Ana Sayfa iPad Apple & Erişebilirlik

Apple & Erişebilirlik

0

Apple’ın erişebilirlik konusunda ne kadar hassas olduğunu ve tüm ürünlerini herkesin kullanabilmesi için çalıştığını zaten biliyoruz. Önceki akşam Apple 7 farklı kişinin hikayesini ve erişebilirlik özelliklerini ayrı videolarda paylaştı.

apple-accessability.jpg

Bu videoların her biri farklı bir kişinin hikayesini, ve teknolojinin onların hayatına nasıl yardım ettiğini anlatıyor. Ayrıca bazı videolarda sadece Apple ürünleri ve yazılımları değil, başka geliştiricilerin uygulamalarına da yer veriliyor.

İşte Türkçe başlıklarla bu 7 özel kişinin hikayesi…

Meera P. için tasarlandı

Meera, ince bir espri anlayışına sahip futbolsever bir genç. Arkadaşları ve ailesiyle konuşmak, bazen de zekice esprilerini onlarla paylaşmak için iPad’deki TouchChat uygulamasını kullanıyor.

Patrick L. için tasarlandı

Patrick, müziğe ve mükemmel yemeklere tutkuyla bağlı bir DJ ve prodüktör. VoiceOver sayesinde evdeki stüdyosunda Logic Pro X ile, mutfakta da TapTapSee uygulamasıyla kendini ifade etme özgürlüğüne sahip.

Andrea D. için tasarlandı

Andrea, hemşirelik bölümünde öğrenci ve bir engelli hakları savunucusu. Apple Watch’unu kullanarak tekerlekli sandalye antrenmanlarını kaydediyor ve başarılarını arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Todd S. için tasarlandı

Todd, bir teknoloji danışmanlığı şirketinin CEO’su ve kuadripleji topluluğunun öne çıkan üyelerinden biri. Siri, Anahtarla Denetim ve Ev uygulaması sayesinde evinin kapısını açabiliyor, ışıklarını ayarlayabiliyor ve partiler için çalma listeleri oluşturabiliyor.

Shane R. için tasarlandı

Bir ortaokulda müzik grubu ve koro direktörü olan Shane, sınıfta Made for iPhone işitme cihazlarını kullanarak her bir notayı duyabiliyor.

Carlos V. için tasarlandı

Carlos, metal grubu Distartica’nın vokalisti, bateristi ve halkla ilişkiler yöneticisi. iPhone’da VoiceOver ve Ekran Perdesi özelliği sayesinde, ekranını tamamen karartarak araç çağırabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve grubunun yeni çıkan albümüyle ilgili haberleri herkese ulaştırabiliyor.

Ian M. için tasarlandı

Ian, doğaya ve kuşlara tutkuyla bağlı. iPhone’da Siri ile kuş sesleri dinleyebiliyor veya FaceTime üzerinden arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Ayrıca Anahtarla Denetim sayesinde mükemmel şelale fotoğrafları çekiyor.

Videolar Türkçe başlıklarla birlikte Apple Türkiye’nin YouTuıbe kanalından da paylaşıldığı için ben de bu videoları paylaşmak istedim. Orjinal videolar için Apple’ın YouTube kanalına göz atabilirsiniz.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz