginç:)
    Korsan izleyen bankacı ali bey, ertesi gün işe gidip milletin parasını koruyor falan.

  5. Ben yükledim kullandım ancak sürekli Itunes store dan bir şeyler satın almaya çalıştığı için ve alamadığı için şu an bunu satın alamıyor tekrar deneyiniz diye uyarı alıp durdum mütemadiyen. Bildirimleri de kapatmama rağmen alış veriş işlemi olduğu için durdurulamadı o nedenle sildim. Siz istemeden arka planda tıkladığınız dizileri satın almaya çalışmaması açısından falan dikkat etmek gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz