Ana Sayfa İpuçları Yenilik #3: AirPods, Apple TV ile de otomatik olarak eşlenecek

Yenilik #3: AirPods, Apple TV ile de otomatik olarak eşlenecek [tvOS 11]

4

WWDC 2017 geride kaldı, ve ilk günden itibaren tüm işletim sistemlerinin geliştirici beta sürümlerini kullanmaya başladım. İlgimi çeken, farklılık yaratan ve hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri bu yazı dizisiyle tanıtmaya çalışıyorum.

AirPods’u iPhone’umuz ile eşleştirdiğimizde otomatik kurulum sayesinde aynı Apple Kimliği’ne bağlı iPad, Mac ve Apple Watch ile de otomatik olarak eşleşiyor, ancak Apple TV ile eşleşmiyordu. tvOS 11 ile bu değişiyor, AirPods’u eşleştirdiğimizde artık Apple TV ile de eşleşiyor.

Peki bu neden önemli ve güzel bir özellik? Çünkü bu şekilde artık Apple TV’de bir şeyler izlerken sesi sadece televizyondan veya ses sisteminden değil, AirPods’dan da dinleyebiliyoruz.

tvOS 11 gelmeden önce bunu yapabilmek için elle ayrıca eşleştirmemiz gerekiyordu. Hatta ben bu şekilde bir süre Beats Solo 3 kulaklığımı kullanmış ve dev ekranda dizi izlerken sesi kulaklıktan alabildiğim için çok memnun kalmıştım.

Şimdi ise AirPods için bunun otomatik olması çok daha pratik ve daha sık kullanılabilecek bir özellik olmuş.

NOT: Benzer özellikleri küçük ve kısa yazılarla tanıtmaya devam edeceğim. Her gün ayrı bir özellik paylaşmayı planlıyorum… Keşfettiğiniz ya da paylaşılmasını istediğiniz özellikler varsa yorumlarınızı bekliyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Göktuğ bey selamlar, yine bir özelliği bulup çıkartmışsınız elimize sağlık ;). AirPods almayı düşünüyorum ama kararsızım, sizin AirPods incelemeniz var mıydı, görmedim de? Memnunmusunuz? Yine olsa alır mıydınız ?

    • Ben neredeyse satılmaya başladığından beridir kullanıyorum. Oldukça pratik kullanması özellikle Apple ekosistemine dahilseniz( Mac-İPhone- İPad- Apple Watch ⌚️). Ses kalitesi fena değil. Ben Parrot Zik model kulaküstü kulaklığımda karşılaştırabildim kalite olrak bi tık geride ama sıradan kulaklıklara göre güzel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz