Ana Sayfa Apple iOS 9.3.3, El Capitan 10.11.6, watchOS 2.2.2, tvOS 9.2.2 ve iTunes 12.4.2...

iOS 9.3.3, El Capitan 10.11.6, watchOS 2.2.2, tvOS 9.2.2 ve iTunes 12.4.2 Güncellemeleri Yayınlandı

2

Apple’dan yine bir “güncellemeler gecesini” geride bıraktık. Artık Apple çoğunlukla tüm güncellemeleri aynı anda çıkıyor. Böyle olunca da bir gecede iOS, macOS, watchOS, tvOS gibi tüm işletim sistemleri ve uygulamalar da güncellenmiş oluyor.

Genel olarak tüm güncellemelerin büyük bir yenilik getirmediğini, daha çok güvenlik ve iyileştirme amaçlı güncellemeler olduğunu söyleyebiliriz.

Lafı çok uzatmadan gelelim güncelleme detaylarına…

iOS 9.3.3 Güncellemesi

iOS 9.3.3 güncellemesi Mart ayında yayınlanan 9.3’ten sonraki üçüncü güncelleme oldu ve büyük oranda performans ve güvenlik odaklı bir güncelleme.

Belki de iOS 10 öncesindeki son güncelleme olduğunu da tahmin edebiliriz, ancak unutmayalım ki “public beta” olarak test edilen iOS 10’un yayınlanması için hala 2 aydan uzun bir süre var.

appleios93.jpg

Diğer güncellemelerde olduğu gibi yeni iOS sürümüne geçmek için acele etmenize gerek yok. Güncellemeyi görmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi içerisine göz atabilir ve istediğiniz zaman yükleyebilirsiniz.

ios-933.jpg

El Capitan 10.11.6 Güncellemesi

OS X El Capitan 10.11.6 güncellemesi de muhtemelen macOS Sierra öncesindeki son OS X güncellemesi olabilir. Bundan sonra artık macOS isimlendirilmesine geçilecek bildiğiniz gibi.

el-capitan.jpg

El Capitan’ın altıncı güncellemesi de güvenlik güncellemeleri ve çeşitli iyileştirmeler içeriyor.

sihirli-elma-el-capitan-6.png

Güncellemeden önce mutlaka Time Machine ile bir yedek almanızı hatırlatmak istiyorum tekrar. Ve sonrasında da Mac App Store üzerinden güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

sihirli-elma-time-machine.png

watchOS 2.2.2 Güncellemesi

watchOS güncellemesi de büyük ihtimalle watchOS 3 öncesindeki son güncelleme olabilir. Bu sebeple pek bir yenilik barındırmıyor gibi görünüyor.

watchOS 2.2.2’yi yüklemek için önce iPhone’umuza iOS 9.3.3 güncellemesini yüklemeli ve sonrasında Watch’u hem şarja takmalı hem de %50’den fazla şarjı olmasını sağlamalıyız.

sihirli-elma-watch.jpg

tvOS 9.2.2 Güncellemesi

tvOS 9.2.2 güncellemesi de benzer şekilde önemli bir yenilik getirmiyor, sadece birkaç sorunu çözüyor ve büyük güncelleme öncesinde ortalığı temizliyor diyebiliriz.

sihirli-elma-tvos.jpg

iTunes 12.4.2 Güncellemesi

Diğer güncellemelere ek olarak Apple iTunes’u da 12.4.2 sürümüyle güncelledi. Yine ufak tefek iyileştirmeler olduğunu söyleyebiliriz. Büyük bir yenilik yok.

iTunes 12.4.2’yi de Mac App Store’dan güncelleyebilirsiniz.

Özet

Bu 4 işletim sistemi güncellemesi küçük güncellemeler olarak adlandırılabilir. Hepsi de ufak tefek hataları düzeltiyor ve güvenliği iyileştiriyor. Yukarıda da paylaştığımız gibi bu güncellemeler belki de sonbaharda çıkacak olan büyük işletim sistemi güncellemeleri öncesindeki son güncellemeler olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Senin sayende haberimiz oluyor guncellemelerden ve detaylarindan, calismalarin ve emeginden dolayi tesekkur ederim herkes adina.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz