Ana Sayfa Aksesuar HomeKit ile neler yapılabilir? Apple hepsini yeni web sayfasında anlatıyor!

HomeKit ile neler yapılabilir? Apple hepsini yeni web sayfasında anlatıyor!

4

Apple önceki gün HomeKit ve Home uygulamasını anlatan web sayfasını bu konunun potansiyelini daha iyi anlatmak için yeniledi. Yeni sayfada Home uygulamasını evdeki HomeKit uyumlu cihazlarla nasıl kullanabileceğimizi de gösteren 45 saniyelik bir video da mevcut.

homekit-web-hero2.jpg

Home uygulamasını anlatan videoda Siri sayesinde farklı ortamlar (scene) ayarlayıp kolayce geçiş yapmak, ışıkları değiştirmek, perdeleri, kapı kilitlerini açıp kapamak, kahve makinasını çalıştırmak gibi bir çok şey otomatikleştirilebiliyor.

homekit-web-1.jpg

Yeni sayfada videoya ek olarak şu noktalara değiniyor Apple:

  • HomeKit ile birlikte kullanılabilen tüm cihaz kategorileri ve cihazlara göz atılabilecek bir link
  • Home uygulaması ile farklı odaların nasıl tanımlanıp kullanılabileceği
  • Farklı ortamları ve bunların ne işe yarayabileceğini anlatan kısa örnekler ve videolar. Örneğin: “Günaydın”, “Evdeyim” veya “İyi Geceler” gibi…
  • Siri ile kullanılabilecek sesli komutlarla HomeKit uyumlu cihazlarımızı nasıl kullanabileceğimiz
  • Apple TV’nin evde bir merkezi hub olarak kullanılabilmesi
  • Konum, zaman veya bazı hareketlerin ev otomasyonunda nasıl kullanılabileceği

homekit-web-2.png

Apple, İlk olarak WWDC 2014’te duyurduğu HomeKit’e yatırım yapmaya ve Home uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Muhtemelen bu seneki WWDC’de de yine HomeKit için yenilikler göreceğiz.

homekit-web-3.png

Henüz pek HomeKit uyumlu cihazım olmasa da, Apple’ın HomeKit’e yatırım yapması ve bunları örneklerle açıklaması beni çok mutlu ediyor. Bu tarz kullanımları şu anda yapabilecek seviyeye gelmek gerçekten harika.

homekit-web-4.jpg

“Çayın altı açık mıydı?”, “Kombiyi kıstık mı?”, “Anahtarı almış mıydım?” gibi bir çok konu her gün başımıza gelen ve bizi gerekli/gereksiz strese sokan veya meşgul eden şeyler.

homekit-web-5.jpg

Ev otomasyonu veya “Internet of Things” dünyasında desteklenen cihazların sayısı hala çok az ve yetenekleri kısıtlı. Ancak Apple yavaş yavaş -yine diğer alanlarda olduğu gibi- çok sıkı bir ekosistem yaratmaya çalışıyor.

Bu arada, aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın… 🙂

NOT: Bu arada Türkçe sayfa henüz güncellenmiş değil. Ancak kısa süre içerisinden bu sayfa da güncellenecektir eminim ki.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Merhaba,
    Videoyu izledim, gayette güzel ve hedeflerim arasında. Yalnız videodaki kullanılan ürünleri Apple homekit mağazasında göremedim. Siz en azından detaylandırabilir misiniz?

    • Tek tek detaylandırmak çok zor açıkçası. Çünkü hepsi inceleme gerektiren ürünler. 🙂 Ülkemizle hangilerinin uyumlu olup olmadığını da bilemiyorum ne yazık ki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz