Ana Sayfa iOS Yenilik #2: QR Kod’ları okumak artık çok kolay!

Yenilik #2: QR Kod’ları okumak artık çok kolay! [iOS 11]

2

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

QR yani “kare kodlar”, bir dönem çok yatırım yapılan ve özellikle pazarlama dünyasında kullanılmaya çalışılan şeylerdi. Ancak sanıldığı kadar popüler ve pratik olamadılar. Şimdilerde ise nadir de olsa karşımıza çıkıyor, ancak eğer onları okuyacak bir uygulama elimizin altında değilse genelde pas geçiyoruz.

iOS 11 ile Apple bir QR kod okuyucuyu kamera uygulaması içerisine yerleştirmiş. Ve kullanmak için özel bir şey yapmamıza bile gerek yok.

Sadece kamerayı QR kodu okuyacak şekilde yaklaştırıyoruz, ve QR kod içeriği ekranın yukarısında bir bildirim olarak karşımıza geliyor.

Buna tıklayarak QR kodun içeriğine göz atabiliyoruz.

Bir güzel pratik ipucu da, o anda bu linke tıklamasak da bir süre daha kilit ekranında görünüyor, kaybolup gitmiyor. 🙂 Ancak bu sadece son kare kodu hatırlıyor.

Bu arada kendi kare kodunuzu yaratmak isterseniz şu adrese göz atabilirsiniz: http://www.qr-code-generator.com

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz