Ana Sayfa Apple Apple, Dünya için ne yapıyor? Güneş enerjisi, sıfır atık, sahte ter üretimi...

Apple, Dünya için ne yapıyor? Güneş enerjisi, sıfır atık, sahte ter üretimi ve çevre dostu binalar…

0

23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlanırken, 22 Nisan ise Dünya Günü olarak kutlanıyor. Apple da bu çevreye, yenilenebilir enerjiye, atıkların azaltılmasına verdiği önem sebebiyle bu güne ayrı bir değer veriyor.

Dünya Günü için Apple bu sene 4 video yayınlayarak bazı konulardaki hassasiyetini farklı bir şekilde anlatmaya çalışmış.

dunya-gunu-apple.jpg

Bu videolar Apple’ın çevreye duyarlılığı konusundaki 4 temel konuyu basit olarak anlatıyor. Hepsi yaklaşık 1 dakikalık bu videolar, James Blagden tarafından çizilen ilüstrasyonlarla görselleştirilmiş.

1. Güneş Paneli Tarlaları

Bu videoda Apple’ın Çin’deki güneş paneli tarlaları anlatılıyor. Paneller yerden yükseğe konumlandırılmış, böylece alt tarafa da yeterince ışık gelmesi ve bitkilerin büyüyerek o bölgedeki hayvanların da yaşamaya devam edebilmelerine imkan sağlanmış.

2. Sıfır Atık

Bu videoda ise Apple’ın fabrikalarda nasıl hiç atık üretmemek için çalıştığı anlatılıyor. Fabrikadan çıkan her şey ya son kullanıcının kullandığı bir ürün, ya da geri dönüşüme giderek yeniden değerlendirilen bir malzeme oluyor.

3. Sahte Ter

Kulağa şaka gibi gelse de, Apple kendi ürünlerini test etmek için “sahte ter” de üretiyor. 🙂 Videoda Apple Watch kullanımı sırasında kullanıcıların terlerinim malzemeleri nasıl etkilediğini ve insanlara zarar vermemesini test edebilmek için Apple’ın yılda 110 litreden fazla ter ürettiği anlatılıyor.

4. Apple Park (Apple’ın yeni kampüsü)

Ve bu son videoda ise Apple’ın yeni kampüsü olan Apple Park’ın havalandırma sisteminin nasıl çalıştığı, nasıl çok az enerji harcanarak içerideki havayı temizlediği anlatılıyor.

Bu videolar Apple’ın bildiğimiz tarzının oldukça dışında. Apple genelde daha şık ve temiz bir anlatımı tercih ediyor olsa da, bu videolarda eğlenceli, görsel açıdan daha farklı ve daha günlük hayattan bir dili tercih etmiş.

 

Özellikle videoların anlatımındaki sesler neredeyse sohbet arasında kaydedilmiş kadar doğal. Bu da elle çizilmiş animasyonla birleşince çok daha farklı, hatta samimi diyebileceğimiz videolar çıkmış ortaya.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz