Ana Sayfa Haberler macOS 10.12.2: Yeni Emojiler, İyileştirilmiş Otomatik Kilit Açma ve Değişen Pil Gösterimi

macOS 10.12.2: Yeni Emojiler, İyileştirilmiş Otomatik Kilit Açma ve Değişen Pil Gösterimi

10

Dün gece gelen iOS, watchOS ve tvOS güncellemelerinden sonra bu gece de Apple macOS için 10.12.2 güncellemesini yayınladı.

sierra-1.jpg

macOS 10.12.2 Güncellemesinde Neler Var?

Güncellemede öne çıkan 5 farklı kısmı var denilebilir:

  1. Otomatik Kilit Açma’nın iyileştirilmesi
  2. Pil için kalan sürenin artık gösterilmemesi
  3. Yenilenmiş “Resim Çek” uygulaması
  4. Yeni Emojiler
  5. Ve diğer iyileştirmeler ve güvenlik güncellemeleri

1. Otomatik Kilit Açma

Bu sene iOS 10, watchOS 3 ve macOS Sierra ile birlikte gelen Otomatik Kilit Açma (Auto Unlock) sayesinde kolumuzdaki Apple Watch ile MacBook’umuzun şifresini otomatik olarak açabiliyorduk.

Ancak bazen yaşanan problemler ve gecikmeler can sıkıcı olabiliyordu. Apple bu güncelleme ile bu süreci biraz daha iyileştirmiş ve hızlandırmış.

2012 model MacBook Air’imle bu özelliği test edemiyorum, ancak sizlerin yorumlarını çok merak ediyorum… 🙂

sihirli-elma-macos-sierra-2.jpg

2. Pil Ömrü (ve kalan sürenin artık gösterilmemesi)

Apple’ın yeni MacBook Pro’ları pil ömrü konusunda oldukça farklı eleştiriler alıyor. Bazıları pil ömrünün 10 saat olmadığını iddia ederken, diğerleri daha uzun süre bile çalışabildiklerini paylaşıyor.

Ancak herkesin hemfikir olduğu konu ise Apple’ın pil ile ilgili “kalan süre” hesabının oldukça şaşmış olduğu. Yani kalan süre bazen 12 saat, biraz sonra 7 saat, sonra 5 ve sonra 11 saat gibi görünebiliyor.

MacBook Pro’ların bu durumu aslında zaten oldukça karmaşık olan bir hesaplamanın artık iyice yapılmasının zorlaştığı anlamına geliyor.

Bu yüzden de Apple, macOS 10.12.2 ile birlikte pilin yüzde göstergesini tutuyor, ama “kalan süre” bilgisini artık göstermiyor. Yani tıpkı iOS cihazlardaki gibi, artık pilimizle ilgili olarak göreceğimiz temel bilgi pil yüzdesi.

sihirli-elma-macos-sierra-4

Bazı pil uygulamaları “kalan süre” bilgisini verse de, bunlar da ne yazık ki uygulamadan uygulamaya değişiyor ve bu sebeple de güvenilir olmaktan uzak.

3. Yeni “Resim Çek” uygulaması

macOS’te gizli kalan ama faydalı uygulamalardan biri olan Resim Çek (Grab.app) uygulamasında da küçük bir değişikliğe gidilmiş, ve bu uygulamanın yeni MacBook Pro’lardaki Touch Bar’ın ekranını da yakalayabilmesi sağlanmış.

Böylece yeni MacBook Pro sahipleri artık Touch Bar’ın da ekran görüntüsünü alabilecekler.

4. Yeni Emojiler

iOS 10.2’deki gibi macOS’e de yeni emojiler eklendi, hayırlı olsun. Yeni emojilerin bazıları şöyle…

emoji-new-ios-10.jpg

5. Diğer iyileştirmeler ve güvenlik güncellemeleri

Güncelleme kapsamındaki tüm detaylar ise Apple tarafından şöyle özetlenmiş:

macos-10-12-2.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. 2012 mac book pro sahibiyim fakat dün güncellemeler baktığımda bu güncellemeyi göremedim malesef teli güncelledim yeni emojilere kavuştum fakat macbook sıkıntı

    • Evet ben de göremiyorum MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)

      Düzeltme: Yorumu yazdıktan sonra güncelleme ekranını yeniledim ve şu an güncelleme geldi.

    • Apple menüsünden mac hakkında penceresini açın ve orada bulunan güncelleme sekmesi ile güncellemeyi deneyin. Bende de gözükmüyordu bu şekilde güncellemeyi başardım.

  2. öncelikle yazınız için tesekkürler,sormak istediğim “macOS’te gizli kalan ama faydalı uygulamalardan biri olan Resim Çek (Grab.app) uygulamasında da küçük bir değişikliğe gidilmiş…” derken bu uygulama macos üzerinde nerede? applications klasorunde mi bulunuyor? makinada arattım bulamadım,bu uygulamaya macOS sierra üzerinde nasıl ulasabilirim,yardımcı olabilirmisiniz? tesekkürler

    • Spotlight’ta “grab” diye arattığınızda çıkıyor olmalı. Alternatif olarak uygulamalar klasörü içerisindeki İzlenceler (Utilities) içerisinde Resim Çek veya Grab.app olarak bulabilirsiniz.

  3. Kesinlikle bişeyden eminim macOs sierra ile pil ömrüm azaldı. 2 saatlik bir film izlediğimde şarjım en fazla %80 lere kadar düşüyordu. Bugün yaptığımda %67 leri görmeye başladı. (pilim %97de ve cycle 41 de ). Kaç saatin kaldığını göstememeleri daha çok tepki çekmemek için diye düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz