Ana Sayfa Haberler Swift Playgrounds ile Robot ve Drone’lar da Kontrol Edilebilecek

Swift Playgrounds ile Robot ve Drone’lar da Kontrol Edilebilecek

0

Apple dün iPad için kodlama öğrenme uygulaması olan Swift Playgrounds’un yeni sürümünü duyurdu. Yeni sürümde uygulama ile Swift Playgrounds üzerine kodlama yaparak robot, drone ve müzik cihazlarını kontrol etmek de mümkün oluyor.

swift_playgrounds_children_playing_robots.jpg

Swift Playgrounds WWDC 2016’da açıklanmış, iOS 10 ile de tüm iPad kullanıcılarına açık hale gelmiş ve zaman içerisinde yeni dersler, modüller ve desteklenen yeni dillerle zenginleşmişti.

swift-plagrounds-kodlama-atolyeleri-6.jpg

Şu anda dünyada 1 milyondan fazla çocuk ve yetişkinin kodlama temellerini öğrendiği Swift Playgrounds, bu güncelleme ile gerçek hayata da dokunabiliyor olacak.

sihirli-elma-swift-playgrounds-1.png

Apple önemli donanım üreticileri ile birlikte çalışarak Bluetooth destekli robotlara Swift Playgrounds ile kod yazılabilmesine imkan sunmaya başlıyor. LEGO MINDSTORMS Education EV3, Sphero SPRK+, Parrot drone ve daha fazlası bu şekilde kontrol edilebiliyor ve programlanabiliyor olacak.

Swift Playgrounds 1.5 hangi cihazları destekliyor?

LEGO MINDSTORMS

Bir LEGO sevdalısı olarak, Swift Playgrounds’un LEGO MINDSTORMS EV3 desteği almasını gerçekten mükemmel bir haber olarak görüyorum. Öğrenciler ve meraklı yetişkinler artık robotik LEGO’ları, araçları, makineleri veya kendi yarattıkları şeylerin motor ve sensörlerini bu şekilde kontrol edebilecekler.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-lego-mindstorms.jpg

Sphero SPRK+ Robot

Sphero SPRK+, robotik bir top aslında. Yuvarlanıyor, dönüyor, hızlanıyor veya renk değiştirebiliyor. Sensörleri sayesinde bir engele gelip gelmediğini anlayabiliyor.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-sphero-sprk-plus-robot

Parrot Mambo MiniDrone

Parrot Mambo MiniDrone, bir drone’dan beklediğiniz gibi uçuyor, iniyor, kalkyor, akrobatik hareketler yapıyor. Ve artık Swift Playgrounds sayesinde iPad üzerinden de programlanabiliyor.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-parrot-mambo-mini-drone.jpg

UBTECH Jimu Robot MeeBot Kit

UBTECH’s Jimu Robot MeeBot Kit, çocukların bu robotu yürütmesi, dans etmesi ve farklı figürleri yapması için kodlayabilmesine izin veriyor.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-ubtech-jimu-robot-meebot-kit.jpg

Wonder Workshop Dash Robot

Dash Robot, öğrencilere kodlama temellerini öğretmeyi ve yaratıcı problem çözümü ve sayısal düşünmeyi geliştirmeye yardımcı olan bir robot.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-wonder-workshop-dash-robot.jpg

Skoogmusic Skoog 2.0

Skoog, otizmli ve benzeri çocuklara yardımcı olması için geliştirilmiş, öğrenmeyi, yaratıcı oyunlar oynamayı ve müzikle etkileşmelerine yardımcı olan bir cihaz.

sihirli-elma-swift-playgorunds-1-5-skoogmusic-skoog.jpg

Değerlendirme

Swift Playgrounds için yapılabilecek en güzel şeylerden biri bu oldu sanırım. LEGO ve diğer cihazları Swift ile kodlayabilmek, bunu da iPad üzerinden yapabilmek müthiş bir şey.

swift_playgrounds_ipad_lego_ev3_mindstorm.jpg

Swift Playgrounds 1.0 sürümü zaten başlangıç için çok keyifli ve öğreticiydi, 1.5 sürümüyle artık gerçek dünyayla, robotlarla da etkileşime geçmeye izin veriyor ve yaratıcılığa da dokunmaya başlıyor.

swiftother01-1.jpg

Apple sanki her konuda olduğu gibi bu konuda da basit bir ilk sürümün ardından ürünü zenginleştiriyor ve geliştiriyor gibi. Önce küçük çocuklar ve öğrenciler için ortaya çıkan Swift Playgrounds, acaba bu şekilde robotlar ve farklı donanımlar ile ileride daha büyük bir geliştirici kitlesine ulaşabilir mi sizce?

swiftsphero03-1.jpg

Ayrıca tüm bu yenilikleri içeren Swift Playgrounds’un 1.5 sürümü 5 Haziran Pazartesi günü yayınlanıyor olacak. Yani WWDC ile aynı günde!

WWDC’den önce açıklandığına göre, 5 Haziran’daki gündem oldukça yoğun olacak gibi görünüyor. 🙂 Ne dersiniz?

swiftlego03-1.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz