Ana Sayfa iPad Güvenli ve Sürekli İnternet Erişimi İçin Ne Yapmalı? Hangi VPN’i kullanmalı?

Güvenli ve Sürekli İnternet Erişimi İçin Ne Yapmalı? Hangi VPN’i kullanmalı?

38

İnternet erişiminde kısıtlamalar ve erişim sorunları Türkiye gündemini son dönemde her zamankinden fazla meşgul ediyor. Böyle durumlarda işimizi yapabilmemiz, ihtiyacımız olan web siteleri, uygulamalar veya servislere erişebilmek için bir süredir kendi kullandığım çözümü paylaşıyorum bu yazıda.

sihirli-elma-tunnelbear-1.jpg

VPN ile Güvenli ve Sorunsuz Erişim

Bir çok internet erişimi kısıtlamasını VPN ile aşmak mümkün. VPN (Virtual Private Network) açık bir ağ üzerinde de olsa, iki bilgisayarın birbirine güvenli ve özel olarak bağlanmasını sağlıyor. Yani VPN kullanarak bir bağlantı gerçekleştirdiğimizde, bu bağlantı özel bir şekilde şifreleniyor, güvenli hale geliyor ve başkasının izlemesine imkan vermiyor.

sihirli-elma-tunnelbear-2.jpg

Özellikle ev ve ofis dışında kalan halka açık restoran, kafe vb. yerlerde internet erişimi genellikle güvensiz ağlarda, yani başkalarının izleyebileceği ortamlarda gerçekleşiyor. Hem bu gibi yerlerde banka gibi çok özel yerlerde erişim sağlarken verilerimizi korumak, hem de erişimi kısıtlanmış web siteleri veya uygulamalara erişebilmek için VPN’den faydalanabiliyoruz.

En basit şekilde söylemek gerekirse de, erişim kısıtı olan Twitter, Facebook vb. sitelere VPN üzerinden bir bağlantı yaparak erişebiliyoruz.

Hangi VPN’i seçmeli?

Peki nasıl kullanacağız, hangisini tercih edeceğiz? Açıkçası ben yaklaşık 4-5 aydır uzun zaman önce ücretsiz hizmeti ile tanıştığım TunnelBear adlı firmanın sunduğu hizmeti kullanıyorum.

sihirli-elma-tunnelbear-3.jpg

Ücretsiz hizmet sonrasında memnun kaldığım için önce aylık abonelik yaptım, sonra da daha uygun fiyata geldiği için yıllık bir paket satın aldım.

iPhone, iPad ve Mac üzerinden ayda herhangi bir veri sınırı olmadan istediğim gibi kullanabiliyorum.

sihirli-elma-tunnelbear-4.jpg

Bunun için de tek yapmam gereken bir açma/kapama butonuna dokunmak. Yani çok çok pratik. Baktım erişemiyorum, açıyorum VPN’i, sorun çözülüyor. 🙂

sihirli-elma-tunnelbear-5.jpg

Farklı Ülkeler Üzerinden Erişim İmkanı

Bazı içeriklere sadece belirli ülkelerden erişim sağlanabiliyor. Örneğin bazı videolar sadece ABD’den erişim sağlayınca izlenebiliyor. Çünkü içeriği Türkiye’de yayınlama hakkı olmayabiliyor.

İşte bu gibi durumlarda da benzer şekilde VPN ile ABD, İngiltere, Almanya gibi farklı ülkeleri seçerek, sanki o ülkenin içerisinden bağlanıyormuş gibi internet erişimi de sağlayabiliyoruz.

sihirli-elma-tunnelbear-6.jpg

Bu gibi durumlarda yine VPN müthiş bir pratik çözüm sunuyor. Ülke seçimini değiştirip, bağlan butonuna basmak sadece birkaç saniyelik iş. 🙂

sihirli-elma-tunnelbear-7.jpg

Çözüm: Tunnel Bear

Lafı daha fazla uzatmadan, benim de aylardır kullandığım ve hiç sorun yaşamadığım, kullanımı çok pratik ve kolay olan TunnelBear adlı VPN çözümünü öneriyorum.

sihirli-elma-tunnelbear-8.jpg

TunnelBear’ı ister aylık, isterseniz de yıllık abonelik ile kullanabilirsiniz. Tercih sizin tabi, ama bence önce aylık bir abonelik almak, birkaç ay denemek ve sonrasında memnun kalırsanız yıllık aboneliğe geçmek uygun olabilir.

sihirli-elma-tunnelbear-9.jpg

Sürpriz: Her ay 500MB Ücretsiz!

Ve belki de işin en güzel tarafı her ay 500MB erişimin ücretsiz olması! 🙂 Yani sadece acil durumlarda ihtiyacımız olacaksa ücretsiz bir hesap açıp, ardından 500MB’a kadar ücretsiz erişim sağlayabiliyoruz.

sihirli-elma-tunnelbear-10.jpg

500MB’ın üzerine çıkarsak da ücretli modellere ister aylık, istersek de yıllık olarak geçebiliriz.

Hangi cihazlarda çalışıyor?

TunnelBear’ın bir diğer güzel yanı da bir çok platformu destekliyor olması. Apple dünyasına ek olarak Windows ve Android dünyalarında da kullanılabiliyor.

sihirli-elma-tunnelbear-11.jpg

Yani bir Mac ve Android cihaz sahibiysek bile aynı hesap ile farklı cihazlarımızda ek bir ücret ödemeden TunnelBear’ı kullanabiliyoruz.

Güvenilir mi?

“Güven” konusunda ise TunnelBear ismi duyulmuş, yıllardır bu işi yapan ve Venture Beat, The Next Web ve LifeHacker gibi ünlü ve saygın web siteleri tarafından da önerilen bir firma.

sihirli-elma-tunnelbear-12.jpg

Aşağıdaki butona veya yazıdaki herhangi bir resim üzerine tıklayarak TunnelBear hesabı açabilir, 500MB ile ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz. 🙂

sihirli-elma-tunnelbear-13.jpg

Her zaman olduğu gibi sorularınız, yorumlarınız ve değerlendirmelerinizi bekliyorum…

Güncelleme: 4/5 Kasım gecesi itibariyle VPN servislerinin bir çoğuna da erişim engellenmiş durumda. Bu sebeple bir çok VPN çalışmıyor. TunnelBear da bunlardan biri ne yazık ki… 🙁


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


38 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey yine güzel bir yazı olmuş ve bugünki yavaşlamalarıda dikkate alırsak tam yerine denk geldi diyebiliriz. Ben size zenmate’in VPN hizmetinin güvenilirliği konusunda ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyorum. Chrome üzerinde tarayıcının uzantısı olarak yükleniyor ve rahatlıkla kullanılabiliyor. Bir VPN’den beklediğiniz herşey mevcut ve ücretsiz. Ama güvenilirliği konusunda bilgi sahibi değilim. Bu konuda sizin düşüncenizi merak ediyorum.

  2. Hotspot shield yarı fiyatına.Onda da 5 cihaz ve android mac ios hepsi var.Bunun farkı var mı Göktuğ bey.

    • Hotspot Shield’i çok uzun zaman önce kullanmıştım. Bu sebeple net bir karşılaştırma yapamıyorum ne yazık ki. TunnelBear’ı ise pratikliği ve hızı sebebiyle çok beğendiğim ve aynı zamanda da kullandığım için yazmak istedim.

      Uğur Bey’in söylediği gibi ücretsiz 500MB veriyor olması temel bir fark olabilir belki?

  3. iphone telefon üzerinden yükledim eposta ile ücretsiz kayıt olmaya çalıştım fakat hesap açılmadı (tbear hatası) veriyor.

  4. Hotspot shield, zenmate , siberghost ve tunnelbear kullanmış biri olarak en hızlısı tunnelbear ama oda torrent kullanımına izin vermiyor. Eğer internet hızı önemliyse tunnelbear ama önemli değilse hotspot shield i tavsiye ederim. Zanmate nedense mac te sürekli hata veriyordu( chrome daki eklentisi sorunsuz ama chrome kullanıyorsanız işlevsel )

  5. Bilgilendirme için teşekkürler Göktuğ bey 🙂 Kızmazsanız benim de alternatif önerim var; vpn express. Onun en sevdiğim yanı aylık üyeliğin yanında paket satın alma seçeneği. Vpn kullanımını sıkıntılı durumlarda kullandığımız için düzenli ücret ödemek yerine mesela 5 GB’lık bir paketle aylarca işimi görüyorum. Ek olarak günlük 20 mb hediyesi ve haftalık/aylık çekilişi oluyor. Performans ve diğer konularda daha iyi diye bir iddiam yok ama senelerdir bir sorun yaşatmadı. “Düzenli ödeme” kısmına takılan kişilere benimkisini tavsiye edebilirim.

  6. Ayda 500mb çok saçma bir free anlayışı. Tamamen ücretsiz Zenmate i 1 yıldır dotvpni bir süredir kullanıyorum gayette memnunum. Operada dahili vpn var zaten. Eper para verecek olsaydım gider vpn serverı kiralardım herhalde.

    • Çok teşekkürler paylaştığınız için. Ancak “ücretsiz” adı altında hizmet sunup, verilerinizi toplayıp başka bir şirkete satmak bu gibi şirketlerin en büyük kazanç kapısıdır. Bu sebeple kullandığınız hizmeti seçerken çok dikkatli olmalısınız… Selamlar.

      • Neyseki toplanmasına sakınca gördüğüm bir verim yok. Bu arada BTK karar almış Zenmate TunnelBear TOR vb. çoğu vpn artık engellenecekmiş.

  7. Göktuğ Bey, bu vpn programlarını kullanırken mac’imizden , ipad’mizden veya iphone’umuzdan bilgilerimize çalabilirler mi? İsteğimiz dışında dosyalarımızı upload edebilirler mi?

    • Güvenmediğiniz yerleri asla kullanmanızı önermiyorum. “Ücretsiz” adı altında hizmet sunup, verilerinizi toplayıp başka bir şirkete satmak bu gibi şirketlerin en büyük kazanç kapısıdır. Bu sebeple kullandığınız hizmeti seçerken çok dikkatli olmalısınız…

      Bilgisayarınıza bir şey yükleyemez, ancak trafiğinizi izleyebilirler

  8. Hotspot shield. 200 tl ömür boyu tek seferlik ücret ve tüm cihazlar aynı anda. Sorunsuz ve hızlı. Alıyorsunuz ve bir daha hiç vpn olayını düşünmüyorsunuz. Tavsiye olunur.

  9. Önce pek kullanmadığım ama son zamanlarda tüm aile bireylerine yüklediğim Private Internet Access (PIA) adlı VPN hem kurulumu çok daha kolay hem de fiyatı oldukça makul (anonim üyelik konusunda da daha fazla seçeneğe sahip). Ancak ben de VPN kullanımı sırasında kişisel güvenlik konusunda görüşlerinizi merak ediyorum

    • Güvenmediğiniz yerleri asla kullanmanızı önermiyorum. “Ücretsiz” adı altında hizmet sunup, verilerinizi toplayıp başka bir şirkete satmak bu gibi şirketlerin en büyük kazanç kapısıdır. Bu sebeple kullandığınız hizmeti seçerken çok dikkatli olmalısınız…

  10. Btk Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN TunnelBear, Zero VPN VyprVPN Private internet AccessVPN, Espress VPN, İPVanish kapatıyor bilgilerinizde.

  11. Göktuğ bey şu anda herhangi bir vpn hizmeti kullanarak btk nın engel koyduğu vpn servislerinden hizmet satın alınıp kullanmak mümkün mü acaba örnek private yada tunnelbear

  12. Ben geçenlerde vpn unlimited diye bir vpn keşfettim hem mac hem ios da var çok da güzel memnunum tavsiye ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz