Ana Sayfa İpuçları “Emme” Efekti ile Dock’a Küçültme

“Emme” Efekti ile Dock’a Küçültme

10

Mac’te bir pencereyi küçültmek istediğimizde cin efekti veya ölçekleme efektiyle küçültebiliyoruz. Ama Apple’ın çok eskilerden kalma bir efekti daha mevcutmuş: Emme (Suck) efekti. Merak ediyor ve kullanmak istiyorsanız 2 küçük şey yapmanız yeterli…

Aslında bu efekt yeni değil, Mac OS X 10.0’ın ülk yayınlandığı 24 Mart 2001’den kalma! 🙂 O zamanlarda Dock’taki küçülme efektini seçenekler ile değiştirmek mümkün değilmiş, ancak bazı terminal komutlarıyla değiştirilebiliyormuş.

İşte o zamanlarda Mac OS X’te yer alan efektler de 3 taneymiş:

  1. Cin efekti
  2. Ölçekleme
  3. Emme (suck)

Şu anda sadece 2 tanesini Dock tercihleri içerisinden değiştirebiliyor olsak da, üçüncüsünü ise birkaç terminal komutuyla aktif hale getirebiliyoruz.

Orjinal video çok güzel bir şekilde 3 efekti de gösterdiği için direkt o videoyu paylaşarak bu efektleri sizlerle paylaşmak istedim:

 


Efekti aktif hale getirmek için Terminal uygulamasını çalıştırıyoruz ve sırayla şu komutları giriyoruz:

defaults write com.apple.Dock mineffect suck

killall Dock

Bunları yaptıktan sonra Dock kendini yeniden başlatıyor ve artık bir pencereyi küçülttüğümüzde “emme” efekti ile küçülüyor.

Ben cin efektinden memnun olsam da bu diğer efekti de çok beğendim. Siz ne dersiniz? Hangisini beğeniyor ve kullanıyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Terminalden yukarıda yazan komutları girdim ancak olmuyor? Nasıl yapmamız gerektiği konusunda bir daha daha açıklayıcı bilgi verirseniz çok sevinirim. Kullanmak isterim 🙂

  2. Bling-Bling
    Terminali açıp

    defaults write com.apple.Dock mineffect genie

    killall Dock

    yaz aynı işlem tekrar gerçekleşip cin efektine çevirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz