Ana Sayfa iPhone Simsiyah (Jet Black) iPhone ne kadar çiziliyor? Çizikler belli oluyor mu?

Simsiyah (Jet Black) iPhone ne kadar çiziliyor? Çizikler belli oluyor mu?

22
Çizikler genel olarak hiç belli olmuyor

iPhone 7 Plus ile ilgili bir değerlendirme yazısı paylaşmışken, Jet Black ile ilgili de kısa bir yazı paylaşmadan yılı noktalamak istemedim. 🙂

Bildiğiniz gibi son 1 aydır Jet Black iPhone 7 Plus’ı kılıfsız olarak kullanıyorum. Apple ürünlerini, özellikle de iPhone’ları kılıf ile kullanmayı sevmediğim için kılıfları tercih etmiyorum.

Ancak özellikle Jet Black için bu diğerlerinden daha büyük bir risk içeriyor. 🙂

Apple’ın da uyardığı gibi iPhone üzerinde kısa zamanda ufak çizikler oluştu bile.

2

Ama çok yakından ve sadece belli açılardan bakıldığında dikkat görülebiliyor. Çiziklerin 1 ayda oluşması biraz üzüyor olsa da, detaylı bakmadan görünmüyor olması beni rahatlatıyor. 🙂

Çizikler genel olarak hiç belli olmuyor
Çizikler genel olarak hiç belli olmuyor

Bu arada çiziklerin yoğun olarak iPhone’un arkasında ve sağ alt tarafta olduğunu söyleyebilirim. Bunun 2 sebebi olabilir diye düşünüyorum.

3

Birincisi cebime koyarken baş aşağı, yani hoparlörleri yukarı bakacak şekilde yerleştirmem. Bu yüzden de elim, parmaklarım, tırnaklarım vb. en çok bu kısma temas ediyor.

1

İkincisi ise iPhone’un yapısı itibariyle bir masa üzerine ekranı yukarı bakacak şekilde konduğunda arkadaki kamera çıkıntısı sebebiyle diğer uçta kalan kısmının daha fazla sürtünmeye maruz kalıyor olması.

sihirli-elma-iphone-7-plus-degerlendirme-2b.jpg

Yine de Jet Black aldığım için hiç pişman değilim. Simsiyah bir iPhone sahibi olmaktan çok mutluyum. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


22 Yorumlar

  1. İlginç bir şekilde kararsz kaldığım 7 ve 7 plus ile alakalı araştırma yaparken 7 plus deneyimini anlattın. Bugün mat mı jet mi alayım derken bu yazı geldi. 🙂 İlginçsin dostum . Takipçinim…

  2. valla urunu lansmanında ızler ızlemez yurtdısı baglantılarımdan siparişini verdim 4 aydır da kullanıyorum arabada cebımden cıkarırken yada sokarken hatırlamıyorum kemerımın tokasına surttu iphone yazısının altında kılcal dıkkatlı baktıgında gorulecek sekılde cızık olustu onun harıcınde bısıy yok ama 7 plus kullansaydım 4 ayda ne hale gelırdı bı fıkrım yok bende goktug bey gıbı hıc pısman degılım bu rengı sectıgıme hıcbır ıphone’uma kılıf takmadım takmam sonucta her sene yenısı gelıyo

  3. Aynen sizinkisi gibi, benimkisinde de arka kısmın altında oluyor çizilmeler. Minik minik olması dışında yanlışlıkla yapılan çizilmelerden yok. (Üzerine ışık vurduğu vakit, uzaktan bakıldığında da anlaşılıyor o çizilmeler.) Günlük kullanımlarda cepten çıkar, koy vs. Tabi yüzüstü masaya konulursa o iyi değil. Kılıf aldıysanız önceki dediklerimi unutun.

  4. Ben alır almaz, Ebay’den arka kısım için koruyucu sipariş ettim!!!! Ve böylelikle riski azalttım. Tavsiye ederim. Kılıf taşımanıza gerek kalmıyor

  5. Ben de tam tersi Diamond Schwarz (jet Black) modelini beğenemedim açıkçası. Parlak renk, benim gözümde kalite anlayışına biraz ters düşüyor. Bu yargım iPhone ile değişir diye düşünmüştüm ama arkadaşlarımdan da kılıfsız kullananlardaki bu benzer aşınmaları görünce gerçekten de ne kadar haklı olduğumu anladım. Kullandığım 6S’i bazen kılıfsız olarak bazen de (gezmeye giderken) kesinlikle tek geçerek önerebileceğim ZuguCase (eski adı Zoogue) kılıf ile kullanıyorum ve sıfır çizik olarak kalması gerçekten büyük bir artı ama açıkçası i7 ve jet black rengini alsaydım çizikler görüş estetiğimi bozduğu gerekçesi ile asla kılıfsız kullanamazdım.
    Bu arada Göktuğ bey ve tüm site kullanıcılarının yeni yılını kutlarım.

  6. Merhaba Göktuğ Bey
    Hatırladım kadarıyla sizde iPhone normal versiyon tercih edenlerdendiniz fakat bu yıl Plus tercih etmişsiniz ne degisti sizin icin merak ediyorum zira bende 7 Plus aldim 3 gun sonra iade ettim normal 7 aldım şimdi ekran küçüklüğünden pisman oldum .Acaba kendime alışma süreci anlamında yeterli zaman vermedim mi diyorum. 🙂 ?

    • Ben de sizin tam tersiniz yaptim iphone 6 plus kullaniyordum ve daha turkiye satisi baslamadan 7 aldim yurt disindan ve ekran benim gercekten kucuk kaldi bir plus kullanicisi olarak. Yaklasik 1 ay kullandim veonu satip 7 plus aldim ve dunya varmis dedim. Ayrıca apple watch kullannan biri olarak 7 nin pili biraz yogun kullanımda maalesef kritik seviyeye geliyordu ben isten eve geldigimde fakat 7 plus ile %40-45 lerde eve dönüyorum ekran disindaki en buyuk avantaji benim icin pil olayi oluyor pluslarda. Bu yuzden buyuk ihtimal bundan sonraki iphonelar eger 4.7 inc veya yaparlarsa 5 inc inc oldugda mah degerleri 2500-2600 seviyelerine cikmazsa yine tercihim plus modelleri olacaktir.

      • Ben biraz ergonomik takılmalardanım kesinlikle plus cok cok daha iyi fakat tasima olayları biraz sıkıntılı gibi geliyor bana da en cok ondan verdim yok cok memnundum.

        • Aynen tek sorun pantolon cebinde tasimak aslinda. Cihazin kasa ekran orani biraz daha iyi olsa ornegin galaxy s7 gibi ozaman bi sorunda pek olmazdi diyebiliriz.

          • Açıkçası iPhone 8 de iyi bir kasa oranı ve 5 inçlik bir model bekliyorum.5 inclik bir model gelmezse dahi artık ekran kasa oranı iyileştirilmiş bir plus alacağım sanırım bu yıl da iPhone 7 ile devam.

    • Aslında sıralamam şöyle oldu 3 senede:
      iPhone 6 Plus
      iPhone 6s
      iPhone 7 Plus 🙂

      Öncekiler için inceleme yazılarımı zaten görebilirsiniz. Bu senekinde ise kararımı Zoom ve Portre modu özellikleri belirledi diyebilirim.

  7. Ben de “JetBlack” aldım ve çok şık bir kılıfla kullanıyorum, dolayısıyla hiç çizilme olmadı. Almanya’da yaşıyorum Ebay’den bu kılıfı 6 Euro’ya aldım.

    Camına da “Panzerfolie” denilen kalın ekran koruyucu taktım, takması çok kolay, eskiden inceleri takarken hava kabarcığı kalıyordu, bunda böyle bir sorun yok, tavsiye ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz