Ana Sayfa Aksesuar Apple’dan Bahar Sürprizi: Kırmızı iPhone, Yeni iPad ve daha fazlası

Apple’dan Bahar Sürprizi: Kırmızı iPhone, Yeni iPad ve daha fazlası

6

Apple bugün yeni bir etkinlik olmadan bazı yeni ürünleri ve yenilikleri web sitesi üzerinden tanıttı: Kırmızı iPhone, yeni bir iPad, Clips adlı bir video düzenleme uygulaması, yeni Watch kayışları ve Swift Playgrounds için 5 yeni dil desteği…

Bunlara ek olarak iPad mini ve iPhone SE tarafında da bazı küçük değişiklikler var. 🙂 Yani Apple bir etkinlik düzenlemese de neredeyse etkinlikte sayacağımız kadar şeyi aynı anda duyurmuş oldu.

İşte Apple’ın paylaştığı her şey…

hero2.jpg

1. Kırmızı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus PRODUCT(RED)

Apple bazı ürünlerinde kırmızı PRODUCT(RED) renk seçeneğini sunuyordu, ancak iPhone’da şimdiye kadar böyle bir renk görmemiştik. 24 Mart itibariyle artık iPhone 7 ve iPhone 7 Plus renk tercihlerine kırmızı da eklenecek.

tk1.jpg

“Special Edition” etiketine sahip olan kırmızı renkteki iPhone 7 ve 7 Plus sadece 128 GB ve 256 GB kapasitelerle geliyor. Fiyat olarak ise diğer renklerden farklı bir fiyatlandırması yok.

tk2.jpg

Ancak Apple’ın bu yeni iPhone’u “special edition” olarak konumlandırmasına ek olarak, kırmızı iPhone, normal renk seçenekleri arasında yer almıyor. Özel bir seçimle satın alınabiliyor.

tk3.jpg

Kırmızı iPhone 7 ve 7 Plus’ın ABD ve Türkiye fiyatları ise şöyle:

  • iPhone 7 – 128 GB: 749 USD – 4.299 TL
  • iPhone 7 – 256 GB: 849 USD – 4.799 TL
  • iPhone 7 Plus – 128 GB: 869 USD – 4.949 TL
  • iPhone 7 Plus – 256 GB: 969 USD – 5.449 TL

tk4.jpeg

2. Yeni 9.7-inç iPad (iPad Air 2 yerine)

iPad Pro’ların güncellenmesini beklerken iPad Air 2’ye güle güle demiş olduk. 🙂 Apple yeni bir iPad tanıtarak iPad Air 2’yi ve böylece “Air” terimini de ürün yelpazesinden çıkartmış oldu.

Yeni tanıtılan iPad’in adı sadece “iPad” ve iPad Air 2’nin güncellenmiş, hızlanmış ama iPad Pro kadar güçlü ve teknolojik olmayan hali diyebiliriz.

tk5.jpg

A8X yerine A9 işlemci ile güçlendirilmiş iPad, aslında iPad Air 3’ün yerini alıyor diyebiliriz. Ayrıca 32 GB ve 128 GB kapasitelerle ve yine 3 renk seçeneğiyle (gümüş, uzay grisi ve altın) gelen iPad, aynı zamanda biraz daha ucuzlamış ve “giriş seviyesi” diyebileceğimiz bir konuma gelmiş.

tk6.jpeg

  • iPad 32GB Wi-Fi: 329 USD – 1599 TL
  • iPad 128GB Wi-Fi: 429 USD – 2.049 TL
  • iPad 32GB Wi-Fi+Cellular: 459 USD – 2.199 TL
  • iPad 128GB Wi-Fi+Cellular: 559 USD – 2.699 TL

tk7.png

3. Apple Clips

Apple ayrıca herkesin iPhone ve iPad’de hızlı ve eğlenceli bir şekilde etkileyici videolar oluşturabilmesi için Clips adlı yeni uygulamasını tanıttı. Bu uygulama ile video, fotoğraf ve müzikleri birleştirerek eğlenceli videolar hazırlamak ve bunları Instagram ve Facebook gibi platformlarda paylaşmak mümkün olacak.

tk8.jpg

Ne kadar başarılı olacak ve nasıl kullanılacak kestirmek zor, ancak bu uygulamaya iMovie’nin daha basit ve eğlenceli hali olarak bakabiliriz sanırım.

Çizgi roman filtreleri, konuşma balonları, şekiller ve tam ekran animasyonlu posterler gibi eğlenceli efektler Clips ile yapılmış videoların kişiliğini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.

Clips, Nisan ayı başında ücretsiz olarak App Store’dan indirilebilecek. Ancak Clips’i kullanabilmek için şu cihaz ve işletim sistemlerine sahip olmamız gerekiyor:

  • iPhone 5s veya daha yeni bir iPhone
  • yeni 9.7 inç iPad, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleri
  • iPad mini  2 ve sonraki sürümleri
  • 6. nesil iPod touch
  • ve tüm cihazlarda iOS 10.3 yüklü olmalı

4. Yeni Watch Kordonları

Her ilk ve son baharda Apple yeni Watch kordonları duyuruyor. Ve beklendiği şekilde bu bahar da yeni Watch kordonları geldi.

tk9.jpg

Yeni çok renkli naylon örme kordonlar, yeni renklerle spor kordonlar ve Nike+ modelin kendi kordonları da satışa sunuldu.

tk10.png

Ayrıca klasik tokalı kayış da yenilenerek farklı renklerle satışa çıkartıldı.

tk11.png

5. Swift Playgrounds’a yeni 5 dil desteği

Swift Playgrounds’u daha önce uzun ve detaylı bir yazıda incelemiş, ne kadar beğendiğimi anlatmıştım. Apple bu konuda işi oldukça ciddiye alıyor, ve bu eğitim uygulamasını İngilizce dışında başka dillerde de kullanıma sunarak daha fazla gence ulaşmak istiyor.

tk13.jpg

İngilizce’ye ek olarak artık Swift Playgrounds artık basitleştirilmiş Çince, Japonca, Fransızca, Almanca ve Latin Amerika İspanyolcası gibi 5 dili daha destekliyor.

6. Güle güle iPad mini 2

Açıkça söylenmese de basın bültenleri sonrasında ortaya çıkan bir detay da Apple’ın iPad mini 2’yi emekli etmesi oldu. 🙂

tk14.png

Kasım 2013’te duyurulan ve ailenin en ucuz iPad’i olan “iPad mini 2” böylece emekliye ayrılmış oldu.

7. iPhone SE ve iPad mini 4’ün artan kapasiteleri

iPad mini 2 emekliye ayrılmış olsa da, “mini” serisi sona ermiyor, çünkü iPad mini 4 hala hayatta. Güncellenmemiş olsa da, kapasitesi arttırılan iPad mini 4, artık sadece 128 GB kapasiteyle satılıyor.

tk15.jpg

ABD’de $399, ülkemizde ise 1.949 TL’ye satılan iPad mini 4 bakalım ne kadar daha satılmaya devam edecek.

Diğer taraftan ise iPhone SE için de bir kapasite artışı gerçekleşti. Daha önce 16 ve 64 GB kapasitelerle satılan iPhone SE, artık 64 yerine 128 GB kapasite ile satılıyor.

tk16.png

iPhone SE güncellenmemiş olsa da, en azından bir kapasite arttırımı ile bir süre daha satılmaya devam edeceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Özet ve Değerlendirme

Apple sanki bir bahar temizliği yaptı gibi görünüyor. Ne dersiniz?

Kırmızı iPhone 7 ve 7 Plus, yeni iPad, iPad ailesindeki Air isminin kaldırılması, yeni Watch kayışları, iPad mini ve iPhone SE’de kapasite artışları… Hepsi aslında küçük küçük haberler ve yenilikler.

Ancak Apple önemli ve büyük bir açıklama yapmadı. Bu sebeple de bir etkinlik düzenlemeyi tercih etmemiş olabilir. Zaten bir etkinlik düzenleyip eğer sadece bunları açıklasaydı muhtemelen hepimiz Apple’ı yerden yere vururduk. 🙂

Fakat iPad Pro tarafında bir güncelleme olmaması işin şaşırtıcı tarafı. Acaba Apple Mart değil de Nisan ayında bir etkinlik düşünüyor olabilir mi? Bu etkinlik öncesinde de diğer ürünlerde bir temizlik yapmak istemiş, ve etkinliği sade tutmak istemiş olabilir.

Eğer Apple baharda bir etkinlik düzenlemezse, ve iPad Pro yeniliklerini sonbahara bırakırsa, 12.9-inç iPad Pro 2 yılını doldurmuş ve hiç güncellenmemiş olacak. 9.7-inç iPad Pro ise şimdiden 1 senelik oldu bile.

Bu yüzden hala bir etkinlik olma ihtimali ve yeni iPad Pro’ları görme ihtimalimiz olabilir. Ancak yine de bunlar sadece tahmin…

Siz nasıl düşünüyorsunuz? Apple’ın açıkladığı ürünler, iPad Pro’ların akıbeti ve olası bir etkinlikle ilgili yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Türkiye’de aids vakfına yardım eden mi var yahu. Onca yıldır bir product red görmedim daha. Ensar vakfı yada denizfeneri special edition bekliyorum samsungdan. Belki olur.
    ipad air 2 yanlıştı. Ne gereği vardı dedik. Ses çıkmıyo cihazdan dedik. Air 1 ölçülerine dönülmesi iyi oldu.

  2. Kırmızının rengi çok hoş fakat gümüş rengi bir iPhone kırmızı bir silikon kapla da aynı şekilde görünebileceğinden kimsenin özel olarak bu modeli satın alacağını düşünmüyorum. Bence sınırlı sayıda satışa sunulmuş olmalı. Ayrıca bahar için uçuk mavi bir konsept kullanılabilirdi. Kırmızı yılbaşında daha hoş dururdu. Gerçekten çok tuhaf!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz