Ana Sayfa Haberler iPhone için 3.parti ekran değişimi artık cihazı tamamen garanti dışı bırakmıyor

iPhone için 3.parti ekran değişimi artık cihazı tamamen garanti dışı bırakmıyor

2

Daha önceleri Apple veya Apple’ın yetkili servisleri dışında ekran değişimi yapıldığında iPhone garanti dışı kalıyor ve servis hizmeti alamıyordu. Ancak Apple’ın açıklamasına göre artık belirli koşullarda bu iPhone’lar garanti kapsamında hizmet almaya devam edebilecek.

iPhone-7-teardown-display-iFixit-001.jpeg

Artık Apple dışında bir yerde onarım görmüş bir iPhone tamir için Apple’a ulaştığında, Apple Store veya Yetkili Servislerdeki kişi, cihazı herhangi bir sahtekarlığa karşı inceleyecek ve duruma göre tamir veya cihaz değişim kararı verebilecek.

Tabi bunun için cihazın mutlaka garanti süresi içerisinde olması gerekiyor. Eğer garanti kapsamında değilse, servis personelinin kararına göre standart garanti-dışı onarım ücreti ile de servis alınabilecek veya servis verilmesi reddedilebilecek.

ifixit-iphone-6-plus-screen.jpeg

Eğer üçünü parti onarım yapılmış olan parça sorunluysa, cihaza zarar veriyorsa veya bozulduysa, onarım yapılmadan önce Apple bu parçanın değişim ücretini veya cihazın tamamının değişmesini önerebilecek.

Önemli olan nokta şu, servis verme veya vermeme yetkisinin hala Apple veya yetkili serviste olması. 

Henüz önceki gün ABD’deki haber sitelerinde çıkan bu haber, ülkemizde uygulamaya başlandı mı ya da ne zaman uygulanacak henüz bilemiyorum. Ancak kısa süre sonra hayata geçeceğini tahmin ediyorum.

JdVNQgOTl526BoiQ.medium.jpeg

Apple’ın kendisi veya yetkili servisleri dışındaki servislerin de artık ekran tamiri yapabilmesi oldukça önemli bir gelişme. Hem hız, servis kalitesi ve randevu alınabilirliği açısından, hem de Apple’ın gelen taleplere yetişebilmesi açısından.

Açıkçası son dönemde hiç bir yetkili servisle ilgili olumlu şeyler duymuyorum. Servis kalitesi Apple’dan beklenenin çok altında ne yazık ki. Yaklaşık 1 ay önce eşimin cihazındaki bir sorun için İstanbul’da aramadığım servis kalmadı, ancak hizmet alamadım. Biliyorum ki bu durumda olan tek kişi ben de değilim.

Umarım bu yetkili servisler için de ciddi bir uyarı olur, aksi halde ellerindeki en önemli avantaj olan teknik servis hizmetini de diğer servislere kaptırabilirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. bence 3. parti telefonculara ve yan sanayii ürünlere bu piyasayı bırakmaktansa kısa eğitimlerle yetkili servis olup doğru parçayla doğru hizmeti verebilecek noktaları arttırmayı düşünmeli apple. böylece işinin ehli olmayan ama işini ciddiye alan telefoncular en azından eğitim ve yedek parça temin ederek doğru servisin verilebilmesini sağlarlar hem işlerinde de büyüme olur. kazan kazan durumu olur.

    • Elbette, ancak bir şekilde olduğunuz bölgece yetkili servisin olmadığı durumda mağdur kalmamanız da önemli. Bence Apple olabildiğince açık davranarak kullanıcıların kolay servis görmesine yardımcı olmaya çalışıyor.

      Söylediğiniz konuya da ağırlık verdiklerine eminim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz