Ana Sayfa Öne Çıkanlar watchOS 3.2 Beta 1 ile gelen Tiyatro/Sinema Modu nedir? Nasıl Kullanılır?

watchOS 3.2 Beta 1 ile gelen Tiyatro/Sinema Modu nedir? Nasıl Kullanılır?

8

watchOS 3.2 Beta 1’de karşımıza yeni bir özellik çıkıyor: Theather Mode, yani Tiyatro Modu özelliği sayesinde artık sinemada, tiyatroda veya tüm karanlık ortamlarda Apple Watch istemediğimiz anlarda ekranın ışığını açmıyor.

Güncelleme: Apple iOS 10.3’te bu modun adını Sinema Modu olarak değiştirdi.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-1.jpg

Apple Watch’un belki de en pratik özelliklerinden biri olan “Uyandırmak için Kaldır” adındaki (Raise to Wake) özellik, yani kolumuzu kaldırdığımızda ekranın açılması ve indirdiğimizde kapanması, bazen istemediğimiz durumlarda devreye girebiliyor.

Sinemada, tiyatroda veya Watch kolumuzda uyurken ekranı açıldığında bir anda ortalığı aydınlatabiliyor, ya da dans ederken, spor yaparken (özellikle de ağırlık kaldırırken) Watch’un ekranı gereksiz yere açılabiliyor.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-2a.PNG

İşte bunun önüne geçmek için Apple bu yeni özelliği watchOS 3.2’de kullanıma sunacak gibi görünüyor.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-2b.PNG

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-2c.PNG

Tiyatro Modu nedir?

Ekranın altından çekerek açtığımız Denetim Merkezi içerisinde yer alan Tiyatro Modu, tıpkı Rahatsız Etme veya Sessiz gibi aktif hale getirilebiliyor ve üzerinde 2 adet maske olan tipik bir tiyatro ikonu ile sembolize ediliyor.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-3.PNG

Tiyatro Modu aktifken Apple Watch ses çıkartmıyor ve ekranı otomatik olarak açmıyor. Böylece tamamen sessiz ve ışıksız bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ancak bildirimler sessiz bir şekilde, titreşimlerle bize bildirilmeye devam ediyor.

Ekranı açmak için Watch ekranına dokunmamız veya butonlardan birine basmamız gerekiyor.

Benim en sevdiğim özellik ise, Digital Crown’ı yavaşça çevirerek ekran parlaklığını azar azar açmak ve bu şekilde ekrana göz atmak da mümkün olabiliyor. 🙂

Akla ilk olarak “Rahatsız Etme” veya “Sessiz” modu benzer bir işi görüyormuş gibi geliyor. Ancak her ikisi de ekranın açılmamasını sağlamıyor. Bu sebeple bu özellik yeni bir kullanım şekli getiriyor.

watchOS 3.2, muhtemelen Mart ayında yayınlanacak ve Tiyatro Modu’na ek olarak SiriKit ile birlikte yayınlanacak. Böylece Siri ile yapabileceğimiz şeylerin de sayısı artıyor olacak.

sihirli-elma-watch-tiyatro-modu-4.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz