Ana Sayfa Apple Bugün canlı etkinlik günü: WWDC 2016

Bugün canlı etkinlik günü: WWDC 2016

1

Bugün Apple’ın geliştirici konferansı olan WWDC’nin ilk günü, yani özel etkinliğin canlı yayınlanacağı gün. Türkiye saatiyle 20:00’de başlayacak olan konferans, daha öncekiler gibi yine canlı olarak yayınlanacak.

WWDC 2016’dan neler bekleniyor?

Geliştiricilere yönelik bir konferans olduğu için genelde yazılımsal konuların ağırlıklı olduğu WWDC’lerde nadiren de olsa yeni ürün lansmanları da görebiliyoruz. Bu seneden beklentileri ise hızlıca şöyle özetleyebiliriz.

wwdc-2016-logo-100656630-large.png

Siri

Google, Amazon ve Facebook’un bu konuda öne çıkan haberleriyle birlikte iyice ısınan pazarda Apple biraz geride kalmış gibi bir hava esiyor. Apple buna cevap olarak Siri’nin daha güçlü özelliklerini ve belki de geliştiricilere de açık kısımlarını duyurabilir.

Ayrıca Mac platformunda eksik olan Siri, yeni OS X sürümüyle birlikte artık Mac’lerde de kullanılabilir hale gelecek gibi görünüyor.

Apple Music

Apple Music, kullanıcı sayısı ve etkileşimi anlamında Apple’ın rakamları öne çıkartarak başarısını göstermeye çalıştığı noktalardan biri. Ancak Spotify veya benzeri ürünler karşısında hala zayıf görünüyor ve eleştirilere hedef oluyor. Ben de şansan bir Apple Music kullanıcısı olamadım…

iOS 10

Elbette her sene olduğu gibi yeni bir iOS sürümünün yeniliklerinden bazılarını bu akşamki etkinlikte göreceğiz. Var mı tahminler? 🙂

OS X => macOS

iOS gibi OS X için de birkaç senedir benzer bir tanıtım olduğunu görüyoruz. Yani bu akşam yeni OS X sürümünü de göreceğiz. Ancak sızan bilgilere göre muhtemelen OS X ismi de değişiyor ve macOS oluyor!

iOS, watchOS, tvOS gibi isimlerden sonra olması gereken de buydu zaten. 🙂

tvOS ve watchOS

Geçtiğimiz sene tanıtılan watchOS 2 ve tvOS’in de yeni sürümlerini, bu etkinlikte görecek ve geliştiricilere açılan yenilikleri göreceğiz.

Donanım

Yazılım ağırlıklı bir konferans olsa da geçtiğimiz senelerde WWDC’de nadiren de olsa bazı yeni ürünler de duyurulmuştu. Bu sene büyük bir beklenti yok. Ancak belki bir MacBook Air ve MacBook Pro güncellemesi de gelebilir.

Sizin beklentileriniz neler? Hangi yeni ürünleri veya yenilikleri görmek istersiniz bu akşamki etkinlikte?

Canlı yayın ne zaman ve nerede?

Daha önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinlik de canlı olarak yayınlanacak. Bu akşam 20:00 itibariyle etkinliği Apple, Android veya diğer cihazlardan izleyebileceğiz.

Canlı yayınla ilgili bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.apple.com/apple-events/june-2016/


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. WatchOS’un alması gereken çok yol var. saat bazen gerçekten çileden çıkartabiliyor. Ama herşeye rağmen seviyorum keratayı ??⌚️

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz