Ana Sayfa iPad App Store Ödemelerinizi Cep Telefonu Faturanıza Yansıtın

App Store Ödemelerinizi Cep Telefonu Faturanıza Yansıtın

5

Artık Apple’dan dijital olarak satın almak istediğimiz şeyler için kredi kartımızı vermemize gerek yok. Eğer operatörümüz destekliyorsa, App Store, iTunes Store ve iBooks Store ‘dan satın aldığımız şeyler ve Apple Music üyeliğimiz için cep telefonu faturamız aracılığıyla ödeme yapabiliyoruz.

mobil-odeme-1.png

Kredi kartı kullanımı konusunda istekli olmayan, takibini sevmeyen veya güvenli bulmayanların da kolayca alışveriş yapmasına yardımcı olan bu özellik sonunda Türkiye’de de kullanılabilir hale geldi.

Yani App Store’dan bir şey satın aldığımızda artık bu ödemeyi cep telefonu faturamıza yansıtabiliyoruz.

mobil-odeme-2.png

“Türkiye’de başladı” desek de henüz sadece Turkcell ile çalışıyor. Diğer operatörlerde henüz bu özellik kullanılamıyor.

Ben şu anda yurt dışında olduğum için henüz test edemedim, ancak işlem oldukça basit. App Store’dan Apple Kimliği’mizi seçip “Ödeme Yöntemi” kısmından “Mobil Ödeme”yi seçiyor, ve telefon numaramızı yazıyoruz.

Detaylı olarak bu adımları ve nasıl yapılacağını görmek için iPhone, iPad, iPod Touch veya Mac’te yapmak için Apple’ın yardım sayfasına göz atabilirsiniz.

Ancak ilginç bir şekilde İngilizce yardım sayfası 23 Mayıs’ta güncellenmiş ve Türkiye’yi gösteriyorken, Türkçe sayfa henüz güncellenmemiş ve 15 Mart 2017’de kalmış. 🙂

mobil-odeme-4.png


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. Şahsen kredi kartı kullanmıyorum, onun yerine nakit kart kullanıyorum. Hesabımda para bulundurmadığım zamanlarda gereksiz uygulama satın alımları da yapamıyordum haliyle. Bu ise bu durumu tamamen etkileyecek bir yenilik olmuş. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim 🙂 Şaka bir yana gerekli bir özellikti. Ama bu zamana kadar biraz geç kaldılar sanki?

  2. Gecen gün VPN server almak icin kredi kartı ödemesi olmayan bir yerdeydim, secenekler arasinda PayPal ve cesitli yerel (yabancı) bankalar vardi, bana uyan tek secenek Turkcell fatura ödemesiydi, kullandim, sorunsuz calisti. Sitelerin sanal pos almakta kurulacak altyapi maliyetlerinden kacmak icin kullanabilecekleri bir secenek olarak guzel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz