Ana Sayfa Apple Apple dün gece neler tanıttı? iPhone 7, Watch 2 ve Etkinlik Özeti

Apple dün gece neler tanıttı? iPhone 7, Watch 2 ve Etkinlik Özeti

2

Bir Eylül ayı etkinliğini daha geride bıraktık, koltuğumuzdan kalkmadan tüm gelişmeleri izleyebildik. Apple dün geceki etkinlikte yine bir çok konuya değinmiş olsa da, özetle 3 ana başlık vardı etkinlikte: Giriş kısmı ve küçük haberler, Watch 2 ve iPhone 7.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100012.jpg

Giriş kısmını bu yazıda özetleyip, diğerlerini ise ayrı yazılarda paylaşmaya çalışacağım.

Etkinlik’te neler oldu?

Etkinlik yine bir video ile başladı ama bu sefer Tim Cook’u James Corden ile Carpool Karaoke yaparken izledik.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100001.JPG

Eğlenceli sohbete Pharrel Williams’ın katılması ve birlikte şarkı söyleyerek şehirde dolaşmalarının ardından Tim Cook sahneye geldi ve etkinlik son hız başladı.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100002.JPG

Super Mario Run

Mario’yu hatırlamayan yoktur sanırım. Benim hayatımın en önemli, en çok oynadığım ve en çok sevdiğim oyunu olan “Super Mario’s Land” adlı GameBoy oyununu şimdi bile bulsam mutlaka oynarım.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100004.JPG

Bu oyunun yaratıcısı olan Shigeru Miyamoto sürpriz bir şekilde etkinlikte sahneye çıktı ve iOS platformu için Super Mario Run adlı oyunun demosunu yaptı.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100005.JPG

Oyunu bu yıl sonunda doğru indirebilecek ve oynayabileceğiz. Klasik bir Mario oyunu gibi olsa da ilk defa tek elle bile oynayabileceğimiz bir oyun yapmışlar bu sefer.

Sonunda “Nintendo, Mario’yu iPhone’a getirdi” desek yanlış olmaz sanırım. 🙂 Heyecanla bekliyorum…

sihirli-elma-apple-etkinlik-100006.JPG

Eğitim ve Apple

Apple bir çok etkinlikte sağlık, çevre ve eğitim gibi bazı özel konulara değiniyor. Geçen sene ve bu senenin başında çevre ve sağlık ön plandayken, bu etkinlikte ise eğitim alanındaki bazı yeniliklerden ve desteklerinden bahsetti.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100007.JPG

ABD’de şu anda 114 farklı okulun dahil olduğu ConnectED programı sayesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin çok daha verimli ve eğlenceli bir şekilde eğitim almalarına yardımcı oluyor Apple.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100008.JPG

Ayrıca Swift dilini küçük yaştakilerin de öğrenebilmesi, okullarda daha kolay öğrenilebilmesi için geliştirdiği Swift Playgrounds adlı uygulamanın da iOS 10 ile birlikte iPad’lerde kullanılabileceğini tekrar hatırlatmış oldu.

Apple kodlamanın küçük yaşta öğrenilebilmesi için çok çaba harcıyor. Bugünden bunun nasıl bir karşılığı olacağını somut olarak görmek zor, ancak kodlamayı öğrenen çocukların 5-10 sene sonra müthiş bir potansiyeli olacağını tahmin etmek güç değil.

Umarım ülkemizde de eğitim anlamında doğru ve hızlı adımlar atılır.

iWork’te “real-time collaboration”

iWork dokümanlarını önceki dönemde iCloud üzerine de taşıyan ve web üzerinden de düzenlenebilmesine imkan tanıyan Apple, bu alandaki çabasını bir adım öteye taşıdı bu etkinlikte.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100009.JPG

Etkinlik devam ederken sunumu durdurup, aynı anda birden fazla kişinin bu sunuma eklemeler yapması, düzenlemesi ve sonrasında tekrar sunumu açarak kaldığı yerden devam etmesini izledik.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100010.JPG

Belki de bu kadar büyük bir etkinlikte ilk defa Keynote sunum dosyasını da görmüş olduk. 🙂

Sıkı bir Google Drive kullanıcısı olarak iWork’ün geride kalmamak adına bu adımları atmasını büyük bir keyifle takip ediyorum. Kişisel dosyalarım için iWork uygulamalarını kullansam da, Google bir çok konuda gayet baskın benim için.

sihirli-elma-apple-etkinlik-100011.JPG

Watch

2. nesil Watch, daha doğrusu Apple’ın deyimiyle “Watch Series 2” yazısı için buraya tıklayabilirsiniz. Anlatacak çok şey var… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz