Ana Sayfa Apple101 Keynote sunumu web sitesine nasıl eklenir?

Keynote sunumu web sitesine nasıl eklenir?

2

iWork uygulamaları olan Keynote, Numbers ve Pages uygulamalarının son güncellemeleriyle birlikte bir çok yeni özellik eklendi. Bunlardan biri olan “Keynote sunumlarının web sitelerinde yayımlanması” ise ilk bakışta önemsiz gibi görünse de, aslında ihtiyaç duyanlar için müthiş bir özellik.

Tıpkı bir YouTube videosunu bir web sayfasına eklemek gibi, Keynote sunumlarını da kendi blog’umuza veya bir Medium yazısına ekleyebiliyoruz.

Bu özelliği kullanmak henüz yeterince pratik olmasa da, sunumlarını web sayfalarında paylaşmak isteyenler için çok şık ve pratik bir özellik olduğunu söyleyebilirim. En azından bazı aracı uygulamalar veya servislere muhtaç olmuyor, kaydettiğimiz sunumun anında eklenmiş olan web sitelerinde güncellendiğini görebiliyoruz.

Keynote sunumu web sitesine nasıl eklenir?

1. Eklemek istediğimiz Keynote sunumunu açıyoruz.

2. Ortak Çalış butonuna tıklıyoruz.

Mac’te sağ üstte araç çubuğunda…

keynote-embed-2-mac.jpg

iPhone’da sağ üstteki üç nokta ikonuna tıkladıktan sonra açılan menüde…

keynote-embed-3.png

iPad’de sağ üstteki üç nokta ikonuna tıkladıktan sonra açılan menüde…

keynote-embed-4.jpg

3. “Paylaşma Seçenekleri” içerisinden şu ikisini seçiyoruz:

  • Bağlantısı olan herkes
  • Yalnızca görüntüleme

keynote-embed-5.png

4. “Bağlantıyı Kopyala” seçimini yapıyoruz.

keynote-embed-6.png

Artık paylaşacağımız sunumun bağlantısı kopyalanmış durumda. Şimdi bunu gidip Medium veya WordPress.com’da yapıştırarak Keynote sunumunu ekleyebiliyoruz.

keynote-embed-8.png

Ancak Sihirli Elma’da olduğu gibi kendi alan adımızda bir WordPress kullanıyorsak veya farklı bir mecraya eklemek istiyorsak küçük bir yardıma ihtiyacımız var. David MacDonald adlı bir kullanıcının yazdığı basit bir araç sayesinde iCloud bağlantısını iFrame koduna çevirerek herhangi bir yere ekleyebiliyoruz.

keynote-embed-7.png

Örneğin aşağıda benim bu yazıda örnek olması için hazırladığım bir sunumu görebilir, inceleyebilir hatta indirerek kendi cihazınızda da açabilirsiniz.

Güzel olan bir diğer detay da, herhangi bir cihaz üzerinden paylaşımı kapattığımızda eklenmiş olan web sitelerindeki kullanım da duruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Hocam iyi çalışmalar,

    Bahsettiğiniz gibi keynote dosyamı paylaşıma açıp verdiğiniz sayfadan iframe kodu alıp wordpress’te html üzerinden yapıştırıyorum fakat, sayfada keynote olarak değil, link olarak gözüküyor.
    “”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz