Ana Sayfa Haberler WhatsApp’a GIF geldi: Peki GIF nasıl üretilir, nasıl paylaşılır?

WhatsApp’a GIF geldi: Peki GIF nasıl üretilir, nasıl paylaşılır?

4

Çok uzun bir süredir WhatsApp’ta istenen özelliklerden biri olan GIF paylaşılabilmesi sonunda dün gece gelen sürüm ile mümkün hale geldi. Artık WhatsApp üzerinden GIF paylaşabiliyor, alabiliyor ve hatta kendi GIF’lerimizi bile oluşturabiliyoruz.

GIF gönderip alabilmek için önce App Store’dan WhatsApp’ın 2.16.15 güncellemesini yüklememiz ve uygulamayı açmamız gerekiyor.

sihirli-elma-whatsapp-gif-2.png

Sonrasında bizimle paylaşılan GIF’leri görebiliyor, GIF’ler gönderebiliyor, kendi fotoğraf ve videolarımızdan GIF’ler yaratabiliyor, hatta bunların üzerine resim, yazı veya emoji bile ekleyebiliyoruz.

Nasıl mı? Şöyle…

WhatsApp ile nasıl GIF gönderilir?

Elimizdeki herhangi bir GIF’i WhatsApp ile gönderebilyoruz. Peki bu GIF’leri nerden bulacağız? 🙂 Şu anda GIF göndermek için kullanabileceğimiz en kolay yöntem GIPHY adlı uygulamayı kullanmak. GIPHY sayesine farklı konularda binlerce GIF’e ulaşabiliyor, beğendğimiz GIF’i WhatsApp ile gönderebiliyoruz.

Bunun için GIPHY’de bir GIF’i seçtikten sonra paylaşım butonlarının en sonundaki üç nokta ikonuna tıklıyoruz.

sihirli-elma-whatsapp-gif-3.png

Yeni görünen butonlardan paylaşım butonunu seçiyoruz.

sihirli-elma-whatsapp-gif-4a.png

Karşımıza gelen paylaşım kısmında WhatsApp’ı seçiyoruz.

sihirli-elma-whatsapp-gif-5.png

Göndermek istediğimiz sohbet grubunu seçiyoruz.

Bu aşamada eğer istersek emojiler ekleyebilir, GIF üzerine çizim yapabilir veya GIF’i baştan ya da sonran kısaltabiliriz.

sihirli-elma-whatsapp-gif-6.png

Gönder butonuna dokunarak GIF’i gönderebiliyoruz.

GIF bulmak ve göndermek için kullanabileceğiniz GIPHY uygulamasını indirmek için aşağıdaki butona tıklayabilrsiniz:

sihirli-elma-download-apple-store.jpg

Bir video nasıl GIF olarak gönderilebilir?

Sanırım en popüler olacak kullanımlardan biri bu olacak: Elimizdeki videolardan hızlıca GIF yaratmak ve bunu paylaşmak. 🙂

Bunu yapmak da çok kolay: WhatsApp içerisinde paylaşmak istediğimiz videoyu seçtikten veya yeni bir video kaydı yaptıktan sonra sağ üst tarafta bir seçim beliriyor: Video vs GIF.

sihirli-elma-whatsapp-gif-9.png

Burada GIF seçimini yaparsak kaydettğimiz video GIF’e dönüştürülüyor ve paylaşılıyor.

sihirli-elma-whatsapp-gif-10.png

Tek önemli nokta, video uzunluğunun en fazla 6 saniye olmak zorunda olması. Eğer 6 saniyeden uzun bir videomuz varsa da baştan ya da sondan videoyu kısaltarak yine GIF üretebiliyoruz.

Sonrasında ürettiğimiz bu GIF’i iPhone’a kaydederek başka bir yerde de kullanabiliriz. 🙂

Live Photos’tan nasıl GIF yapılarak gönderilir?

Bir diğer güzel özellik de elimizdeki Live Photo’ların da GIF olarak kullanılabilmesi. Yani o Live Photo’lar artık daha anlamlı paylaşımlara dönüşebilecek WhatsApp üzerinde… 🙂

Ancak nedense WhatsApp bu özelliği biraz gizlemiş. Kullanmak için fotoğraf seçim ekranında Live Photo özelliği olan bir fotoğrafa 3D Touch ile bastırıyoruz, ve yukarı ittiriyoruz.

NOT: 3D Touch olmayan bir cihazda deneme şansım olmadı şu anda. Denedikten sonra burayı güncelleyeceğim.

sihirli-elma-whatsapp-gif-12.png

Karşımıza gelen ekranda GIF olarak seç seçimini yapıyoruz.

sihirli-elma-whatsapp-gif-13.png

Bu şekilde Live Photo’larımızı da WhatsApp üzerinde hızlıca GIF’e çevirebiliyor ve paylaşabiliyoruz. 🙂

Değerlendirme

Hızlıca küçük bir değerlendirme yapmak gerekirse, GIF paylaşabilmenin geç de olsa WhatsApp’a eklenmesinin buradaki sohbetleri daha keyifli hale getireceğine inanıyorum.

Daha önce iMessage’da GIF’leri kullanıyorduk, ve iOS 10 ile birlikte GIF’lere erişimimiz çok daha kolaylaşmıştı. Ancak WhatsApp’ın çok yaygın olması sebebiyle bir çok kişi istese de WhatsApp gruplarında GIF paylaşamıyordu.

Bugün itibariyle bu sıkıntı sona erdi ve WhatsApp çok güzel araçlar yardımıya sadece GIF paylaşmayı değil, kolay bir şekilde üretmeyi de sağlayarak nefis bir iş başarmış oldu.

Üstelik bir de yeni GIF üretmenin bu kadar kolay hale gelmesi, yeni bir GIF patlaması yaratacaktır. Önümüzdeki günlerde bol bol GIF’ler göreceğimizden eminim! 🙂

NOT: Henüz dün gece gelen 2.16.15 güncellemesiyle uygulama içerisinde bir GIF araması yapamıyoruz. Ancak kısa zaman içerisinde çeşitli kelimelerle de GIF aramaları yaparak farklı GIF’lere de ulaşabileceğimiz bir sürüm çıkacaktır.

Güncelleme: Bu sabah 2.16.16 sürümüyle GIF arama özelliği de geldi. Hayırlı olsun. 🙂

sihirli-elma-whatsapp-gif-15.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Yine çok bilgilendirici harika bir yazı olmuş Göktuğ bey. ellerinize sağlık. Benim bir sorun olacaktı peki tam konuşmanın ortasındayız İMessage da olduğu gibi uygulamadan çıkmadan GİF seçebilme olasılığı yok galiba klavyeden, illaki uygulamadan çıkıp bir başka uygulamadan GİF leri bulup öyle mi paylaşabiliyoruz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz