Ana Sayfa Haberler macOS Sierra bugünden itibaren otomatik olarak indirilecek

macOS Sierra bugünden itibaren otomatik olarak indirilecek

7

Bugünden itibaren macOS Sierra güncellemesi, diğer güncellemeler gibi arkaplanda Mac’imize indirilecek ve biz istediğimiz zaman yüklenecek.

Elbette bu sadece “Yeni ve kullanılabilir güncellemeleri arka planda indir” seçeneği işaretliyse gerçekleşiyor olacak.

macos-sierra-3a.png

Eğer bu kutucuk işaretliyse macOS Sierra bugün bilgisayarınıza siz farkında olmadan indirilmeye başlayabilir.

Ancak merak etmeyin, yükleme işlemi biz onay vermeden kesinlikle başlamıyor. Yani bu bir “otomatik yükleme” değil, sadece otomatik indirme işlemi. İndirme tamamlandıktan sonra bize yüklemeye hazır bilgisi veriliyor. İstersek yüklüyor, istemezsek yüklemiyoruz.

macos-sierra-1.jpg

Bu güncelleme elbette sadece macOS Sierra’yı destekleyen Mac’lerde ve El Capitan 10.11.5 ve 10.11.6 kullanıcıları için geçerli. Eğer Mac’imiz Sierra desteklemiyorsa, bu indirme işlemi de gerçekleşmiyor.

Ayrıca indirme işlemi sırasında Mac’imizde boş yer azalırsa indirme işlemi otomatik olarak duruyor ve indirilen yükleme dosyaları siliniyor.

macos-sierra-2.png

Bu önemli bir özellik, çünkü bu sayede güncellemeleri istediğimiz zaman yükleyebiliyoruz. Bir güncellemeyi yüklemek istediğimizde önce indirilmesini beklemek biraz can sıkıcı olabiliyor. Hele ki bu güncellemenin boyutu macOS Sierra gibi büyükse…

Ancak internet kotamız sınırlıysa, veya sadece istediğimiz yer ve zamanda indirme işleminin gerçekleştirilmesini istiyorsak bu seçeneği iptal etmemiz iyi olabilir.

Eğer Mac’imizin güncellemeleri otomatik olarak indirmesini istemiyorsak Sistem Tercihleri > App Store içerisinden bu özelliği kapatabiliyoruz.

macos-sierra-4.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. Mail uygulamasını hala güncellenmediler. Geçersiz işlemden yürüttü hatasını bu versiyonda da aldım. Hatta tamamen yemiz kurulum yaptım yine hata tekrar karşıma çıktı.

  2. Göktuğ bey bu beta profilinden nasıl çıkarız acaba? Macbook Air’ime sürekli beta yazılım güncellemeleri geliyor.

  3. merhabalar ilk bir apple bilgisayar aldim alismaya calisiyorum sizde bu konunun uzmanisiniz size ilk sorum rakamlari nasil yazacam hangi tusla gecis yapacam kolay gelsin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz