Ana Sayfa Aksesuar Apple, Türkiye için Destek uygulamasını yayınladı!

Apple, Türkiye için Destek uygulamasını yayınladı!

18

Apple kullanıcılara daha kolay yardım edebilmek için “Destek” (Support) adlı yeni bir uygulama yayınladı. Bu uygulama üzerinden cihazlarımızla ilgili yapmamız gereken bazı işlemleri görebiliyor, yetkili destek ekibi ile telefonla görüşebiliyor veya teknik servislerden randevu alabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-1.png

Apple Kasım ayında Hollanda’da bu uygulamayı denemeye başlamıştı. Şimdi ise hazır hissetmiş olmalı ki, tam da tatil sezonu öncesinde ABD ve Türkiye’nin de dahil olduğu bir çok ülkede uygulamayı kullanıma sundu.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-2a.png

Birkaç ay önce Apple şaşırtıcı bir şekilde Twitter üzerinden de bir destek hesabı açmış ve kullanıcılara sosyal medya üzerinden destek olmaya başlamıştı.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-3.png

Destek uygulamasını App Store’dan indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

sihirli-elma-download-apple-store.jpg

Uygulamayı açtıktan sonra Apple ID ile giriş yapmamız gerekiyor. Sonrasında ise Apple ID’mizle eşleştirilmiş cihazları görebiliyoruz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-4.png

Sonrasında ise destek almak istediğimiz cihazın üzerine tıklayarak adım adım hangi konuda destek almak istediğimizi ve destek alma şeklimizi seçiyoruz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-5.png

Ayrıca uygulamayı kullandığımız cihazın seri numarasını da görebiliyoruz. Ancak diğer cihazlarımızın seri numaralarının sadece son 4 hanesini görmek mümkün olabiliyor.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-6.png

Destek almak istediğimiz konuda uzmanları telefonla arayabiliyor, aranmak için bir zaman seçebiliyor veya yetkili teknik servislerden bir servis randevusu alabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-7.png

Eğer telefonla aldığımız destek bize çözüm olmadıysa bir Genius Bar randevusu almak da mümkün olabiliyor. Ancak deneme şansım olmadığı için bu kısmın ekran görüntüsünü ekleyemiyorum ve teyit edemiyorum henüz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-8.png

Ya da Apple’ın önerdiği çözümlere göz atabiliyoruz. Örneğin pil ile ilgili bir problem yaşıyorsak, Apple’ın önerdiği “Pil Ömrünü En Üst Düzeye Çıkarın” yazısına da göz atabiliyoruz.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-9.png

Ayrıca bir servis randevusu aldıktan sonra ne yapmamız gerektiği de yine uygulama içerisinde “Gelmeden önce yapmanız gerekenler” başlığı altında bize gösteriliyor ve doğru yönlendirmeler yapılıyor.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-10.png

Uygulamanın daha önceki sürümlerinde olan fakat bu sürümde kaldırılan bir özellik ise, Apple Store’lardaki Genius Bar üzerinden randevu alabilme özelliği. Destek uygulaması içerisinden direkt olarak bir Genius Bar randevusu alamıyoruz. 

Apple bizi en yakındaki yetkili teknik servislere yönlendirmek istiyor.

sihirli-elma-apple-destek-uygulamasi-11.png

Umarım bu uygulama sayesinde Apple mağazalarındaki yoğunluk bir nebze olsun azalır. Son zamanlarda artık neredeyse bir “sıra bekleyen insanlar kalabalığı” haline gelen mağazalar da bu yükten kurtulur umarım…

Son olarak da bir endişemi dile getirmek istiyorum. Umarım yetkili servisler Apple seviyesinde bir hizmet sağlayabilirler. Geçmişte Sihirli Elma’da da adı geçen bazı markalarla ilgili olarak ciddi sorunlar yaşandığı paylaşılmıştı. Bu sorunlar artmaz umarım…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


18 Yorumlar

  1. Türkiye’de bu özelliği sunsa ne olacak! Uluslararası garantiden yararlanamadıktan sonra bunlar fasa fiso Göktuğ bey… Geçenlerde iş için Türkiye’ye geldim ve telefonum arızalandığından dolayı zorlu yolunu tuttum. Imei Kayıtlı değil diye bakmadılar!!! Nerede kaldı uluslararası garanti!!! Yurtdışında yaşadığımı ve iş amacıyla ülkeye geldiğimi söylesem de nafile.. kısaca destek, reklamını yaptıkları gibi işlemiyor maalesef.

    • Uluslararası garanti 1 yıl içinde her yerde bakıyorlar diye biliyorum.
      Mehmet bey kayıtlı değil ne demekmiş anlamadım ben.

      • Türkiye mağazaları dahilinde hizmet verilebilmesi için telefonların Türkiye’den alınmış olması yada Türkiye kayıt sistemine kaydı zorunluymuş!!! Açıkçası ben de şaşırdım ve oldukça da soğudum apple dan. Anladım ki uluslararası garanti Türkiye hariç her yerde geçerli. Hatta bundan böyle yine Türkiye’ye gelirken sorun olursa kullanayım diye ikinci bir telefon aldım. Ha bu arada diğer telefon tahmin ettiğiniz gibi apple değil artık.

        • ilk 1 yıl için garantinin apple garantisi olduğunu sanıyordum yanılıyormuyum o zaman. Sonrası için bir garanti var ise de distrübütöre bağlı şeklinde. Yurtdışından gelen bazı arkadaşlarım yurtdışı cihazını yenilettiğini biliyorum 1 yıl içerisindeki arızadan dolayı.

          • Evet yanılıyorsunuz daha doğrusu yanılıyormuşuz! Türkiye’de btk ya kayıtlı olmayan bir telefona apple bakmıyormuş! Uluslararası garanti falan hikaye yani Türkiye de…

          • Gecici kayıt yapılabiliyor “diye” biliyorum BTK üzerinden. Bunu sizin gibi yurda belirli bir süre girenler için yapıyorlar-dı 🙂

            Miş/Dı’lı diyorum zira sizin belirttiğiniz şeyler bildiğiniz “tuhaf” ve saçma. Madem uluslararası garanti bakacak kendi cihazı. Hayır başkası mı üretti bunu, bakmam ne demek 😛

          • bilgilendirme için teşekkürler. sanırım türkiyede belirli bir numaraya imei mizi atıyorlar ve yalnızca onu kullanabiliyoruz ki bu da işime gelmiyor. Yine de daha detaylı araştıracağım.

            Türkiye artık eski Türkiye değil malesef.. Apple da Türkiye ye ayak uydurmuş belli ki..

          • Eylül ayında babam için Dubai’den Galaxy S6 aldım. O sırada, biraz da “meraklı” bir yapım olduğu için lazım olur olmaz bakmadan IMEI kaydı konusunda yabancıların yada kısa süreli ikamet edecek kişilerle ilgili kısmı görmüştüm. Süre sonunda düşüyormuş yasal kayıt. Ama çok da dikkat etmedim içeriğine. Bu konuda BTK’nın sitesine bakmanızı tavsiye ederim; çünkü kim ne derse desin yönetmeliği çıkartan BTK’nın kendisi 🙂
            İlginç bir şekilde oldukça açık net açıklamalar yapan bir kurum. Nadir bulunur böyle şeyler 🙂

            Apple benim için Steve Jobs’un ölümü ile bitmiştir; o eski halinden eser yok şimdi. Lakin şirket telefonlarımız ne derseniz kolay yola kaçmak için Iphone 6/6S oluyor. Yoksa işim olmaz. Apple’ın burada verdiği garanti yurtdışından gelen/getirilen ve popüler olmayan Xiaomi, Oppo, Zoppo gibi farklı markalarla eş düzeyde kalıyor; onlar da destek vermiyorlar :))

            Hiç bir konuda olmaması gerektiği gibi telefonda da bir fanatizmin anlamı yok. Cepten giden paranın karşılığı gelmedikten sonra hepsi aynı benim gözümde; dertleri “bizim cebimizdeki paraya sahip olmak” 🙂

            Bu arada bir dip bilgi belki bilmeyen vardır; Dubai menşeli iPhone’larda ülkede görüntülü görüşme “yasak” olduğu için Facetime yüklenmeden geliyor ve yükleseniz de çalışmıyor. Jailbreak olmadan işleme izin yok. Whatsapp ikinci parti olduğu için sorunsuz çalışabiliyor. Android’lerde sorun olursa rom atma-ülke romu değiştirme ile bu durum çözülüyor.
            Arada bilgi vermek istedim.

          • Çağdaş Bey çok teşekkürler paylaştıklarınız için. BTK konusunda katılıyor olsam da Apple’ın buradaki garanti kapsamını diğer markalarla karşılaştırmanıza katılmam mümkün değil. 🙂

          • Göktuğ bey, Apple Türkiye’de ilk açıldığında dediğiniz gibi fark yarattı, ama bu biraz da ülkemizdeki sonradan görme çoluk çocuğun bu farkı kötü niyetle kullanması neticesinde diğer servislere ayak uydurdu diye düşünüyorum. Frankfurt’ta randevusuz gittiğimde bile ve yalnızca sorunum için onarım istediğimde sorgusuzca telefonumu yenilenebiliyorken, Türkiye’de yalnızca kayıtlı değil diye “en azından bir cihazınıza bağlayın ve problem olup olmadığını söyleyin” dediğimde telefonumu ellerine bile almamalarını ve cihaza bile bağlayamayız dediklerini siz yorumlayın.

            Yanlış anlamayın ama Apple’nın garanti kapsamını bu bağlamda başka markalarla karşılaştırmak doğru değil zira o markalardan da soğuk bir yaklaşımları var.

          • Yurt dışındaki seviyede olmadığına ne yazık ki ben de katılıyorum. Ancak bunun birkaç sebebi olduğunu düşünüyorum.

            Regülatif sebepler, yılların getirdiği birikmiş destek ihtiyacı ve “çakallık” hedefleri bu noktaya getirdi belki de.

            Ben bir süre sonra bu durumun düzeleceğine inanıyorum. En azından 2 sene önceye göre çok daha iyi noktadayız bile diyebiliriz. 🙂 İlk başlarda randevu da alınamıyordu. Şimdi biraz daha dengeye geldi.

          • Çağdaş Bey çok teşekkürler paylaştıklarınız için. BTK konusunda katılıyor olsam da Apple’ın buradaki garanti kapsamını diğer markalarla karşılaştırmanıza katılmam mümkün değil. 🙂

    • Mehmet bey merhaba, ben yurtdisinda yasiyorum. her 2 yilda bir turk vatandaslarinin imei kaydetme hakki var ve bunu ben surekli kullaniyorum. gecici kayit ise turk vatandaslari haric turist olarak gelenlere uygulaniyor. en son 2105’te iphone 6’yi kaydettim ve geldigim zamanlar turkiyede turkcell numarami sorunsuz kullaniyorum. yani telefonunuzunun imei kaydini yaptirmaniz icin hic bir engel yok. bu garanti kapsami probleminizi cozer mi bilmem ama, bu bilgiyi paylasmak istedim

      • Teşekkür ederim Mehmet bey,
        söz konusu kayıt hakkında bilgim var ve ben de o kayıt hakkımı gerek ailem gerekse de arkadaşlarım için kullanıyorum. Ama benim sorunum başka; ben telefonumu kaydettirmek istemiyorum zira neredeyse 2 yılda bir telefon yeniliyorum. Ve her iki yılda bir de yeniden kayıt yaptırmaya uğraşmak cazip gelmiyor zira ben de yurtdışında yaşıyorum. Tatilleri saymazsak Türkiye’ye iş maksadıyla gidip geliyorum ve bu kadar kısa ziyaretlerim için de Türkiye hattı kullanmak da cazip gelmiyor. Yurtdışında kullanmış olduğum hat üzerinden gerekli görüşmeleri yapıyorum ve telefonumun kapanma derdi de olmuyor. Benim sorunum tatil yada iş maksadıyla geldiğim ülkemde, telefonum arızalandığında uluslararası garantinin işlememesi!! 40 yılı geçgin hayatımda bu kadar büyük bir saçmalık görmedim.

  2. bu yöntem sayesinde haftalardır alamadığım randevuyu dakikalar içerisinde aldım yöntem ise şu şekilde sorunumu seçtim sohbet başlattım sorunumu anlattım karşımdaki kişi sorunun donanımsal olduğunu söyledi servise getirmeniz gerek dedi bende haftalardır akasya veya zorludan randevu alamadığımı diğer servislerinizde telefona 1 hafta boyunca el koyuyorlar yedek telefonum olmadığı için oralarada gitmek istemiyorum dedim 1 dakikanızı alim dedi benim adıma zorlu centerdan randevu aldı karşımdaki yetkili sizde bu şekilde deneyip randevu alabilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz