Ana Sayfa Apple Apple Kendi TV Şovlarını Yayınlamaya Hazır

Apple Kendi TV Şovlarını Yayınlamaya Hazır

0

Apple kısa süre sonra kendi ürettiği ilk TV şovlarını yayınlamaya başlayacak. Tıpkı Netflix ve Amazon’un yaptığı, ve Facebook’un da yapmaya çalıştığı gibi, Apple’ın sahiplendiği ve kendi platformuna özel ürettiği içerikleri görmeye başlayacağız.

carpool-karaoke-4.jpgCarpool Karaoke

Bu şovlardan ilki Carpool Karaoke. ABD’de CBS televizyonunda yayınlanan Late Late Show adlı programın sunucusu olan James Corden’in programının bir parçası aslında. Ancak kısa sürede çok ilgi çekiyor, ve Apple bir süre sonra bunu ayrı bir şov yapmak için satın alıyor.

carpool-karaoke-2.jpg

Aslında yapılan şey bir araba içerisinde Los Angeles sokaklarında dolaşırken ünlülerle eğlenceli sohbetler ve radyodan çalan şarkıyı birlikte söylemeleri, bu kadar basit. 🙂 Ancak ünlüleri bu şekilde görmek hem eğlenceli hem de onları daha doğal bir hayat içerisinde görmek bir çok izleyiciye farklı geliyor.

carpool-karaoke-1.jpg

Ancak yeni konsept biraz daha farklı. Yine ünlüler var, ancak iş sadece araba ile sınırlı değil. 🙂

Apple, bir süre sonra Carpool Karaoke’nin farklı ünlülerle çektiği yeni serilerini yayınlayacak. İşte önceki gün yayınlanan bir başka kısa tanıtım filmi daha:

The Planet of the Apps

İngilizce ismi ile Maymunlar Cehennemi (The Planet of the Apes) filmine bir gönderme içeren bu program ise Apple’ın birkaç farklı şov formatını birleştirip değiştirerek ortaya çıkarttığı yeni bir format.

planet-of-the-apps.jpg

Uygulama geliştiricilerine yönlik bir şov gibi dursa da aslında geliştiricilerin uygulamalarını 60 saniyede bir jüriye sunmalarını, seçilmelerini ve kazananın ise App Store’da öne çıkartılmasının yanında önemli Silikon Vadisi yatırımcılarından yatırım alabilmelerine imkan sağlıyor.

planet-of-the-apps-2.jpg

Jüride Jessica Alba, will.i.am, Gwyneth Paltrow ve Gary Vaynerchuk yer alıyor. Kazanan uygulama geliştirici ise Lightspeed Ventures’dan yatırım alıyor.

Apple her hafta yeni bir yarışmayı Apple Music üzerinden yayınlayacak ve kazananlar App Store’da paylaşılacak. Yayınlanan kısa tanıtım videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz:

Apple, Servisler ve Apple TV’nin Geleceği

Her iki şov da Apple’ın Servisler adını verdiği ve son 1 senede ciddi anlamda büyüyen gelir kalemine hizmet ediyor. Servisler kategorisi son çeyrekte 7.2 milyar dolar ile Mac kategorisiyle kafa kafaya gelmiş, iPad’i geçmiş durumda.

Muhtemelen bir sonraki çeyrekte Mac’i de geçmesi hiç de sürpriz olmaz.

sihirli-elma-2017-q1-ceyrek-sonuclari-9.png

Burada yer alan Apple Music ise 1,5 yılda 20 milyondan fazla üyeye ulaşmış durumda. Ancak içerisinde sadece müzik olmayacak, bu kategori gelecekte eklenecek şovlarla daha da derinleşecek gibi görünüyor.

 

Tüm bunların gelip dayandığı nokta ise elbette Apple TV olacak gibi. Yani Apple önce yeni servisler ile bir kategoriyi güçlendiriyor (Apple Music), müzik dışında içerikler ekliyor (Şovlar) ve sonrasında bunu başka eklemelerle birlikte paketleyip doğrudan Apple TV’nin kalbine yerleştirebilir ve daha da etkileşimli hale getirebilir. Bu da Apple’ın TV stratejisinin bir parçası olacak muhtemelen.

Henüz daha büyük tahminler ve çıkarımlar yapmak için erken, ancak Apple’ın bu hamlelerinin sadece Servisler özelinde değil, Apple TV konusunda olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Siz Apple TV’nin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Apple TV’yi daha çok hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz